Last news in Fakti

13 Септември, 2023 09:49 998 2

Гери Турийска с нов концерт утре

  • гери турийска-
  • концерт-
  • албум-
  • пощенска кутия

Тя разказа, че инициативата й "Пощенска кутия за приказки“ вече е на 13 години

Нов концерт на 14 септември бележи дейността на групата Complicated relationship. Това съобщи Гери Турийска, музикант и писател. Тя гостува в предаването "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“ и представи албума Complicated relationship ("Сложна връзка“). Милен Кокошаров, Веселин Веселинов – Еко, Росен Ватев и Вили Стоянов (аранжимент) влизат в състава на бандата. Парчетата в албума засягат не само многопластовите любовни отношения, но също сложните връзки в приятелството, връзката между човека и храната и т.н.

Албумът вече е имал своята премиера и концерти в София, Варна, Бургас. Предстои нов концерт на 14 септември от 20.00 ч. в Кино "Кабана“ в столицата. Композициите съдържат суинг, джаз, фънк, поп елементи. Турийска разказа, че обикновено твори нощем, когато семейството ѝ заспи. Единствено в тези моменти има време да почувства свободата, която ѝ е нужна, за да композира.

Гери Турийска разказа, че инициативата ѝ "Пощенска кутия за приказки“ вече е на 13 години, което ѝ позволява да се фокусира върху други творчески проекти. Тя сподели, че музиката за нея е предизвикателство – все още има сценична треска преди участие. Когато е пред публика с "Пощенска кутия за приказки“ обаче, такава треска няма. Турийска поясни, че с годините е станала по-спокойна като артист и все повече се наслаждава на проектите си.

Тя разказа за ангажиментите си в Царево, където участва в организирането на лятно кино. Турийска коментира наводненията в региона и обясни, че те са прекъснали част от работата на киното. "Надявам се градът много бързо да се възстанови, защото беше станал много красив с облагородените си места за разходка, с осветлението си и ремонтите. Вярвам в силата на жителите на града – изключително приятни хора“, каза още Турийска. Тя е убедена, че след възраждането на Царево културният живот, който в последните години там е бил в подем, ще добие нова инерция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Злати Минкова

    1 2 Отговор
    Коя е тази, ние в моето семейство само чалга, кючеци и сръбско признаваме

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Злати Минкова":

    Щом слушате чалгия как ще я знаеш.