Last news in Fakti

13 Септември, 2023 08:13 2 930 0

Ето дните от седмицата, в които сънищата се сбъдват

  • сънища-
  • дни от седмицата-
  • сбъдват

Вижте кои са моментите от месеца (според поверията), през които сънищата имат пророческа сила

Ето дните от седмицата, в които сънищата се сбъдват - 1
Снимкa: Shutterstock

От векове сме обладани от идеята да разберем какво означават нашите сънища. В края на 19 век Карл Юнг изказва теорията, че нашите сънища могат да отворят вратата към нашето подсъзнание и духовен свят.

Разбира се, че сънищата са проекция на това, което ни се е случило през деня и в нашия живот досега - впечатлило ни е визуално или емоционално, пише flagman.bg.

Докато ние спим, в мозъка ни се случват доста неща: спомените ни биват сортирани и складирани, освобождаваме пространство от паметта си, свързваме факти, за да стигаме до изводи, докато целият ни мозък се прочиства от глимфатичната система.

„Всеки спомен от съня изразява това, върху което мозъкът е работел в онзи момент“, казва д-р Алекс Димитриу, специалист по психиатрия и медицина на съня. „Тревожните сънища, според това, което виждаме в тях, могат да бъдат отнесени до мозъка, който се опитва да вземе решение за нещо, което може да ни притеснява, било то съзнателно или подсъзнателно.“

От векове се говори и са пророческата сила на сънищата ни. Има редица предания и легенди, включително и в родния ни фоклор за това в кой ден сънищата се сбъдват и какво означава, ако сънуваме определено нещо в даден ден.

Ето и кои са дните, датите и моментите от месеца (според поверията), през които сънищата имат пророческа сила и се сбъдват:

Сънища неделя срещу понеделник

Тези сънища не могат да се вземат като база за сериозни анализи, защото са твърде повърхностни относно психологическото ни състояние. Сложността на конфликтите ни с хората наоколо и вътре в нас самите определя сложността на съня. Може да се твърди, че съновиденията в този ден не носят нищо съдбовно в живота и не следва да се обръща сериозно внимание на сън в нощта на неделя срещу понеделник. Казват, че това са празни сънища, чиято интерпретация е в сферата на дребните битовизми.

Сънища понеделник срещу вторник

Във вторник спомена от нощта се характеризира с ярки, динамични сънища, които са израз на творческите възможности на сънуващия. Ако сънят носи отрицателен заряд, не е добре да се започват нови бизнес начинания, както и да се решават важни договорни отношения. Важи и обратното, ако сънят е позитивен, може да се действа смело по всякакви важни проекти. Ако сънят е свързан с някаква печалба, трябва да му се обърне специално внимание, защото е пророчески. Трябва да се очаква сбъдване до 10 дни. Ако това не се случи, няма шанс да стане по-късно.

Сънища вторник срещу сряда

В зората на този ден сънищата също са особено ярки и силно сюжетни. Те обаче са с обратно значение на тези от вторник сутринта. Обикновено сънищата срещу сряда не се сбъдват, или ако това стане, е само в някои аспекти. Ако спомените са за ярки оптимистични сънища, значи в реалния живот предстои ново начало, пълно със събития.

Сънища сряда срещу четвъртък

Добре е да се запомни сънят от този ден. Той съдържа съвети относно работата и кариерното развитие. Поговорката, че утрото е по-мъдро от вечерта важи силно за този ден. Рано в четвъртък сутрин, преди спящият да се събуди, може ясно да види начините за решаване на проблем, който го тревожи, да разреши спор или конфликт.

Сънища четвъртък срещу петък

В този ден от седмицата се случват пророческите сънища, най-вече свързани с любовния живот. Тогава интуицията на човека е най-силна и всички сънища, които помним, са пророчески. Положителните послания се идентифицират с победи и успехи, а тези, които помним със страхове и загуби, ни предупреждават, че ни чакат неприятности. Тези сънища са свързани с отношенията ни с другите и са важни.

Сънища петък срещу събота

Тези сънища не гарантират, че предстоят промени в живота, но носят приятен привкус на ежедневието подобно на бонбоните и шоколада. Споделянето на сънищата от този ден с близките може да съдържат ценни подсказвания за отношенията ни с тях. Дори неприятните сънища са на късмет, защото в крайна сметка показват, че само с упорита работа може да се стигне до желаното.

Сънища събота срещу неделя

Този ден също е важен от гледна точка на сънищата, защото те може да се сбъднат още на същия ден. За щастие, всички са с положителен знак - хубавите ще донесат радост, а лошите няма да засегнат сериозно живота на сънуващия.

Ето и няколко дати, на които според преданията сънищата са пророчески:

Велики петъци. Най-вече се почитат 12 петъка, които са свързани със събития от историята на Стария завет и са насрочени да съвпаднат с църковните празници. Има знак, че ако човек „спазва петъците“, тоест пази, не върши домакинска работа, тогава тайните на бъдещето му се разкриват като награда. Също така по Коледа и между 7-20 януари. Смята се, че сънищата се сбъдват най-често по това време. Много силно пророчески са сънищата на Бъдни вечер. За пророчески е сочен и всеки 3-ти ден от месеца. Голям шанс за сбъдване на мечта има и в нощта на лятното или зимното слънцестоене или пълнолуние.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА