Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 08:53 1 078 5

1,7 млрд. долара достигна джакпотът в американската лотария

  • американска лотария-
  • пауърбол-
  • джакпот-
  • милиард

Шансът някой да познае печелившите числа е 1 към 292,2 млн.

1,7 млрд. долара достигна джакпотът в американската лотария - 1
Снимкa: Shutterstock

Джакпотът в американската лотария „Пауърбол” оцеля. Никой не успя да познае петте числа - 67, 34, 46, 55 и 16, както и специалното число 14. Така натрупаната сума за тиража в сряда вече е 1,73 милиарда долара.

Билетът за лотарията струва два долара и може да се купи в 45 от 50 щата. Ако спечели джакпота, играчът може да избере дали да му изплатят цялата сума на вноски за 29 години или да вземе около половината пари веднага. За последно джакпотът е печелен на 19 юли.

Според изчисленията на експерти шансът някой да познае печелившите числа в тиража в сряда вечер е 1 към 292.2 млн.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 3 Отговор
    В България веднъж се паднаха в 2 поредни тиража на тотото едни и същи числа, което математически клони към невъзможност.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    пеефски може всичко
  • 3 смок

    1 0 Отговор
    Дано не дарят и тая сума на У-крайната точка.
  • 4 гръндж

    2 1 Отговор
    То и в "Стани богат" на един дърт рошльо му задаваха само лесни въпроси,та да стигне до 50-те хиляди и да ги спечели. Махнаха и участието на публиката в жокер,защото публиката почти винаги дава верни отговори и да не печелят участниците от това.

    Коментиран от #5

  • 5 честен ционист

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гръндж":

    Махнаха жокера "помощ от публиката", защото зрителят взе да се чуди, тия достолепни баби, от къде знаят отговорите на такива модерни въпроси.