Last news in Fakti

30 Ноември, 2023 16:15 2 376 8

Причините да си падате по друг човек, докато сте във връзка

  • връзки-
  • двойки-
  • влечение

Ето някои причини да изпитвате влечение към друг

Причините да си падате по друг човек, докато сте във връзка   - 1
Снимка: Shutterstock

Дори да сте много влюбени в партньора, да искате връзката да продължи и да не желаете раздяла, понякога се случва друг човек да ви привлича. Започвате да мислите за този човек често, искате да го виждате, да общувате с него, усещате, че го харесвате и си падате по него. Но дали си струва заради това да развалите връзката, ако знаете, че обичате партньора си? Ето някои причини да изпитвате влечение към друг, според "Your Tango".

1. Вие или половинката сте стресирани заради нещо във връзката

Може да имате финансови проблеми, които да носят напрежение във връзката, да сте притеснени от нещо в работата или училище и това да влияе зле на сексуалния живот или близостта ви. Ако такива неща ви стресират, тогава е възможно да си паднете по друг човек. Когато и двамата партньори са разтревожени за нещо или имат проблеми, по-трудно е да показват положителни емоции. Това не означава, че не се обичате, а че нещо ви мъчи. Харесвате си друг човек, защото с него не сте говорили за тези проблеми, не го свързвате с тях. А и когато получавате по-малко внимание от половинката, нормално е да си паднете по друг.

2. Не прекарвате време заедно като двойка

Понякога се случва. Заети сте, имате много работа, задължения, уроци, ангажименти. Може връзката ви да е в добро състояние, но вече да прекарвате по-малко време заедно и то да не е толкова качествено. Ако нямате време за партньора или го виждате за малко, правите само обикновени неща заедно, тръпката започва да ви липсва и усещате, че сте привлечени от друг човек. С него всичко е ново, непознато, вълнуващо, рутината е непозната. А и ако не сте често с гаджето, това значи, че прекарвате много време с колеги или съученици - нормално е да харесате някого от тях.

3. Не сте доволни от връзката в момента

Може да сте във връзка с прекрасен човек, да сте имали много хубави моменти, да го обичате, да си приличате по много неща, да ви харесва да прекарвате време с него. Но представете си нещо - този човек не обича едно от вашите любими хобита. Например, запалени сте по гледане или практикуване на даден спорт, а този човек не се интересува от това. Така започвате да чувствате, че не сте доволни от връзката и сте доста различни от партньора, пише teenproblem.net. Забавно ви е, когато сте с човек, който споделя същото хоби, с когото може да разговаряте на тази тема, който се вълнува от същото. Така започвате да си падате по този друг човек. Ставате по-нещастни във връзката и се чудите защо половинката не може да прилича повече на този човек.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    12 10 Отговор
    Причината е , че някой е тъп и нагъл ! Изневярата няма нито емоционално , нито рационално оправдание ! Умните хора прекратяват дадена връзка , чак тогава започват нова , и никой не може да им каже " копче " , защото няма изневяра ! Изневярата е практика на най простите от простите , които се превръщат в кварталния контейнер за изхвърляне на неразделни отпадъци ! И идиотите се питат , защо ?! Важи и за двата пола !

    Коментиран от #2

  • 2 Хаха

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    1. Преди запетая няма
    2. Преди препинателен знак в края на изречението няма интерес
    3. След сравнителна форма има тире
    4. Нов абзац се започва на нов ред
    5. Глупците смятат себе си за умни, а останалите за гллупци
    6. Само нарцистичен егоист би заебал децата си, защото му омръзнала жената
  • 3 Мими Кучева

    3 3 Отговор
    Привлича ме един с голям.😎💋👧💋😎
  • 4 Идеалната държава

    13 0 Отговор
    Moже да си падаш по някой, защото имаш нужда да си влюбен , просто заради самото усещане ,заради заради самото чувство, заради емоцията , която изживяваш. Не е задължително това чувство да се консумира. Дори напротив, ако прекрачиш границата е възможно и да се разочароваш от този идеализиран образ.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Не би

    6 0 Отговор
    Тийнпроблем? Не, това е проблем на средната възраст.

    Коментиран от #8

  • 7 Идън

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Идеалната държава":

    И се нарича платонична любов- Платон. Много точно казано.
  • 8 Идън

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Не би":

    Това не е проблем- това може да е смисъл на живота.Между двама може да съществува само духовна връзка, ако по една или друга причина не могат да бъдат заедно... В тази връзка няма разочаровани и наранени. такава връзка дава сили да се справиш с всички трудности и препятствия, които животът предлага всеки ден. Важното е да устоите на Ерос в тази връзка.