Last news in Fakti

20 Ноември, 2023 15:19 3 763 17

10 неща, които всички правим, но не си признаваме

  • срам-
  • притеснение

Да се преструваме, че знаем нещо, което всъщност не знаем

10 неща, които всички правим, но не си признаваме - 1
Снимка: Shutterstock

Едва ли има човек, който поне веднъж в живота си да не е усетил, че прави нещо необичайно и да се запита дали пък същото това нещо не минава през ума и на други хора. Понеже обаче често става дума за нещо, което според мнозина е срамно и твърде странно, то си остава несподелено.

Следващите десет ситуации, подбрани от Hack Spirit, обаче не са чужди на почти никого и истината е, че най-вероятно сме попадали в тях повече от само един път.

Да си говорим сами

Сигурно сме се хващали да го правим и самите ние. Сигурно сме хващали и други хора да го правят. Едва ли обаче някога сме си признавали, тъй като го приемаме за твърде странно. И не само че не е странно, но има и добро обяснение за него.

Съвсем нормално е, когато се опитваме да подредим мислите си, да започнем да си говорим сами, че дори и да стигнем до разгорещен спор, пише trafficnews.bg.

Да си спомняме за първата си любов

Може да са минали години, ако не и десетилетия, но почти всеки човек си е спомнял за първата си любов и вероятно дори се е чудил дали пък не му/ѝ липсва.

И в това няма нищо толкова необичайно, все пак чувствата не са рационални. Освен това в първото влюбване има нещо специално, което запечатва усещането в паметта ни.

Да се сещаме за минали неловки ситуации

На много хора се случва да се сетят за неловка ситуация от миналото в някой съвсем неочакван момент, например докато са под душа. И дори и оттогава да е минало много време, само мисълта за конкретния случай може все още да ги кара да се чувстват неудобно.

В това обаче няма нищо лошо, дори напротив - може би е знак, че с времето човек е променил характера си.

Да се преструваме, че знаем нещо, което всъщност не знаем

Вероятно всеки човек в даден момент е искал да спечели спор, но се е стигнало до ситуация, в която просто няма друг избор, освен да настоява, че е прав, дори и да знае, че не е.

Но тъй като е твърде неудобно да си признае истината, а и иска да се наложи, просто продължава да повтаря своето. Е, на повечето хора това наистина им се е случвало поне веднъж в живота.

Да използваме телефона си, докато сме в тоалетната

Едва ли има човек, който да не си е чатил с приятели или пък да е преглеждал социалните мрежи докато е в тоалетната.

И почти сигурно никой не би си признал. Все пак, това е нещо, което лесно може опазим в тайна, тъй като няма как хората, с които си разменяме съобщения, да знаят откъде им пишем. Освен ако не се издадем нарочно, разбира се. Но няма защо да го правим - последното, което искаме, е да станем обект на подигравки.

Да следим някого в социалните мрежи

В това да ни е интересно да знаем какво прави бившето ни гадже например, няма нещо лошо. И не означава, че нямаме собствен живот.

Разбира се обаче не бива да стигаме до крайности и следенето в социалните мрежи да се превръща в мания.

Да се сравняваме с другите

Без значение дали става въпрос за външен вид или постижение например, сигурно и ние сме се сравнявали с друг човек и сме завиждали.

Но дори и още като малки да са ни повтаряли, че не бива да го правим, на всеки се случва, включително на възрастните. И отново, причината е свързана с психиката ни - всеки човек има нужда да се увери, че се развива и гради живота си.

Да правим нещо само заради харесвания

Колкото и да не искаме да си признаем, всички искаме да бъдем харесвани и да получаваме внимание. Затова и няма как поне веднъж да не ни се е случвало да направим нещо с цел да си го спечели.

А предвид и колко много се използват социалните мрежи в днешно време, хората повече от всякога търсим одобрение, и то дори от почти непознати.

Да "влизаме в роля", когато сме сами

Когато сме сами вкъщи и ни е скучно, е нормално да ни се иска да си го направим по-интересно. В такива моменти може да ни хрумне да пеем като Бритни с четка за коса в ръка или пък да се облечем официално без причина.

Истината е, че когато сме сами, "да влезем в роля" може да е забавен начин да разпуснем, колкото и след това да не искаме да разказваме на приятелите си какво точно сме правили.

Да си представяме как биха реагирали хората, ако станем известни

Всеки човек сигурно си е мислил как би се променил животът му, ако стане знаменитост. Както и разбира се, как биха реагирали хората, които са се съмнявали в него и са го подценявали.

Това, подобно на сравняването с другите, е свързано с несигурностите в себе си и не е нещо срамно. Но преди всичко, най-важното е всеки да вярва в собствените си възможности и да се стреми да удовлетвори собствените си желания, е не нечии чужди.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Една кака

    12 0 Отговор
    ...и да се почесваме сами!

    Коментиран от #2

  • 2 Мишо

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Една кака":

    Цък цък ли?
  • 3 куку

    8 1 Отговор
    и да не признаем че това което сте написали много тъпо ...нещо.. ако ви платили за тези глупости..свалям ви шапката..
  • 4 Ч...кии

    12 0 Отговор
    Най-вече!
  • 5 Годт

    6 0 Отговор
    Ми аз прочетох статията докато съм в тоалетната:))) едно време с вестници сега с телефони се влиза там
  • 6 Милена

    7 1 Отговор
    Да едно от важните е пропуснато. А то е имено да масторбираме при нужда.

    Коментиран от #7

  • 7 Ааа...

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Милена":

    Аз си маструбирам и без нужда , ей така , за кеф!

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пръц

    3 6 Отговор
    Аз много обичам да си бъркам в ауспуха и после да си облизвам пръста.Правят го 50% от хората.Другите 50% друг им бърка с какво дойде.
  • 10 Мхъм

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Милена":

    От първите

    Коментиран от #17

  • 11 Име

    0 2 Отговор
    С мръсния телефон никога не влизам в тоалетната по голяма нужда
  • 12 Всички, без исключение

    8 0 Отговор
    си пърдим в леглата. ;D
  • 13 мдаа

    0 4 Отговор
    Тролеите имат среща под тази тема.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Милена

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Наблюдателен":

    Доста си прав.
  • 17 Милена

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мхъм":

    Помислих, че си от онанистите. И щях да те питам нещо.