Необходими продукти:
- 400 г тесто
- 200 г моцарела
- 100 г бекон
- 150 г сирене фета
- 1 глава чесън
- 2 с.л. зехтин
- 1 голяма глава червен лук
- 50 сушени домати
- 100 мл. олио
- 1 червена чушка
- 1 с.л. босилек
- 2 с.л. магданоз
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да отрежете основата на чесъна и да го сложите във фурната, за се изпече, като се напръсква с 1 супена лъжица зехтин. Печете, докато покафенее.
След това лукът се нарязва на тънки кръгчета, които се намазват с 1/2 супена лъжица зехтин и се пекат на фурна около 45 минути на слаб огън.
Чесънът се изстисква с пръсти в блендера. Прибавят се предварително накиснатите в олио сушени домати и се разбиват. След това приготвяте тестото за пицата или използвате готово, ако нямате достатъчно време. Разточва се и се слага в тава. Намазва се с чесновата паста. Отгоре се слагат моцарелата, лукът, ивиците чушки, резенчетата бекон и сиренето фета.
Поръсва се с босилек и магданоз. Печете до готовност, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Ю р о ж е н д ъ р
10:12 09.10.2023
3 Този коментар е премахнат от модератор.