Last news in Fakti

22 Октомври, 2023 09:47 8 600 26

Какво отличава хората, които никога няма да забогатеят?

  • бедни хора-
  • богати хора-
  • отличава-
  • признаци

Бедните хора се надяват на късмет и се страхуват да не се уморят

Какво отличава хората, които никога няма да забогатеят? - 1
Снимкa: Shutterstock

Богатството и успехът са резултат от избор, а не благословия от небето. В повечето случаи бедните хора остават такива през целия си живот поради навиците си, а не защото Вселената е искала така. Да видим какво отличава тези, които никога няма да забогатеят.

Желанието да изглеждате богати и успешни

Хората със скромни средства, които искат да изглеждат по-богати, използват някои трикове като закупуване на фалшиви маркови артикули. Те намират неща, които са изключително подобни на това, което произвеждат гигантите на модната индустрия. Също така купуват телефони на кредит, без да осъзнават, че веднага след като изплатят дълга, този модел вече няма да бъде актуален.

Такива хора измерват успеха само с парите, което е абсолютна грешка. Колкото и странно да звучи, богатите хора не се стремят към богатството заради самото него. Скъпата кола за тях е необходима мярка или приятен бонус, но в никакъв случай целта на цялото това финансово пътуване в света на успеха. Никой от много богатите хора не е имал като основна цел да си купи къща на Лазурния бряг или последен модел Ферари.

Бедните хора си мислят, че не могат да направят разлика

Нашият живот е в нашите ръце, което е доказано от безброй примери на хора, които са започнали своя път към върха от самото дъно. Разбира се, има и такива, които са родени в богато семейство, но огромен брой примери от световната история доказват, че когато човек знае какво иска, нещата се получават по възможно най-добрия начин.

Добър пример е Стив Джобс, основателят на Apple. Разбира се, той не бе сам, но бе мозъкът на своя екип, идеологическият вдъхновител. Това беше неговото призвание. Той се доказа като отличен лидер и човек, който може да трогне огромен брой хора, да генерира ентусиазъм и воля в тях.

Бедните хора не разбират, че имат таланти, които трябва да бъдат използвани. А дори и да нямаме специални наклонности, те могат да бъдат развити. Един от най-успешните хора в целия свят е Уорън Бъфет. В едно от интервютата той казва, че сам е стигнал до всичко. Ако беше слушал други хора, нямаше да достигне статута на един от най-богатите бизнесмени в света. Най-добрият начин да научите нещо е да опитате.

Бедните хора се надяват на късмет и се страхуват да не се уморят

Според проучванията, по-голямата част от бедните хора играят на лотарии, правят залози и пилеят пари в казината. Това е техният универсален трик за това как да успеят. Разбира се, глупаво е човек да се осланя на такова нещо. Не без основание казват, че в игрите на щастието печели единствено собственикът. Бедните хора се опитват да ударят джакпота и харчат парите и нервите си за това, докато хората, които мислят с идеи, стават богати. Те разбират, че е важно да намерят начин да печелят стабилни доходи, а не просто един милион и да се успокоят. Тези, които мислят като богати, ще инвестират спечеления милион в някакъв бизнес, а тези, които мислят като бедни, ще занесат този милион в казино или ще го похарчат за скъпи дрънкулки.

Това, което психолозите имат предвид под „страх от умора“ е, че бедните хора работят точно толкова, колкото да не умрат от глад. Не търсят по-печеливша работа, нито повишават професионализма си или придобиват нови умения. Те просто не се нуждаят от това, защото се страхуват да се претоварят. Според статистиката, богатите хора имат повече от един източник на доходи в повече от една трета от случаите. Постоянно са заети с нещо.

Липса на спестявания и невъзможност за проследяване на средствата

Богатите хора следят всяка своя стотинка. Те се нуждаят от това, за да разберат по-добре къде се харчат средствата и къде могат да спестят пари. Има много примери за това как хора с многомилиардни банкови сметки носят съвсем обикновени дрехи, не се возят с шофьор и не купуват скъпи коли, освен ако не са печеливша инвестиция.

