Last news in Fakti

7 Декември, 2023 07:45 5 565 11

На 7 декември празнуваме Деня на приятеля по чашка

  • алкохол-
  • пиене-
  • празник-
  • приятели

Той е посветен на онези хора, които ще бъдат до вас дори в трудни моменти от живота

Не всички празници в календара са посветени на значими дати и важни събития от миналото. Има и съвсем несериозни, които предизвикват усмивка. Сред тях е и Денят на приятеля по пиене, отбелязван ежегодно на 7 декември. Историята мълчи как се е формирал този празник и защо се пада точно в началото на декември, но как е обичайно да го празнуваме, не оставя съмнение.

Кой е приятел по пиене?

Приятелят по чаша може да се опише като човек, който не се нуждае от допълнителна причина да говори „за живота“ на чаша алкохол. Не е задължително да са близък приятел или роднина. Подходящ е и случаен минувач, готов да сподели емоционалните си преживявания и да пийне нещо.

Въпреки че Drinking Buddy Day има доста противоречиво име, в действителност той е посветен на онези хора, които ще бъдат до вас дори в трудни моменти от живота. Те са готови не само да споделят радостта, но и да изслушат внимателно, да помогнат със съвет и да ви спасят от отчаянието.

Източник: calend.online


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ццц

    8 3 Отговор
    Честит празник на Тодор Тагаренко и Евгений Дайноленко. Честит празник на Христо Иванов и Доган. На Кирчо, Бойко и Кокорчо (там са тройка) На Зеленски и Навални ще честитя догодина, чя още не са се събрали.

    Коментиран от #11

  • 2 БРАВО

    9 1 Отговор
    УБАВ ПРАЗНИК. ДЕТ СЕ ВИКА ЧЕСТО ГО ПРАЗНУВАМЕ!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Винарка

    5 0 Отговор
    В бг това не е определен ден, а целият период от началото на есента, когато започне варенето на домашна ракия, чак до пролетта, когато започне да привъшва и хората минат на бира.
  • 6 Мъдрият

    6 0 Отговор
    На 7 декември православната църква празнува паметта на Свети Амвросий Медиолански и на Света Филотея Търновска, но "факти" днес изобщо не сте пуснали статия за това!

    Коментиран от #8

  • 7 Механик

    2 0 Отговор
    Не знаех, че има такъв празник, но браво!
    Аз си го празнувам всеки ден, обаче.
    Даса живи и здрави, приятелите, но най-вече тия, дето са "по чашка"!
  • 8 Леля Кристи

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "Мъдрият":

    Какви са тези руски чакали, май Вие сте единственият, който е чувал за тях.

    Коментиран от #10

  • 9 бай Даньо

    2 0 Отговор
    А вие , ден на чашката,...Ааа, не може по два празника на един ден,... днес нали е денят на Свеповната Гражданска авияция
  • 10 Мъдрият

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Леля Кристи":

    Не са руски!

    Свети Амвросий Медиолански - велик светец с италиански произход!

    Света Филотея Търновска - светица с български произход. Свети Патриарх Евтимий е написал житието й. В момента мощите й се намират в Румъния в манастир в град Куртя де Арджеш. Ходил съм там - прекрасно, свято място!

    И не са слабо известни - напротив! Пише ги в Житията на Светиите и във всяко православно каледарче - пише, че се празнуват на днешния ден!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.