Last news in Fakti

12 Декември, 2013 18:27, обновена 22 Юли, 2022 12:08 15 854 1

7-те най-успешни изпълнители излезли от музикални формати у нас

  • музикални формати-
  • изпълнители-
  • миахела филева

Колкото и малко да са, все пак и у нас има успешни чеда на музикалните формати

Музикалните формати у нас често търпят критика за това, че не успяват да произведат успешни  изпълнители. В повечето случаи участващите в тях биват забравени още с края на предаванията, като нито продуценти, нито телевизии се заемат с подпомагането на тяхната реализация. Въпреки това обаче могат да бъдат дадени няколко примера на изпълнители, които чрез сполетялата ги слава от подобни проекти, успяват да реализират своя кариера. Въпреки че са доста малко, такива в България все пак има. За това и с края на последните сезони на родните формати ви предлагаме класация на участниците в риалити шоута, успели впоследствие да се утвърдят на музикалната сцена.

7. Маги Джанаварова

Маги впечатли публиката през 2009 г. Тя успя да спечели третия сезон на „Music Idol”, представлявайки може би най-завършения победител в музикален формат у нас. Освен прекрасен глас и певческа техника, тя определено разполага с чар и запомнящо се присъствие. Дебютната й песен „Трябва да знам“ получи медиен интерес, но впоследствие кариерата й закуца. Тя имаше затруднения да създаде хит, въпреки, че имаше шанса да запише дует с Миро, който по онова време бе най-актуалния изпълнител у нас. Изглежда финансовата криза засегна нейните продуценти от Вирджиния рекърдс. Така и през 2011 г. тя прекрати договора си с продуцентската компания, заявявайки, че ще се продуцира сама.
Късметът на певицата излезе най-сетне през тази година. Тя записа песента „Моето радио“ в дует с рапър номер едно у нас - 100 кила= Парчето се превърна в хита на лятото, а Маги изглежда най-сетне се утвърди на музикалната сцена у нас. Надяваме се тя да затвърди успеха си през следващата година.

6. Деян Каменов

Известният още като Дидо от D2 изгря за публиката в първото музикално риалити у нас - „Star academy”, през лятото на 2005. Той остана почти до самия финал на шоуто, като мъжкарското му поведение, му спечели сърцата на зрителите от женски пол. Кариерата на Дидо бе по-скоро въпрос на шанс. Макар и да не спечели шоуто, изявите му привлякоха вниманието на най-популярната група у нас - D2. Точно тогава бандата си търсеше нов вокалист, след като титулярят Дичо ги напусна. Този нов вокалист се оказа именно Деян Каменов, който започна кариерата си с едни от най-известните музиканти у нас. Проблемът е, че публиката така и не успя да възприеме подмяната на Дичо. D2 промениха стила си, като започнаха да свирят доста по-тежка музика. С Дидо групата обаче така и не успя да постигне успеха, който имаше с Дичо, като сякаш славата й постепенно започна да залязва. Въпреки това музикантите все още обикалят България, а Деян е един от популярните изпълнители у нас.

5. Ангел и Моисей

Ангел и Моисей не успяха да спечелят първия сезон на “X Factor”, но определено се превърнаха в сензация сред младата аудитория. Странният стил на дуото, представляващ смесица между поп, рап, реге и джаз бе нещо уникално за родната публика, като бързо им спечели медийно внимание. Те успяха да подпишат договор с Вирджиния рекърдс, като бързо произведоха хит с първата си песен „Повече“. Трябва да се каже, че и Нова телевизия се постара максимално да популяризира техните изяви, като ги наложи в медийното пространство. Последва хитова колаборация  с Криско. „Кой ден станахме“ събра над 2 млн. гледания в YouTube, превръщайки ги в тотални тийн идоли.  Дуетът е любим на медиите, а феновете му вече с нетърпение чакат дебютен албум.


