Last news in Fakti

23 Септември, 2023 15:19 6 154 24

Мрачните предсказания на Нострадамус за 2023 започват да се сбъдват

  • нострадамус-
  • пророчества-
  • 2023-
  • бедствия

Сред пророчествата, публикувани от французина, има и такива, които трябва да се сбъднат през 2023 г.

Мрачните предсказания на Нострадамус за 2023 започват да се сбъдват - 1
Снимка: Shutterstock

Френският пророк астролог Мишел дьо Нострдам, по-известен като Нострадамус, прави редица обезпокоителни предсказания за бъдещето в своята книга „Пророчества“, публикувана за първи път преди почти 500 години.

В книгата, която включва 941 римувани и само едно неримувано четиристишие, философът съставя списък с грандиозни предсказания, които според него ще се случат на Земята в бъдеще. Повечето от тези пророчества не са много оптимистични. Те са посветени на бедствия като чума, земетресения, наводнения, войни и убийства.

Много хора разбираемо са скептични относно точността на предсказанията на Нострадамус, но се смята, че пророкът е предсказал няколко от основните събития в съвременната история с ужасяваща точност, векове преди те да се случат. Някои хора смятат, че Нострадамус правилно е предсказал идването на власт на Хитлер, убийството на Джон Ф. Кенеди и атентатите от 11 септември.

Сред пророчествата, публикувани от французина, има и такива, които трябва да се сбъднат през 2023 г., пише Mirror.

Кризата на разходите за живот може да доведе до канибализъм

В резултат на кризата с разходите за живот хората може да се наложи да прибегнат до канибализъм, предполага Нострадамус. В едно от четиристишията той пише: „Толкова високо ще се издигне бушелът с пшеница, че човек ще изяде съседите си“.

Според стиха храната ще стане толкова скъпа – по негово време „бушел жито“ – че хората ще бъдат принудени да се изяждат един друг, за да оцелеят. Може да звучи като кошмар, но предвид астрономическите скокове на цените на много основни храни тази година, прогнозата не е извън границите на възможното.

По-рано тази година в интернет се разпространиха снимки на супермаркети, принудени да „заключват“ сиренето Чедър. В един момент цените на храните изпревариха сметките за енергия, тъй като разходите им скочиха до небето.

Мистериозна катастрофа на Марс

Нострадамус написа мистериозно пророчество, в което предсказа "небесен огън, когато светлината на Марс угасне". Някои свързват това с плановете на технологичния магнат Илон Мъск да изпрати пилотиран космически кораб до червената планета до 2029 г.

Опитите на собственика на X, социалната мрежа, известна преди като Twitter, да колонизира планетата, според Нострадамус, най-вероятно няма да бъдат успешни. В своите поетични, но неясни формулировки философът предполага, че на Марс ще се случи голяма катастрофа, в резултат на която „светлината“ на планетата ще изгасне.

Въпреки това, това може да е свързано и с откритие, направено по-рано тази година от НАСА, след като потенциален извънземен живот беше открит в един от кратерите на планетата. Марсоходът Perseverance на НАСА откри разнообразие от органични материали в кратера Jezero, което според експерти предполага, че в миналото е съществувала по-сложна система, отколкото се смяташе досега.

Изменението на климата може да доведе до тежки суши и наводнения

Това вече се случва в много страни по света, Нострадамус видя, че целият свят ще бъде засегнат от огромни промени във времето. Той каза: „Сухата земя ще стане още по-изсъхнала и ще има големи наводнения, когато се види дъгата.“

В Обединеното кралство хората издържаха на екстремни горещини този месец, счупвайки няколко рекорда. Не е трудно да си представим, че в бъдеще този проблем ще става все по-сериозен и целият свят ще страда едновременно от суши и наводнения.

„Големите промени“ ще доведат до ужасни бедствия

Това е поредното поетично, но неясно предсказание на френския астролог. Хората не са съгласни с тълкуването му. Нострадамус пише: "Рано или късно ще видите големи промени - ужасни бедствия и възмездие."

В един бързо развиващ се свят "големите промени" изглежда се случват през цялото време - от политически промени до екологични катастрофи. И вероятно и двете могат да предизвикат „ужас и отмъщение“.

В други четиристишия той предполага, че голяма промяна е предизвикана от широкомащабни граждански вълнения.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    13 29 Отговор
    Всички тези предсказания определено са свързани с разпада на русията.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пръч

    21 5 Отговор
    В Русия повече вярват на Сталиновия оракул Волф Месинг! Той предвижда, че през 2023 година една империя ще се разпадне! Пророкувал е и на Хитлер, преди да емигрира в ....СССР! Казал е на германските генерали, че ще загубят война срещу Русия! Преди 60 години Спешна помощ взема жена му и я кара в болницата! Лекарите му казват няколко успокоителни думи, но той ги прекъснал - ,,Тя няма да се върне!".

