Last news in Fakti

27 Ноември, 2013 09:47 2 597 4

Марешки: Мафията има лоби в НЗОК

  • марешки-
  • аптеки-
  • мафия

Определени фирми печелят търговете при определени здравни министри, заяви аптекарският бос

Марешки: Мафията има лоби в НЗОК - 1
Снимка: БГНЕС

Веселин Марешки заяви пред TV7, че фармацевтичната мафия има интерес бизнесът да е разбит и да няма "Марешки", а само дребни аптеки, за да може по-лесно да ги манипулират и контролират. По този начин, нещата ще се върнат, като бяха преди години и вместо магистър-фармацевтитеq целият бизнес ще се управлява от  дистрибуторите, които спокойно да си правят реекспортите, да зареждат болниците на различни цени и да правят търгове с медикаментите.  Той припомни, че определени фирми печелят търговете при определени здравни министри.

Името на Веселин Марешки беше замесено вчера във връзка с това, че в малки населени места негови подчинени събират рецепти в рекламни пунктове, магазини за хранителни стоки, бутици и т.н. и след това доставят лекарствата.

"Правя 43 млн. лв. оборот на месец. Парите, които правят тези хора е не повече от 100 хил. лв. Този оборот изобщо не ме интересува. Това е услуга, която мои служители правят на своите съграждани, защото в населеното място няма аптека."

Това обясни аптекарският бос и попита как 93-годишен старец може да отиде сам до съседния град и да си купи нужните лекарства. Според него атаките срещу бизнеса му са, защото преди той да въведе тази законна практика, това се е извършвало незаконно от други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станимир Христов

    0 0 Отговор
    прав е...
  • 2 comments

    0 0 Отговор
    тоя с тая блага,хрисима и праведна МУ.РА сякаш
    говори точно за себе си,а???!.....
  • 3 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Няма здравна каса , няма проблем.Истината е в здравното застраховане.
  • 4 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Няма здравна каса , няма проблем.Истината е в здравното застраховане.