Last news in Fakti

19 Ноември, 2023 17:36 11 744 10

Мария Оряшкова сподели какво се е случило, след като сложи край на кариерата си в "Игри на волята"

  • мария оряшкова-
  • шампионка-
  • игри на волята-
  • спортна кариера

Шампионката споделя, че сълзите ѝ на Арената са били сълзи от щастие, а не от мъка, че си тръгва от шоуто

Мария Оряшкова сподели какво се е случило, след като сложи край на кариерата си в "Игри на волята" - 1
Снимка: БГНЕС

34-годишната Мария Оряшкова е десеткратна европейска шампионка по самбо и шест пъти носителка на световната титла. Оряшкова е републиканска шампионка и вицешампион на Европа по джудо, републиканска шампионка по борба и републиканска и европейска шампионка по сумо. Има докторантура в направление “Спорт” в Национална спортна академия. Не харесва егоцентрици и дървени философи.

Оряшкова напусна екстремното шоу "Игри на волята" след драматична елиминационна битка срещу Мартин Николов - Елвиса, припомня Дарик. На сбогуване с арената тя изненадващо обяви, че прекратява спортната си кариера и това е било последното ѝ състезание. Ето какво сподели още тя пред Нова телевизия:

Как се почувства след загубата ти на Арената?

След загубата на Арената днес бях много емоционална, защото плачех от радост. Не съм помисляла за загубата - да ме е яд или да чувствам някакъв негативизъм в себе си. Разплаках се, седнах на пясъка и просто исках като фотоапарат да запечатам всеки един момент от Арената, всяко едно кътче и всеки един сантиметър. Исках да остане в съзнанието ми завинаги. Това бяха сълзи от щастие.

Какво те накара да вземеш решението да се оттеглиш от професионалния спорт?

Трябваше да взема много трудно решение дали да спра със спортната кариера и вече го бях взела за себе си. Споделих го за първи път тук. Знам, че ще трябва да се сблъскам и навън, но не се страхувам и от това.

Как се почувства, когато екипът те аплодира?

Когато екипът ме аплодира усетих топлината, усетих невероятните думи, енергията на Арената, усетих всичко как настръхва по тялото ми и си казваш: “Не беше напразно всичко това”.

Какво е мнението ти за постъпката на Ситнилска?

Знам, че ще стане много скандално. Не искам да плюя по другите спортисти. Ние сме като едно семейство. Знам, че много хора ще бъдат разочаровани. Предпочитам да не коментирам това нещо, а да оставя на другите да преценят.

Смяташ ли, че трябва да иска прошка от зрителите?

Смятам, че всички Амазонки трябва да искат прошка на зрителите, на хората, защото ние бяхме едно племе и независимо, че имаше един виновник, всички бяхме част от това нещо. Така че, ще поискам прошка на всички, които бяха засегнати или бяха разочаровани от нас.

Ако трябваше да останеш на самотен остров с трима от участниците, кои биха били те?

Ако трябваше да остана на самотен остров с някои от участниците... това ще са Виктория, Момчил и може би.... Вили. Не я познавам, но просто искам да си поговорим и знам, че е много силна, много борбена и знам, че много неща мога да науча от нея.

Като последната останала от Амазонките, какво би искала да кажеш на всички жени, които гледат?

За първи път в Игри на волята имаше изцяло женско племе. Надявам се да сме оправдали очакванията на жените, че ние сме силни, че ще се справим, че колкото и да ни е трудно, никога няма да склоним глава. Надявам се повече жени да съберат смелост и да си подадат документите за следващия сезон. Жените имаме невероятни качества и Арената на Игри на волята е мястото, където можеш да ги откриеш и да ги докажеш. Да вдъхновиш и да дадеш пример, че може да бъдем силни. Не само физически, а и психически, емоционално... всячески.

Има ли жена в Игри на волята, която може да спечели?

Има жена от останалите, която може да спечели и това е Виктория. Аз ѝ го пожелавам от сърце.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 7 Отговор
    Главата и е пълна с въздух.
  • 2 ха, ха

    17 3 Отговор
    С Момчил искала на самотен остров,що така бе Миме,нали влезе с Мудеви като предварителна коалиция още отвън в Игрите и си въобразихте,че ще повторите миналогодишния фарс на Алеко Калеко и Ревлица. Да,ама не.
  • 3 Момчил шмекера

    18 10 Отговор
    Двеста пъти шампионка и никой не я знае отишла в игри на волята та да стане известна при пенциониране.
  • 4 Момчил шмекера

    18 3 Отговор
    Изкараха над месец по реките уж гласуваха и не можа да свали дупарата.
  • 5 Ко каза?

    15 0 Отговор
    Кариера в Игри на Волята? Нивото на журналистиката е нула. Потрес.
  • 6 абе,

    13 2 Отговор
    Всеки изявен спортист като влезе в Игрите и вземе та се изложи като човек.Така беше с волейболиста Георги Братоев от сезон 3,после Елица пехливанка и Виктория волейболистка от сезон 4 като патерици на Алеко Калеко,и сега Дунев и Оряшкова.
  • 7 Някой

    3 6 Отговор
    Това игри на волята е голяма глупост никога не съм го гледал !!!?

    Коментиран от #9

  • 8 незнайко

    7 1 Отговор
    За съжаление видяхме голям атлет с МАЛКО мозък както са всички атлети !!!
  • 9 Фен на Мартин

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    Единственият участник,който заслужава победата,това е Мартин!!!
  • 10 Оряшков

    3 0 Отговор
    Явно Оряшкова е отсъствала от часовете по български в 5-и клас, когато се учи пълният член. Ако първата дума беше "Втория", трябваше да бъде "Вторият", което вече е 7 букви, а тя търси половин час буквата "я".