Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 09:40 23 038 4

Вижте датите на магнитните бури през октомври и препоръките за предпазване от тяхното влияние

  • магнитни бури-
  • октомври-
  • препоръки

В период на магнитни бури за метеочувствителните се препоръчва да се хапват повече плодове

Вижте датите на магнитните бури през октомври и препоръките за предпазване от тяхното влияние - 1

Oктомври започва с магнитни бури, които тресат света още от края на септември, предупредиха експертите на НАСА.

В нашата част на света се предполага, че ще има засилена магнитна активност навръх 1 октомври. След това идва затишие. Следващите дни, когато могат да се очакват бури -местни или из цялата планета, са 13-15 октомври, 25 октомври и 25-30 октомври, когато пак ще има продължителен обстрел.

Начало

Още на 1 октомври Земята бе ударена от първата магнитна буря, което може да е предизвикало физическо неразположение психически стрес. Слънчевата активност достигна 3 бала, а ехото от тази буря се усеща и днес, 2 октомври, но влиянието ѝ вече е значително по-слабо. Но в този ден, ако сте в групата на чувствителните, може да се почувствате слаби и в лошо настроение.

Под въздействието на тези първи две геомагнитни бури са възможни главоболие, обостряне на хронични заболявания и резки промени в настроението. Експертите предупреждават, че влошената геомагнитна обстановка ще се запази като цяло през първата десетдневка на октомври. От 6 октомври ще започне постепенно намаляване на силата на геомагнитното смущение до 2 бала, сочат прогнозите.

Слънчевата активност между 13 и15 октомври ще бъде засилена, но очакваните магнитни бури ще бъдат умерени и повечето хора може изобщо да не усетят ефекта им. На 25 октомври също се прогнозира скок на геомагнитното смущение, като този път най-вероятно ще достигне до пета степен, уточнява "Телеграф".

Средства

Съветите за намаляване на въздействието на магнитните бури са да се води колкото се може по-здравословен начин на живот. Правилата са прости и ясни. Проветрявайте помещението и се разхождайте повече на чист въздух. Пийте повече чиста вода, а не газирани напитки - обикновена трапезна вода върши най-много работа. Въздържайте се от пиенето на алкохол, естествено и от пушене или поне ги намалете.

Не вършете тежка физическа работа. Отпуснете се и спете повече. Сънят лекува и тук това важи с пълна сила. Опитайте се да почивате повече и прекарвате повече време на чист въздух. Опитайте се да поддържате тялото си в добра форма с леки сутрешни упражнения.

Дръжте под ръка всички необходими лекарства, особено тези, които използвате за нормализиране на кръвното налягане, гласят елементарните съвети. Тъй като по това време има висок риск от конфликти и напрежение в общуването с другите, опитайте се да запазите спокойствие дори в най-провокативните ситуации.

Избягвайте прекомерната консумация на мазни, тежки храни и не преяждайте – тук съветите от Библията за здравословен и праведен живот влизат от особена полза. В дните на магнитни бури не се препоръчва пиенето на кафе и енергийни напитки.

Препоръки

Предполага се, че между една четвърт и една трета от възрастното население в Европа спада към числото на метеочувствителните.

Ключов момент за преживяването на магнитна буря е енергетиката на организма. Пълноценният сън е най-добрият метод за поддържането ѝ. Опитайте се да си почивате и на работа, особено, ако сте пред компютър. В случая правилото е 30-35 минути пред компютъра, 5-10 на въздух. (В дни без бури може да си позволите 45-60 минути пред компютъра и 5-10 на въздух.)

Разходките и леките спортни упражнения също са от ползва в такива дни, като особено много се внимава от метеочувствителните да няма претоварване. Медитация, йога, среща с приятни хора и ненатоварващи разговори помагат в подобни критични ситуации.

Тези дни има засилена опасност от нервно напрежение, както е казал народът: лудите ще се разлудуват. В случая обаче по-вероятно е да се изпадне в депресия, потиснато настроение, отколкото метеочувствителните да проявят енергични изблици. А тези, които не се определят като метеочувствителни, има по-голяма вероятност да проявяват агресия и да са избухливи.

Тези дни се очаква метеочувствителните хора да изпитват много по-голям от обичайното дискомфорт, който в съчетание с и без това лошото време навън прави недобра комбинация. Този път обаче и жените със силикон в циците трябва да се бъдат нащрек за магнитните проявления, твърдят специалисти. Не трябва да се пренапрягат, за да нямат проблеми с подплънките си, съветват ги препатили. Да внимават с вдигането на тежки предмети, които могат да им спукат силикона.

По традиция в период на магнитни бури за метеочувствителните се препоръчват по-ненатоварващи във физическо отношение форми на секс, като на почит най-вече е оралната любов. Друга от препоръките е да се хапват повече плодове – ябълки, бяло грозде, банани.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    Благодаря Ви Уважаема
    Красавице за Полезната Информация
    с Уважение
  • 2 пфф

    0 1 Отговор
    Не сте добре и няма да се оправите!
  • 3 Брехх

    0 0 Отговор
    От 2-3 години станаха по 15 дена в месеца тези е.л. Магнитни бури...,уппс, слънчеви! Извинявам се😄😄😄, а бяха по 1-2 дена в годината! Случаеност?! Повече ме вълнува 5 генерация off интернет и един интересен патент за интирнет ОФ боди
  • 4 Патент

    1 0 Отговор
    С цифри 060606! Найс а?