Last news in Fakti

5 Декември, 2023 14:44 3 593 2

От колко сън се нуждаем според зодията

  • зодии-
  • сън-
  • сънища

Ето колко трябва да спим за да се чувстваме бодри

От колко сън се нуждаем според зодията - 1
Снимка: Shutterstock

Всеки човек живее в съответствие с индивидуалните си биоритми, а нуждата от сън е тясно свързана с начина на живот. Някои хора предпочитат да си лягат рано и да стават с първите слънчеви лъчи, други се оказват в привърженици на нощното темпо. Важно е да се отбележи, че нашата зодия също влияе върху сънищата и нуждите ни от сън.

Овен

Енергичните Овни, които водят активен начин на живот, имат малка нужда от сън. Те не искат да губят ценно време за почивка и свикват с краткия сън от 4-5 часа след напрегнат ден.

Телец

Телците се нуждаят от седем часа сън, но за пълноценна почивка се нуждаят от спокойна среда. В противен случай те няма да спят спокойно.

Близнаци

Близнаците се нуждаят от повече от осем часа сън, за да се чувстват отпочинали. Проблемът обаче е, че често им е трудно да заспят, тъй като мозъкът им повтаря минали събития.

Рак

Раците се нуждаят от дълга почивка, поне девет часа, за да се почувстват напълно отпочинали. Те предпочитат да се събуждат естествено, без будилник и ценят комфорта в леглото.

Лъв

Лъвовете са в състояние да спят фрагментарно, събуждайки се няколко пъти през нощта, като същевременно остават бдителни и активни. Общото количество сън за Лъва обикновено е ограничено до шест часа.

Дева

Девите имат уникалната способност да се справят с четири часа сън, който им е напълно достатъчен. Въпреки това, Девите често са измъчвани от кошмари, произтичащи от дневни преживявания и тревоги.

Везни

Любителите на комфорта и хармонията, Везните предпочитат дългия сън, понякога се събуждат само след 9-10 часа. Важно условие за добра почивка е голямо, удобно легло и пълна тишина през нощта.

Скорпион

Скорпионите възстановяват енергията си по време на сън, затова се нуждаят от поне 7-8 часа нощна почивка. Въпреки това, те са страдат от безсъние и могат да се събудят няколко пъти през нощта заради дневен стрес и тревоги.

Стрелец

Стрелците, свободолюбиви, обикновено предпочитат нощен начин на живот, като си лягат според вътрешните си биоритми, пише actualno.com. Обикновено те се нуждаят от 5-6 часа за пълноценна почивка, но по време на период на творческо вдъхновение те могат да не спят изобщо няколко дни подред, като същевременно са бодри и в добро настроение.

Козирог

Козирозите се нуждаят от 7-8 часа сън, за да се възстановят ефективно, но удивителното е, че могат да си лягат по всяко време и да се събуждат според собствения си вътрешен график. Рядко страдат от безсъние, тъй като следват естествените си нужди.

Водолей

Водолеите възприемат съня като нещо неизбежно и необходимо само за възстановяване на ефективността. Те спят по 5-6 часа на вечер, като рядко срещат проблеми с безсънието.

Риби

Любителите на дълбокия сън, Рибите, ако не бъдат обезпокоени, могат да прекарат в леглото до 10-12 часа. Въпреки това, около осем часа са им достатъчни, за да си починат пълноценно и възприемат съня като начин да се възстановят и да се отърват от негативните мисли, като гледане на хубав филм.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха Хо

    3 1 Отговор
    Абсолютни измишльотини.
  • 2 Табаков

    1 1 Отговор
    Спя с жена си. Тя ме гушка,стопля ме и заспивам,усещайки парфюма й.