Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 12:58 1 141 0

Как правилно да подготвим зимните дрехи отново за ползване?

  • зима-
  • зимни дрехи-
  • пуловери-
  • гардероб-
  • есен

Стилисти дават съвети как най-добре да подготвим гардероба си за есента и зимата

Как правилно да подготвим зимните дрехи отново за ползване? - 1
Снимка: Shutterstock

Температурите навън сякаш са полудели, но колкото и да е топло в момента, то едно е сигурно – навън е есен, а зимата скоро ще настъпи. Именно заради това мнозина започват да обновяват гардероба си и да го запълват със зимни дрехи. Други пък тепърва ще обикалят магазините, за да намерят по-дебели одежди.

Точно затова сега ще поговорим как правилно да изберете дебели дрехи за студените месеци. И нещо още по-важно – как правилно да ги съхраним.

Според стилиста Надежда Чеснокова когато купувате по-дебели дрехи трябва да обърнете внимание на формата на тялото си, начина на живот, както и на долните слоеве на дрехите. Например, любителите на макси поли и панталони палацо ще трябва да се съобразят с тяхната дължина и обем, за да създадат хармоничен външен вид, пише jenata.blitz.bg.

Освен това експертът посъветва да закупите няколко връхни дрехи - за предпочитане не само в тъмни цветове без петна, но и в ярки нюанси, които харесвате.

„Ако имаме не едно нещо, а две или три, тогава всяко от тях се износва по-малко, защото има време да изсъхне и да „почине“. Да, връхните дрехи, като обувки, вълнени и кашмирени изделия, трябва да си починат от нас“, обясни тя.

През септември стилистът Татяна Тимофеева назова основните грешки, които българките правят, когато съставят есенния си и зимен гардероб. Експертът посъветва да изберете дънки с необичайна кройка или да ги замените с кожени панталони и насърчи да добавите аксесоари, за да изглеждате стилно. Освен всичко друго, тя препоръча да си вземете и дрехи с щампи, включително каре и леопард.

А замисляли ли сте се как правилно да съхранявате дебелите дрехи в гардероба си?

Много хора смятат, че за да съхранявате плетени неща, е достатъчно просто да ги окачите на закачалки в гардероба/килера. Това обаче не е съвсем вярно - този метод в крайна сметка ще доведе до разтягане на трикотаж и промяна на формата му. За да не се деформират плетените изделия по време на съхранение, по-добре ги съхранявайте сгънати на рафт.

Можете също да съхранявате трикотаж в гардероб на закачалка, но за да направите това, преди да окачите дрехите, трябва да ги сгънете във форма - това ще помогне да се запази оригиналната кройка на продукта.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА