Last news in Fakti

10 Ноември, 2023 14:21 990 4

Полусестрата на Меган Маркъл я съди за над 75 000 долара заради клевета

  • меган маркъл-
  • полусестра-
  • съд-
  • клевета

Саманта Маркъл твърди, че херцогинята на Съсекс я е оклеветила в интервюто ѝ с Опра Уинфри през 2021 г. и в сериала ѝ за Netflix през 2022 г

Полусестрата на Меган Маркъл я съди за над 75 000 долара заради клевета - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отчуждената полусестра на Меган Маркъл пристигна в съда във Флорида в сряда, в опит да провокира съдебен процес по делото си за клевета срещу херцогинята.

58-годишната Саманта Маркъл твърди, че 42-годишната ѝ полусестра я е оклеветила в интервюто ѝ с Опра Уинфри през 2021 г. и в сериала ѝ за Netflix през 2022 г.

Саманта, чийто баща Томас се жени за майката на Меган - Дория, след като тя и брат ѝ Томас са родени, твърди, че херцогинята на Съсекс е намекнала, че е "измамница" и "шарлатанка" в интервютата си.

Тя иска обезщетение в размер на над 75 000 долара, като твърди, че забележките на Меган са ѝ причинили загуба на продажбите на книгата ѝ "Дневникът на сестрата на принцеса Пуси" и са ѝ причинили професионални и социални вреди.

Питър Тиктин, адвокатът на Саманта, твърди, че клиентката му - която страда от множествена склероза и използва инвалидна количка - е била тормозена след интервютата на Меган и се е страхувала да излезе от дома си.

Майкъл Камп, адвокат на Меган, заяви, че делото на Саманта е неоснователно и нито едно от изявленията на Меган не е клеветническо.

Делото бе заведено през март 2022 г. и е прекратено през март тази година.

Тогава съдията установи, че Меган просто е изразила „мнение за детството си и за отношенията си със своите полубрат и сестра.“

Сега Саманта се опитва още веднъж да внесе делото в съда във Флорида. Очаква се съдия Шарлийн Ханиуел, която наблюдава делото, да реши дали да пристъпи към съдебен процес през следващите седмици.

Говорейки пред репортери извън съда, Саманта Маркъл заяви, че е "оптимистично настроена" относно перспективите за съдебен процес.

Смятам, че истината стои сама за себе си, така че съм оптимист и съм благодарна, че имаме правосъдна система, която ни дава възможност да представим фактите“, каза тя пред американското издание The Sun.

Тя заяви, че е наранена от твърденията на Меган, че не са били близки като деца, но заяви пред Fox 13: 'Хората се променят, имат планове, други неща влияят на живота им. Това не променя реалността“.

Саманта, която често присъства по телевизията и във вестниците, откакто Меган за първи път се появи като приятелка на принц Хари, заяви, че книгата ѝ не е "разобличаваща история".

Всеки, който е чел книгата ми, знае, че тя е по-скоро социологическа книга за социалните етикети“, каза тя пред американския вестник "Сън".

"Заглавието, всъщност, не беше закачка към нея (Меган), а подигравка със социалните етикети, защото преди това медиите я бяха нарекли "принцеса Пуси", каза още Саманта.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    5 1 Отговор
    Ако Мегън Маркъл не беше херцогиня на Съсекс, а си беше сервитьорка с закусваля, дали сестра й щеше да я съди за 75 000 долара?
  • 2 Паулито Куельо

    4 1 Отговор
    ,,Отчуждената сестра"
    Какво значи ,,отчуждена"? Сестра и да не е парцел в градоустройствен план?
  • 3 абе

    0 0 Отговор
    става не е за изпускане пък после може да искаме и 150000 долара?
  • 4 Баба Гошка

    3 0 Отговор
    На мегънката бялата полу-сестра по- голяма муфтайка и от нея. От къде все такива са се навъдили? Да не би таткото да е с ирланско травълър потекло?