Last news in Fakti

20 Септември, 2023 10:32 2 449 4

Васко Гюров се представи блестящо в "Стани богат" и спечели петцифрена сума

  • стани богат-
  • въпрос-
  • куиз-
  • куиз шоу-
  • знания-
  • васил гюров

Рокаджията стигна до въпрос за 30 000 лева, но се отказа

Рокаджията Васил Гюров показа на България как се играе за добра кауза в "Стани богат" и спечели 20 000 лв. за ремонта на "Студентския дом" в София. Музикантът показа енциклопедични знания в множество сфери, отличен нюх и завидно самообладание за да отговори правилно на цели 12 въпроса в шоуто.

Гюров се отказа на въпрос за 30 000 лв., който беше свързан със събитие, случило се през много далечната 1664 година.

"Към кой университет през 1664 г. е създадена академичната длъжност Лукасов професор по математика". Правилният отговор на въпроса щеше да изведе Васил на кота 30 000 лв., но той предпочете да се откаже. Извън играта китаристът на група "Ревю" позна верният отговор: Кеймбридж. Останалите три възможности бяха Оксфорд, Харвард и Принстън.

Преди това Гюров се справи с трудно препятствие, благодарение на сина си Александър. Сашо се включи като жокер за баща си на въпроса: "Музиката на кой композитор използва Стенли Кубрик за началните и финални кадри във филма си: "2001: Космическа одисея"?

Верният отговор - Рихард Щраус беше даден сред вариантите: Вагнер, Бах и Чайковски.

Участието на Васил Гюров беше излъчено в две поредни вечери. В първата музикантът спечели 3000 лв., преди сирената за край да удари. Финалният въпрос, на който Гюров отговори преди да изтече времето, бе на спортна тематика: В кой от спортовете България никога не е печелила медал от олимпийски игри? Възможните отговори бяха: тенис, карате, ски бягане и фигурно пързаляне. Гюров започна да разсъждава и показа завидни знания в специфичната материя. Той маркира фигурно пързаляне, което се оказа верния отговор. След това продължи без грешка, преди да се откаже с 20 000 лв. за своята благотворителна кауза, пише "България Днес".


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТУРЧИНА АЛИ

    20 1 Отговор
    Браво ,жив и здрав да е Рокера ,има същата прическа с дълга коса като моята
  • 2 дедо

    7 19 Отговор
    И на въпроса за парка поиска жокер ......иначе голям природозащитник и зелен.
  • 3 Бай Иван

    19 1 Отговор
    Браво на Васко. Гледах го и се представи достойно.
  • 4 Тото

    11 8 Отговор
    Дрън, дрън. Без "намигване" на водещия нямаше да я докара до никъде. Ама шоуто си има режисьор. Ех, колко навици има в България.