Last news in Fakti

12 Септември, 2023 12:56 5 258 25

Какво гласи последното пророчество на учителката на Ванга - Преподобната Стойна?

  • пророчество-
  • предсказание-
  • българия-
  • пророчица-
  • преподобна стойна-
  • баба ванга

Макар да не е толкова известна колкото баба Ванга, Стойна е била смятана за три пъти по-силна от петричката пророчица

Какво гласи последното пророчество на учителката на Ванга - Преподобната Стойна? - 1
Снимка: БГНЕС

Преди дни се навършиха 140 години от рождението на една от най-известните пророчици по нашите земи. На 9 септември 1883 г. е родена Преподобната Стойна.

Истинското име на Преподобна Стойна е Стойна Димитрова. Почти през целия си живот е живяла в с. Златолист, Петричко. Отива си от този свят през 1933 г. Тя не е толкова популярна, колкото Ванга. Въпреки това Ванга сама казвала, че баба Стойна е три пъти по-силна от нея.

Всъщност Преподобна Стойна била известна и като духовната учителка на Ванга. Петричката пророчица неведнъж я е признавала за своя предтеча и често пращала болни да търсят изцеление на гроба ѝ. Също така веднъж месено баба Ванга е идвала в Златолист, за да се зареди от големия чинар в двора на манастирчето "Свети Георги", пише "Стандарт".

Легендата гласи, че чудотворното дърво се извисява още от създаването на българската държава. Всеки страдащ трябва само да обгърне здравият му вековен дънер и ще се изцери. Смята се, че чинарът дава огромна сила и енергия, както била убедена и самата Преподобна Стойна. Днес на дървото са вързани две люлки. Всеки, който има молба към светицата, трябва да се полюлее на тях.

В двора на манастирчето се намира още и кладенец на желанията. Всеки, който има определено желание, само трябва да се наведе над него и да прошепне искането си над живата вода

Преподобна Стойна била изключително популярна лечителка. Въпреки че почти през целия си живот била сляпа също като известната си ученичка, тя била надарена с духовно зрение.

Тя, както много други наши пророчици, е направила предсказания за бъдещето на България. През 1933 г. тя казва пред семейството на Костадин Георгиев:

“Много работи ке станат. Ама чудото у България ке е след шейсет години. Ако политикантите скарат народо и он почне да се мрази, ке дойде глад и мор. Деца и стари ора ке умират без лек и лекарства. Обич, обич требе на ората, Коста, обич. Нема ли я, ке се затрие убавата ни държава...”

“Идете си по домовете, арни човеци, идете си, но да знаете - на нашата земя се е родила бела птица. От мъка се е родила. Може да е гълъб, може да е нещо друго. След 60 години тая птица ке литне по широкио свет. Който нашенец я види или пипне с чисти ръце и арно сърце, ке получи голема сила, дека никой не я знае... Айде идете си добри ора и се молете на Бога...”, съветвала Преподобната.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    22 59 Отговор
    Само хора напълно откъснати от реалността и бягащи от проблемите си, могат да вярват на врачки, пророчици, гадатели и други подобни. Това е обида към интелигентността на човека, на когото мозъка му служи да мисли, а не само за да е тежест в главата, за да пази равновесие.

    Коментиран от #21

  • 2 Баба Ванга

    25 16 Отговор
    Макрон ке виси на Айфеловата кула!
  • 3 За някои лъжа може да е, но за мен е

    48 9 Отговор
    истина. Дъщеря ми не можа веднага да забременее....Отидох ме там, за да се поклоним и след една година се случи чудото....Живи и здрави бъдете!

    Коментиран от #4, #5, #13

  • 4 И къде

    12 19 Отговор

    До коментар #3 от "За някои лъжа може да е, но за мен е":

    е чудото ? И кой е казал , че веднага трябва да забременее ?!
  • 5 Мето от факултето

    10 24 Отговор

    До коментар #3 от "За някои лъжа може да е, но за мен е":

    Бате, докрай другата дъщеря, няма да чакаш цяла година за чудо. Па и зетя докарай
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мдаа..

