Last news in Fakti

7 Декември, 2023 12:32 2 018 11

Никога не правете тези неща на гладно

  • празен стомах-
  • на гладно-
  • храна

Има четири неща, които никога не трябва да правим на празен стомах

Никога не правете тези неща на гладно - 1
Снимка: Shutterstock

Хората, които стриктно се придържат към здравословното хранене, знаят, че има много неща, които не трябва да се правят на празен стомах. Тук ще ви запознаем с четирите най-популярни действия, които много хора правят на празен стомах, но са изключително вредни!

Преди да продължим към тях, обаче нека ви запознаем с едно нещо, което е добре да правите на празен стомах.

Експертите съветват да се отдадете на науките. Преди важен изпит не е добре притеснен човек да се натъпче с храна. Освен това при силен глад у хората, нивото на хормона грелин рязко се увеличава, а с него и броят на нервните връзки между мозъчните клетки, информира zdrave.to.

Какво да НЕ правим на празен стомах?

1. Забравете за кафето

Кафето на празен стомах ще ви причини болезнени киселини. Факт е, че в тази ободряваща напитка има излишък от хлорогенни съединения, които активират производството на солна киселина.

Казано по-просто, при пиене на кафе на празен стомах, ние принуждаваме стомаха ни да произвежда огромно количество сок, който просто няма какво да смила. Резултатът е неприятен, но предвидим.

2. Не приемайте лекарства

Най-доброто, което можете да направите за здравето си е да спазвате стриктно инструкциите, приложени към лекарствата, които сте закупили. В противен случай е възможно да имате симптоми на замаяност, мигрена, гадене, високо кръвно

3. Не пазарувайте!

Не забравяйте да се погрижите за закуската от вечерта и навреме да напазарувате. Да пазарувате на празен стомах е скъпо и контрапродуктивно. В такъв случай е почти сигурно, че ще напълните кошницата с безполезни и ненужни продукти, които ще се отразят на джоба ви.

4. Не провеждайте сериозни разговори

Гладният мозък е склонен да ви накара да проявите агресия. Ако планирате сериозен разговор и в същото време сте гладни, не се учудвайте, че ще бъдете подразнени от дреболии.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никога не ака.....й.....т.....

    7 1 Отговор
    На гладно защото можете да паднете в тоалетната чиния и няма кой да ви помогне
  • 2 инж технолог по хранене

    5 1 Отговор
    Отдал съм се на науките. Отдавна.
  • 3 инж технолог по хранене

    3 0 Отговор
    Не провеждайте сериозни разговори! Гладният ГЛАВЕН мозък е склонен да ви накара да проявите агресия. ОСВЕН ТОВА имате лош дъх и събеседникът ви или събеседничката могат да правят кисели физиономии. Не непременно предизвикани от солната киселина в стомаха им.
  • 4 Джебчийките

    3 0 Отговор
    винаги тръгват гладни на "работа" за да са нахъсани .
  • 5 Соваж бейби

    6 3 Отговор
    Всичко изброено по горе е лъжа от 20 се години пия кафе и паля цигара сутрин нищо ми няма е разбира се ням ужасно е .4 точка е вярна до някъде само че не храна а цигара никотиновят глад по силен е липсата на храна ;храната е последното нещо за което се сешам обаче пуши ли ми се и да съм на място където е забранено пушене ни приемам ни предавам само цигара ми е в глават нула концентрация може и агресия злобна съм само в такъв момент.
  • 6 Хе-Хе

    1 0 Отговор
    Всичко е вредно! Не пийте асперин на гладно! Сусама изчезна, а бил полезен за стомаха, но сгъстявал кръвта ви и изобщо - пазете се!
  • 7 електрошок

    0 1 Отговор
    Някой нагъл гларус помолете да се опита да открадне закуската на Мария Игнатова и да ви я донесе, летейки ниско над вас.
  • 8 Механик

    5 0 Отговор
    Никога не яжте на гладно! Ама никога! По тоя начин ще намалите въглеродния си отпечатък.
    п.п.
    И не се къпете на гладно! Даже изобщо не се къпете! Европейската солидарност и политкоректност го изискват.
    Урсула каза, че в началото малко сърбяло, ама след месец изчезвал сърбежа и се свиквало. Урсула е медицинско лице. Тя е акушерка, така че може да и се вярва.
  • 9 ъгъл

    3 4 Отговор
    Не пуши цигари,ма бебко! Ще си докараш бръчки без време и развалени зъби. Кинти ще харчиш по докти,освен,че цигарите ти струват 200-300 лева месечно. Белите ти дробове ще станат,ако вече не са станали жълти и ще кашляш,като бай Лалю-капитана на лодката,дето буха,като пернишки ТЕЦ,пушейки лулата си.
  • 10 бай Пердах

    5 2 Отговор
    Има един виц-защо козината на котката била жълта? Котката си била бяла,ама виждаш ли,собственниците й били върли пушачи на цигари.
  • 11 Мъдрият

    7 1 Отговор
    Тъпотии!