    Коментиран от #23

  • 4 Някой

    29 2 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Може да е като метафора или подобно. Толкова алчност и високи цени и вечни борби за пърче от баницата и кокала, че хората се овълчиха и си ядат душите от злоба. Така както човек мъчи човека и животните не го правят.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Русофил

    11 26 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    Парчето от баницата наречено Украйна влезе в кривото гърло на русията и тя
    вече не може да го изхвърли. Ще свърши мъчително от задушаване.
  • 7 Уса

    13 9 Отговор
    Споко украинското зърно бъкано с пестициди чака някой да го изяде.Европейските корпорации бълват всякакви видове вкусотиики и ще затрупат рафтовете на бунтарите
  • 8 Соваж бейби

    12 2 Отговор
    Имал той хабер от Марс и светлините му ама друг път освен ако не е писал сценарии за „Междузвездни войни“ и Дж.Лукас го реализира просто е взел идеята от стареца.Писал е само че Рим /Ватикана/ще падне ,логично е хората ставт по умни не вярват на глупости и не влиза в църква си дава парите и прави дарения.Логично е и за сътреснията от войни и революции .Няма как само едно нещо да бъде водеща сила или на власт така както днес не се слушат Битълс ,не са на мода и малка част от старото поколение ги слуша всичко е до времето си ,после друго като вълните на море, окен...зтишие ,буря
  • 9 Мата на Хари

    5 11 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ти пък,Софиянец, тя украинската бабичка раздаваше слънчоглед на рашките войничета-окупаторчета,та поне слънчоглед да поникне след тяхната кончина.
  • 10 Лилипутин

    11 4 Отговор
    За какви пестициди в украинското зърно говорите. Той пушека от снарядите и ракетите убива всяка буболечка.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 До Софиянеца от Костинброд(последен)

    11 4 Отговор
    Където мине огъня биоразградими капсули не са нужни. Путин добре тори украинския чернозем. От фосфати няма нужда.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Стига сте писали глуписти бе

    22 2 Отговор
    Чела съм предсказанията на френски
    преди много години. Нищо не им се разбира и в последствие някакви хора решават, че това е изкал да каже. Например пише за големи жълти птици, и видиш ли това били самолетите които той предсказал. Ей така си пишете, да си пълните сайтчето
  • 15 Нострадамус

    12 2 Отговор
    Другари червени милионери,скоро гръм ще ви намери.
  • 16 Биволъ

    6 15 Отговор
    Няма как светът да оцелее, Путин е решил да го отвее.
  • 17 Роза

    16 1 Отговор
    Много общи и неясни са предсказанията на Нострадамус и всеки ги тълкува,както му е угодно!Това,че ще има природни и политически катаклизми и войни,всеки може да го предположи!
  • 18 ха ха

    13 0 Отговор
    Всеки тълкува Нострадамус както му изнася.Баста....
  • 19 Читател

    12 1 Отговор
    Нищо не е предрекъл откачалника му с откачалника.Неговите тълковители са същите кукувици.
  • 20 Човек

    7 9 Отговор
    Аз вярвам на Преподобна Стойна. Преди точно 90 години тя казва, че няма да мине и век и Русия "ке биде прегазена, ке биде бита, ке се свие в коритото си и дълго време ке шушне и ке въздиша". Най-великата българска пророчица е предсказала загубата на Русия в Украйна, разпадането на Руската федерация и свиването ѝ в границите на Московията - все неща, които вече са очевидно неизбежни.
  • 21 Маг

    9 4 Отговор
    Никой не ви пита , в какво вярвате , какво искате , и дали ви се живее. А вие си въобразявате , че се съобразяват с вашето желание , как ви се живее дори. Няма да е златният милиард , но до 50 години ще умрат четири милиарда ! От нормалното военно унищожение , през изкуствено генерирани болести , до природни катаклизми , причинени от човеци ! После ще се живее добре!
  • 22 Нострадамус

    3 1 Отговор
    В България преименуван отбор с преименуван треньор ще стане шампион, само ако излезе с 11 чернокожи на терена
  • 23 Последния Софиянец

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пръч":

    Аз вярвам повече на Волф Чугун
  • 24 Баба Ванга

    2 0 Отговор
    Книгата е интересна, но не сте чели втория том, още по-гаден е.