Last news in Fakti

17 Септември, 2023 10:38 4 658 8

Кой получи милиардите на Берлускони?

  • силвио берлускони-
  • премиер-
  • италия-
  • богатство-
  • наследство

Освен пари, през живота си Берлускони е натрупал завидно богатство, състоящо се от акции, недвижими имоти, самолети, яхти, шедьоври на изкуството и т. н.

Кой получи милиардите на Берлускони? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Петте деца на Силвио Берлускони сложиха подписите си под разпределеното от милански нотариус грандиозно наследство на баща им според неговото желание.

Финансови експерти твърдят, че напусналият този свят на 12 юни виден политик и бизнесмен е оставил на наследниците си над 4 милиарда евро в пари, акции, недвижими имоти, самолети, яхти, шедьоври на изкуството и т. н. Като според волята на бащата Марина и Пиер Силвио, които са от първия му брак, са придобили 52 на сто от наследството по равни части от 26%, докато Барбара, Елеонора и Луиджи - 48 на сто или лично по 18%, съобщава "Труд".

По преценка на Берлускони приживе, оставена черно на бяло, двете му по-големи деца са с големи заслуги за развитието на семейните компании и затова на тях се е паднало повече от общото богатство.

Това, с което новината за официалното и окончателно разпределение на имането на експремиера между наследниците му, впечатли наблюдателите на Апенините, е, че петимата въобще не са се карали, а подялбата е станала съвсем по-братски.

Това е нещо, което за в. “Кориере дела сера” се случва рядко в Италия и всекидневникът цитира доста примери за страховити скандали, разразили се покрай завещания на имените бизнесмени пък и политици. Като на първо място сред паричните шумотевици изпъква оспорваното наследство на някогашния собственик и президент на ФИАТ - легендарният крал на автомобилите и плейбой Джани Аниели.

Той оставя по-голямата част от имането си на двамата си внука Лапо и Джон Елкан, който сега ръководи международния автомобилен колос и е наследник на прочутата италианска марка - “Стелантис”. Под неговата шапка са “Ферари”, “Мазерати”, “Пежо”, “Крайслер” и ред още производители на качествени автомобили.

Но майката на Джон Елкан - Маргарита Аниели, оспорва от години като ощетена завещанието на баща си Джани. Тя вгорчава живота на синовете си, както и всички роднини от голямата италианска фамилия на индустриалци, с безкрайни процеси, организирани най-често в Швейцария, където Маргарита старее от години.

А колкото до официалното наследяване на Берлускони, медиите в Италия подчертават, че петте му деца са изплатили без да гъкнат завещаната от таткото сума от 100 милиона евро на последната му изгора - русокосата неаполитанка Марта Фашина. Като в зависимост от наследствените им “квоти”, Марина и Пиер Силвио са се изръсили с по 26 милиона собствени пари, докато Барбара, Елеонора и Луиджи - с по 18 милиона.

В същата пропорция, пак според желанието на великия татко, са били обезвъзмездени от петимата със 100 милиона чичото Паоло Берлускони и с 30 милиона най-добрият приятел на покойния политик и бизнесмен - Марчело Дел'Урти.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 банкянска циганка

    14 2 Отговор
    охх, наближава и аз да се разделя с моите МИЛИАРДИ
  • 2 българин

    12 2 Отговор
    Сметката не излиза, бе драскачи, 2х26=52, 3х18=54, 52+54=106, а не на сто, очевидно иде реч за 16, а не за 18%.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 и ко сега

    7 3 Отговор
    за най-добрия приятел 100 млн. а за най-добрата приятелка Дарина нема нищо! гадателката и тя е пила една студена вода

    Коментиран от #5

  • 5 ами ко?

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "и ко сега":

    С тях се е разплатил приживе.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 незнайко

    5 0 Отговор
    През всичкото време докато четях се чудех как 48 делено на три е 18 и не разбрах !!! Явно писателя не обръща внимание на това и го повтара !
  • 8 ганю

    0 0 Отговор
    папи на всички италиани