    11 5 Отговор
    Много пророк,много нещо,а Ганьо все повече Ганьо.Мъкии...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Аз, видях бяла лястовица....

    12 2 Отговор
    Но тук пишат някакви ненормалници и за какво ли ще им обяснявам нещо си....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Изтрит

    2 5 Отговор
    Смърдиш,че не се траеш...
    Това са Фактите
  • 13 Соваж бейби

    6 11 Отговор

    До коментар #3 от "За някои лъжа може да е, но за мен е":

    Ти пък си друго 20се !Всичко е до психическа нагласа в главата ,и здравето с добра функция на материла от мъжа и жента .10 години се ядосвах за второ дете не става явно много съм искла ,и накрая когато се успокоих психически че ще е само едно ами живо и здраво ще чакам внуци.Та едва тогава забременях де ,че и дъщеря ви случайност внушила си е че тази баба и е помогнала или е била по млада при някой момичета след 25 г се случва защото се развива организма до 25 на 26 при жена за забременяване .Виж ако забремени мъж без намеса на генни инжинери и лаборатории или да стане от количка роден човек с увреждане на момента ще повярвам .Другото е илюзия или просто е платено на някой да твърди така.Може и да попитате гинеколог да ви обясни
  • 14 Механик

    10 10 Отговор
    "Ако политикантите скарат народо и он почне да се мрази, ке дойде глад и мор."
    Ключовата дума е "АКО". Тя показва, че тази гадателка е по-скоро жена която мисли логично, а не че вижда бъдещето. Защото ако го виждаше, нямаш да казва "ако", ами щеше да каже точно какво ще се случи.
    Кой разбрал разбрал.

    Коментиран от #18

  • 15 УВАЖАВАМ

    16 1 Отговор
    ВАНГА ПРЕПОДОБНА СТОЙНА. МИР НА ПРАХЪТ ИМ. НО СЕГА ТЕЗИ : УПРАВЛЯВАЩИ", БИЗНЕСМЕНИ" СЪД", ПРОКУРАТУРА" КМЕТОВЕ". СА ПОД НИВОТО НА РЕКА ДУНАВ. И МОЛЯ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ : КАКВО ОСТАВАТ СЛЕД СЕБЕ СИ?!??. И ТОВА КОЕТО СА КРАДНАЛИ ОТ НАРОДА-ТАМ НЯКЪДЕ ЩЕ СТРАДАТ. ОПОМНЕТЕ СЕ ДО КАТО Е ОЩЕ РАНО ЗА ВАС. И ЧЕТЕТЕ.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 криви сметки

    17 7 Отговор
    60 години от 1933 година са - НАЧАЛОТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА !!!Ай , ай , с" о" р" о" с "н "я " т" а каква беля ни докара на главата . Все по тъпи и все по прости политици .

    Коментиран от #20

  • 18 Коментар

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "Механик":

    Има избор и някои неща нарочно се казват,за да не станат.
    Някакви,които са платени от разкраченото общество напоследък непрекъснато ни разделят на "ваксъри" и "антиваксъри","русофили" и "русофоби",по етнически признаци,по религия даже.Колкото е по-откачена една пропаганда толкова повече се краде.Принципът им е:"Разделяй и кради".
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Много синпроззззт

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "криви сметки":

    Ходи виж как е в Чехия Словакия Унгария Словения и замълчи.До вчера гласувахте за комунделитеби техните производни които изсмукаха държавата,днес демокрацията виновна не бе вие комунделите сте .Дано изгниете в а.а
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Истината

    1 1 Отговор
    Само нешка може да каже !
  • 23 Запознат

    4 14 Отговор
    "Руссия ке яде голем пердах от украинците и ке угасне " - предпоследното сказание
  • 24 Лош

    9 0 Отговор
    От 1933 г. 60 години са 1993година. От 1989 като гледам вързахме и цъфнахме. И политика и социална и в какво ли не всичко е на долу.
  • 25 Макето

    2 0 Отговор
    Златолист, селото на Преподобна Стойна е в община Сандански!!! Ама на тези от “Факти” всичко им е пародия.