Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 14:32 1 641 4

Протеиновите барове: Удобни, но далеч от полезни

  • протеин-
  • протеинов бар-
  • протеинова закуска

Препоръчва се да не изяждате повече то два протеинови бара на ден

Протеиновите барове: Удобни, но далеч от полезни - 1
Снимка: Shutterstock

Протеиновите барове, които са популярни като лека закуска, могат да имат отрицателно въздействие върху вашето сърдечно-съдово здраве. Това каза водещият медицински експерт на INVITRO Виолета Бурдакова, пише zdrave.to.

"Те често съдържат големи количества захар. Ако се консумират неконтролирано, съществува риск от засягане на въглехидратния метаболизъм с последващо развитие на наднормено телесно тегло, захарен диабет, нарушения на липидния метаболизъм и развитие на патологии на сърцето и кръвоносните съдове (атеросклероза)“, каза Бурдакова.

Тя подчерта, че блокчетата могат да бъдат класифицирани като спортно (диетично) хранене, но не трябва да заместват пълноценното хранене.

Препоръчително е да не ядете повече от два бара на ден - високият процент на протеини изисква допълнителни ресурси на тялото за обработка на този продукт.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Исторически парк

    8 0 Отговор
    Неслучайно кардиологиите са пълни с 20 годишни батки.. надминават по брой пенсионерите

    Коментиран от #2

  • 2 Знаещ

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Исторически парк":

    Младите мъже в България са масово комплексари, а жените к ви
  • 3 Чай-Шукарие

    7 1 Отговор
    Младежите тренират, за да ги харесват момичетата, а те момичетата харесват основно хубаво лице и много пари. Фитнесджиите само ге овете ги харесват
  • 4 продуктово позициониране

    2 0 Отговор
    от голямата корпоративна рекламна индустрия за което драскачите получават надническите стотинки за такива реклами и заплащането им е малко и те горките за тези пари нямало да работят и нямало да си дават зор и ето тезултата по всички родни информационни сайтове виждате с каква информация ни заливат...ама иначе сме били информирани...тааа по статията на този хибриден сайт забравихте да напишете името на фирмата от която да купуваме протеиновите барове на белла ли е фирмата или????...то други фирми няма тук в тази територия родните медиии са ни направили илюзорна реалност-илюзията че сме били имали право на избор...ще триете ли коментара че няма нецензурни изрази за разлика от вашите тролове,които пишат постоянно глупости и скандално нецензурни изрази но странно как не се трият такива коментари...защо ли...да не е във връзка с илюзорната реалност????