Last news in Fakti

14 Септември, 2023 12:18 2 290 9

Конспирация: Жив ли е Стив Джобс?

  • стив джобс-
  • конспиративна теория

Потребители в мрежата смятат, че Стив Джобс може да е фалшифицирал смъртта си

Любителите на конспиративните теории винаги намират начини да ни изненадат със странните си твърдения и този път те предположиха, че бившият изпълнителен директор на Apple Стив Джобс може все още да е жив и да е в Египет, съобщава в."Дейли Стар".

Стив Джобс почина през 2011 г. на 56 години след дълга битка с рак на панкреаса. Той беше заменен като главен изпълнителен директор на Apple от Тим ​​Кук, който успешно продължи наследството на Джобс.

Някои интернет потребители обаче твърдят, че Стив Джобс може да е фалшифицирал смъртта си и продължава да води Apple от сенките. Тяхната теория се основава на няколко интересни обстоятелства.

Първият аргумент за привържениците на тази необичайна теория идва от снимка, която за първи път се появи във Facebook през 2019 г. и по-късно стана обект на дискусия в Reddit.

Тази снимка показва мъж, който поразително прилича на Стив Джобс, някъде в Кайро. Не само на външен вид, но и в стила си на облекло – ходи бос, което беше типично за Джобс.

Разбира се, веднага възникват въпроси: „Как е възможно това?“ и „Защо направи това?“ Потребител в Reddit отбелязва, че макар тази теория да изглежда абсурдна, поразителната прилика на мъжа със Стив Джобс не може да бъде пренебрегната.

Други подчертават духовното влечение на Джобс към Египет и склонността му към обикновен живот. „Тази духовност, която битува там, е причината да има нужда от бягство“, казват привържениците на теорията, предава "Блиц".

Някои дори спекулират, че Стив Джобс може да е бил достатъчно ексцентричен, за да направи нещо подобно.

Друг потребител отбеляза, че бащата на Джобс е арабин, което може би е причината египтянинът да прилича толкова много на него.

Рожденото му име всъщност е Абдул Латиф Джандали - то се променя, след като е осиновен от Пол и Клара Джобс.

Има обаче хора, които не са съгласни с тази теория. Една алтернативна гледна точка сочи страничния профил и характеристиките на нощната фотография, които могат да изкривят външния вид на човек. Остава въпросът как би изглеждал този човек, ако го видим отпред.

Тези теории на конспирацията идват в момент, когато Apple току-що представи новата гама iPhone 15. Основна промяна тази година беше подмяната на порта за зареждане на водещите устройства, като Lightning порт беше заменен с USB-C порт, за да отговаря на Регламенти на Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жив е, но не е

    3 2 Отговор
    човек, а рептил...

    Коментиран от #2, #3

  • 2 честен ционист

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жив е, но не е":

    Направо камил.
  • 3 оракул 7 степен

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жив е, но не е":

    Да бе видях го да лети наоколо
  • 4 Този от снимката

    8 1 Отговор
    Снощи пихме бира на Капана. За тази вечер каза, че пак ще дойде.

    Коментиран от #8

  • 5 Комисар Корадо Катани

    10 1 Отговор
    Дайте цялата снимка. Срещу него седи Тракторът, а Пригожин им готви дюнери.
  • 6 що не пратиме боко денков и киро да про

    3 1 Отговор
    ВЕРЯТ ДАЛИ СТИВ Е ЖИВ , ЧЕ ТО КВА ИМ Е ДРУГА РАБОТАТА НА ТИЯ ПРЕДАТЕЛИ И КЪРЛЕЖИ !?
  • 7 ФАКТ

    4 0 Отговор
    Стив Джобс никога не е носил ръчен часовник ! Всеки човек си има двойници.
  • 8 Ъхъ

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Този от снимката":

    Ще доведе и Елвис!
  • 9 Калпазанин

    0 1 Отговор
    Що да не? Ако съм на неговото мога да си го позволя. Пула ми че ми дреме иска да си живее като нормален човек