Всеки богат човек ще ви каже, че знае как да пести пари. Просто не е нужно да купувате нещо, което не ви трябва. Не забравяйте, че парите обичат реда. Хората с патологична умствена бедност имат непреодолимо желание да харчат за всичко, което се появи пред очите им. Това е грешен път, който дърпа единствено към дъното.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ННН

    30 9 Отговор
    Поредната безсмислена статия!
    А Вени заработи надницата...
  • 2 Селянин

    21 25 Отговор
    Поздравления за хубавата статия.
  • 3 БеГемот

    42 6 Отговор
    Това което отличава богатите хора от бедните е способността им да използват себеподобните си ,социопатията и криминалното мислене...мисля задълбочено аз...Абе купуваш една ябълка продаваш купуваш две и така...може да имаш роднини в ДС,баща ти да е президент на САЩ или африкански диктатор...а може да притежаваш собствена партия да и лепнеш едно име като герб марка и друго такова става и възраждане..

    Коментиран от #21

  • 4 Говорит Москва

    2 14 Отговор
    Неразбираемо е за ...
  • 5 Човек

    61 10 Отговор
    Хората, които имат морал, добродетели, достойнство, състрадателност никога няма да забогатеят.

    Коментиран от #24

  • 6 Коч Ина

    24 0 Отговор
    Нямат чекмеджета

    Коментиран от #15

  • 7 Точно кратко и ясно

    9 9 Отговор
    Може и още да се напише но като начало това стига.
  • 8 Нека различаваме бедните хора с...

    13 20 Отговор
    Техните недостатъци и смирението, от арогантните простаци, войнстващото невежество и тържествуващата русофилска посредственост, която вижда начин да подобри материалното си положение, чакайки Народен съд или Спасител !

    Коментиран от #25

  • 9 Даааа

    43 3 Отговор
    Трябва да работиш за да живееш, а не да живееш за да работиш! Всичко с мярка. Работа, удоволствия, почивки и т.н....За какво ще се бъхташ като луд, а да нямаш време за почивка, среща с познати и забавления и само да трупаш пари,които може и да не харчиш ти самият?! Ама повечето са толкова алчни, че да се самозабравили.... Къщи, апаратаменти, коли.... Абе, хора живейте си живота, че утре може и да не се събудим сутринта....
  • 10 Плашимир

    24 2 Отговор
    Богат ,произлиза от Бог. Беден , от беда. Дали няма милионери в беда!? Или хора безимотни ,но щастливи? Кои от тях е по близо до Бог? Та , блажени са верюищите. Кой в каквото вярва. Едни вярват в парите ,други в духовността ,трети в душевния мир и спокойствие... По важно е да няма омраза ,но това е присъщо само на първите.
  • 11 Политкоректен

    27 0 Отговор
    Че нямат куфарчета с пари и не са били и назначени за милионери от ДС.
  • 12 Гост

    44 0 Отговор
    Не е беден този, който няма пари. Беден е онзи, който си е продал душата за пари.
  • 13 Мп1234

    36 1 Отговор
    Може някога да е било така но сега богат се става с егоизъм.лицемерие и лъжа.корупция и познанства.Заобикаляне на морала и закона.
  • 14 Публични и частни финанси

    26 2 Отговор
    Американските модели за "богатство и успех" изглеждат абсурдно в условията на тиквокрация, корупция и мутризация и на фона на балканския селски манталитет в бг. Превеждането и публикуването на подобни статии в бг е най - малкото безмислено, а всъщност е смешно и нелепо. Тук "милионерите" са назначени предварително, а "богатите" хора всъщност са затънали в дългове, които никога не могат да върнат.
  • 15 Пилотът Гошу

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Коч Ина":

    Имат, но в тях има чорапи вместо кюлчета 😉
  • 16 червеите се смеят последни

    26 1 Отговор
    Джобс беше богат, но притесненията му докараха рак. Ако погледнете последната му снимка - не прилича на човек. Много важно, че беше милиардер.

