Last news in Fakti

1 Декември, 2023 12:28 1 758 4

70-годишна жена стана майка на близнаци

  • възрастна жена-
  • раждане-
  • уганда-
  • майка-
  • близнаци

Преди три години жената ражда първата си дъщеря

70-годишна жена стана майка на близнаци - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Жена на 70 години от Уганда е родила близнаци - "необикновено постижение" по думите на лекаря ѝ, съобщи АФП.

"За 70-годишна майка е необикновено постижение да роди близнаци", каза д-р Едуард Тамале Сали, който е проследил бременността и раждането. Децата са се появили на бял свят чрез цезарово сечение и са родени в 34-а гестационна седмица.

Публикация, споделена от BBC News (@bbcnews)

Майката, Сафина Намукуая, определи появата на бял свят на близнаците - момче и момиче, като "чудо". Жената и бебетата са в добро здравословно състояние и все още са под наблюдение в болница в столицата Кампала, казва още лекарят.

70-годишната Сафина Намукуая, която живее в провинция Масака на около 120 километра западно от столицата, преди три години ражда дъщеря, след като е наричана "прокълната жена", защото дотогава не е успяла да се сдобие с потомство, пояснява БТА.

Намукуая няма деца от първия си съпруг, който умира през 1992 г. Сегашният ѝ партньор, с когото се запознава през 1996 г., обаче не е присъствал на раждането, което смущава жената. "Може би той не е щастлив, че съм родила близнаци, от страх от отговорностите, които произтичат от това", казва тя.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    5 1 Отговор
    Помислих, че е Мира Добрева.... ПАК
  • 2 Кишкьорьош

    2 1 Отговор
    Е, стига вече с неземни "вести". Ако живеехме по 1000 години - да, ама сега
  • 3 123456

    3 1 Отговор
    Тази е правила по цял ден опити за зачеване.
  • 4 Вижте как

    1 0 Отговор
    Е представен този абсурд - къде живеела, в коя провинция било това, на колко километра от столицата, дрън-дрън още глупости, но нито дума за същността на случилото се - че е ненормални и тотално безотговорно да раждаш на 70! И се чудели, що ли бащата не се радва! Майката до колко трябва да живее, че да ги отгледа? Или, викате, какво толкова - раждаш - хвърляш!