Last news in Fakti

27 Септември, 2023 10:32 998 2

Още едно дело за укрити данъци заплашва Шакира

  • шакира-
  • певица-
  • укрити данъци-
  • обвинение-
  • дело-
  • испания

Срещу певицата е повдигнато ново обвинение от испанската прокуратура

Още едно дело за укрити данъци заплашва Шакира - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Испанската прокуратура повдигна обвинение срещу певицата Шакира за неплатени данъци на стойност 6,7 милиона евро върху доходи от 2018 г., съобщиха ДПА и АП.

Съд близо до Барселона ще реши дали да започне втори процес за укриване на данъци срещу колумбийската изпълнителка. Според властите Шакира е използвала офшорна компания за избягване на дължимите данъци. Певицата е уведомена за обвинението в Маями, където се премести със синовете си неотдавна.

Предварителното разследване започна през юли след доклад на данъчната служба за две възможни нарушения във връзка с данъка върху доходите и имуществото през 2018 г., пише БТА.

Шакира трябва да се изправи пред съда в Барселона тази година по други обвинения в укриване на данъци на обща стойност около 14,5 млн. евро в периода 2012-2014 г. Прокурорът настоява за присъда от осем години и два месеца затвор, както и за глоба в размер на 23,8 млн. евро.

Певицата многократно е поддържала тезата за своята невинност по първото дело с довода, че през 2012, 2013 и 2014 г. е била длъжна да плаща данъци на Бахамите, а не в Испания. Въпреки това тя междувременно е платила всички данъци плюс лихвите.

През юли миналата година Шакира отхвърли извънсъдебно споразумение в Испания, където живееше с бившия футболист на Барселона Жерар Пике. Сега двамата са разделени, а Шакира заживя обратно в Маями.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига

    5 0 Отговор
    С тая офца бе !
  • 2 ККК

    5 1 Отговор
    Секира за Шакира!!! Много неприятно сигане!