    Коментиран от #22

  • 17 Соваж бейби

    19 0 Отговор
    Не съм психолог ,но по моя логика и природните закони трябва да има и по бедни за съжаление?!Така са го измислили богатите тарикати с власт -нали трябва да има кой да им слугува и чисти лай..а.Ако всички са много богати ?Проблема е друг самите човеци се оставят да бъдат командвани от мало...мни започва от императори,царе с хитри и алчни вкарват и религия за утеха на бедния така го приема за нормално даже някой са щастливи вече правят план за горния свят? !Възмутена съм как може един прост футболист който гони топката да получава милиони,разни артисти,журналисти по телевизия .... а хора в заводи,магазин се добива от работа и тъне в мизерия сами сме си виновни с какво са по различни от добре платените ?Болшинството хора някой ден да вземе да вземе пръчката...има начини няма желание всички да са добре

    Коментиран от #19

  • 18 1213

    6 2 Отговор
    При днешната демокрация можеш бързо да достигнеш върховете ако ти е голям меча на удоволствието. Не го отказват вече и мъжете.
  • 19 Русенец

    12 0 Отговор

    До коментар #17 от "Соваж бейби":

    Ако в светът имаше само двама души и десет ябълки, щяха да се падат по 5 на човек. Но!!!! Единият е алчен и иска да вземе ябълките на другия. Ако е по-слаб няма как да разчита на сила, но може да разчита на хитрост, особено, ако другият е по-либерален. Общо взето, това описва световната икономика в наши дни. Ограничени ресурси и алчност, да вземеш делът на другия.
  • 20 Сам Ротщайн

    10 0 Отговор
    Всичко написано е част от налаган от повече от век поведенчески модел. Дефакто капитализма се държи не на капиталистите, а на балъците които искат да станат такива. За това ви пробутват всякакви "мечти" като "американската мечта" и т.н. Хората, които ви пробутват за пример са селектирани предварително и са т.н. "сламени хора", като голяма част от т.н. милиардери, дори не са милионери като състояние.
  • 21 понасящ непоносимото

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "БеГемот":

    Той така и чичко Били Гейтса. Ужким от Микромеката компания си направил кинтите, пък той бил 6-ти братовчед на Рокфелер. Как да не му станеш доживотен фен?
  • 22 Зеленко Наркуманиев

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "червеите се смеят последни":

    Той никога не е бил милиардер - това е просто поредната легенда, базирана на електронни записи наречени акции, НО без да се отчитат задълженията ти.
  • 23 KАЛИГУЛА

    1 1 Отговор
    Да го ДУ. АТ комунисти и капиталисти искат само да бачкаме за некво светло бъдеще. ДА ЖИВЕЕ АНАРХИЯТА
  • 24 спокойно

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Човек":

    Те и не искат.
  • 25 Тошко

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Нека различаваме бедните хора с...":

    Това изказване за русофилската посредственост показва, че си много млад, зелен и повърхностен. Ако имаш вкъщи някоя и друга руска книга или гледаш руски видеа с коментатори, ще разбереш, че техните анализите са по-дълбоки, и заслужават уважение заради постиженията в културата и техниката. И още- български космонавти се качиха на руски ракети, а не руски космонавти на български ракети!!! Балетът лебедово езеро се играе по света с музика от Руски композитор (Чайковски)........
  • 26 Армандо

    2 0 Отговор
    Ами то проста работа би казал Бай Ганя алъш вериж туйцък онуйцък и неплащане на данъци и
    Ето забогатял човека ама големите пари без измама и връзки подкупи още по лошо не идват с работа се става гърбат богат но прябва да има богати за да има къде да работим ние това не е лошо проблема е огромните корпораций който контролират всичко ограбват богатствата на Африка без пари за сведение заплата Етиопия 40 долара на месец разпалване на войни навсякъде с цел разделяй и владей но да сме здрави няма страшно и никой да не се отчайва спасение дебне отвсякъде.