Last news in Fakti

7 Декември, 2023 16:30 1 697 2

Диетолог посочи по кое време на деня се ядат различните храни

  • диетолог-
  • диета-
  • здравословно хранене-
  • нутриционист-
  • часове-
  • време

Нутриционистът съветва да не посягаме към месото вечер

Диетолог посочи по кое време на деня се ядат различните храни - 1
Снимка: Shutterstock

Човек трябва да консумира качествени протеини с всяко хранене. Диетологът, специалист по хранене, основател на училището за здравословно хранене Lilystarfit, популярният блогър Лилия Стародубцева разказа за продуктите, богати на протеини и намаляващи апетита.

"По-добре е да ядете месо на обяд и да го избягвате за вечеря. Винаги комбинирайте месото със зеленчуци и зеленина. А за вечеря е по-добре да се ядат яйца със зеленчуци или риба със зеленчуци", отбеляза нутриционистът.

Според Стародубцева зърнените храни е най-добре да се консумират през първата половина на деня и до обяд. Плодовете също е най-добре да се консумират през първата половина на деня.

Специалистът отбелязва, че си струва да се откажем от хранителни продукти, които провокират ненужни резки скокове на захарта. Важно е да се пие достатъчно вода и да се добавят фибри към всяко хранене.

Вечерята не трябва да е тлъста или обилна, за да може организмът да разгради и усвои сутрешното хранене. Хранете се разнообразно, а хранителните продукти трябва пълноценно да насищат организма с необходимите хранителни вещества, съобщава РИАМО.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха-ха

    1 0 Отговор
    егати глупостите на еди коя си блогърка. Блогър в мъжки род, Събинче!
  • 2 цербер

    0 0 Отговор
    популярната блогърка- Лилия Стародубцева......... отбеляза нутриционистката.