4.  Невена Цонева

Невена спечели първия сезон на „Мюзик айдъл“, като победата й я направи най-актуалния изпълнител на лятото през 2007 г. Дебютният й албум привлече вниманието на публиката, а bTV популяризира парчето „За тебе песен нямам“ и дуета й със Слави Трифонов -  „Жестока“.
На наградите на БГ Радио през 2008 г. тя спечели награди за дебют и най-добър албум. През 2009 г. пък бе провъзгласена за изпълнител на годината. Естествено трябва да се каже, че тогава родната поп музика бе  в сериозен застой, като тя бе една от малкото изпълнителки, които сравнително редовно издаваха нови парчета. Невена не бе особено доволна от това как се разви кариерата й в последствие и започна истинска съдебна война за разтрогването на договора си с Вирджиния рекърдс. Въпреки че последва известна суша откъм нови парчета, кариерата и съществуваше благодарение на топлите й взаимоотношения със Слави Трифонов и честите появи, които имаше в bTV. В крайна сметка след 4 години по съдилищата, тя се отдели от музикалните си продуценти и най-сетне започна да записва нова музика. Нейният кавър по песента на Паша Христова „Повей ветре“ се радва на интерес от публиката, като тя вече планира нови кавъри на класически хитове от българската естрада.

3. Дивна

„Пей с мен“ се оказа пълен медиен провал. Шоуто, в което известни родни изпълнители, пееха в дует с неизвестни певци, така и не можа да грабне вниманието на публиката. Въпреки това, обаче то даде силен старт на спечелилата го Дивна. Когато го спечели, тя бе едва на 11 години. Въпреки това изкара късмет, че пя в дует с Миро, който тогава бе изпълнител номер едно у нас. Той я изчака да узрее достатъчно и през 2011 г., заедно с Криско записаха „ И ти не можеш да ме спреш“. Песента се превърна в хита на годината, а Дивна стана  първата тийн звезда у нас от западен тип. Следващата песен - „Готов ли си за мен“, записа почти 1 млн. гледания в YouTube. През тази година Дивна премина в редиците на продуцентската къща на Графа, а дуетът й с Били Хлапето стана един от хитовете на годината.

2. Рафи

Рафи стана победител в изключително успешния първи сезон на „X Factor”. Смесицата между 
приятен глас, сценично поведение и харизма, бързо го превърнаха в любимец на публиката.
Нова телевизия се погрижи неговата кариера да получи възможно най-голяма публичност, като той премина през възможно всички предавания на медията. Дебютното му парче „4321“ бе успешно. Последва колаборация с Криско и Ангел и Моисей, представляваща кавър на водещата песен на Олимпийските игри в Лондон.  Тази година бе изключително успешна за Рафи, като колаборацията му с Део, Лео и Играта се превърна в един от хитовете на лятото. Новото му самостоятелно парче „Не ме разбра“ вече също започна да набира скорост. Истината е, че след победата си в „X Factor” Рафи се утвърди като един от медийните любимци, а стилът му на пеене предвещава да го утвърди на родната сцена.

1. Михаела Филева

Михаела  участва в първия сезон на „X factor”. Тя отпадна в един от първите концерти, но впечатлението, което остави в екипа, работещ в предаването, даде своите резултати. Музикалният продуцент на шоуто Графа я покани  да стане част от продуцентската му къща, а останалото е история за непрестанен възход. Михаела дебютира в дует с Били Хлапето. „Когато ти трябвам“ стана тотален хит и стартира кариерата й по прекрасен начин. В началото на тази година излезе дуета на изпълнителката с друг рапър - Вензи. „Опасно близки“ се превърна в ни повече, ни по-малко хита на годината. Песента събра 3.5 млн гледания в YouTube и бе най-въртяното нещо по всички родни дискотеки и радиа. Последва летният хит, записан заедно с Графа и Вензи „А дано, ама надали“, както и колаборацията с Абсолютни животни „Дай знак пак“. За отрицателно време Михаела се превърна в най-популярната певица у нас, а баладата „Приливи и отливи“ затвърди този й статут. Спокойно можем да кажем, че тя е наследницата на Мария Илиева, като през следващите години вероятно ще бъде изпълнител номер едно на България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 guli7o

    0 0 Отговор
    Да не забравяме и прекрасната Преслава Пейчева от група "Те".