Last news in Fakti

19 Декември, 2023 13:46 2 218 13

Защо мъжете стоят толкова време в тоалетната?

  • мъже-
  • тоалетна-
  • време-
  • спокойствие

Мъжете прекарват средно по 1 час и 35 минути в тоалетната всяка седмица

Защо мъжете стоят толкова време в тоалетната? - 1
Снимка: Shutterstock

Вероятно някога сме се чудили защо често мъжете се бавят толкова дълго, когато влязат в тоалетната по своята нужда, и сме го отдавали на чисто медицинска причина.

Изглежда обаче не става дума за анатомия. Оказва се дори, че мъжете като цяло са по-бързи в изпълнението на дефекационните си задължения от жените. Или поне според изследване от 2009 г., което разглежда разликите между половете при различни проблеми, свързани с изхождането. Заключението е, че жените са по-склонни да изпитват "необичайни чревни навици" и запек, отколкото мъжете.

Оттук следва, че жените са тези, които трябва да прекарват повече време в тоалетната.

Но всъщност не е така. Неотдавнашно британско проучване разкрива, че мъжете прекарват средно по 1 час и 35 минути на тоалетната всяка седмица, или почти 14 минути на ден, в сравнение с жените, които прекарват само 55 минути седмично в тоалетната, или почти осем минути на ден.

Това означава, че мъжете правят нещо повече в тоалетната от това просто да си свършат работата. Установено е, че голям процент от тях (около 86%) четат, докато седят в тоалетната, докато при жените този процент е едва 27.

"Може би тези мъже правят това, защото търсят спокойствие и утеха от житейските проблеми, затваряйки се в малкото помещение", смята Джонатан Алпърт, психотерапевт от Ню Йорк пред Live Science. "Ако няма медицинско причина за това, че някой прекарва дълго време там, може би има психологическа такава. Възможно е банята да служи като убежище и единственото място, където могат да останат сами."

Това важи особено за бащите с малки деца. "Някои пациенти са ми казвали, че банята е идеалното място за бягство от родителските задължения", отбелязва Алпърт. "Тя може да бъде скривалище за хората, защото никой никога не ни пита какво правим там. Тя наистина може да бъде безопасно място."

Психологът добавя, че "всеки има право на личното си време за ходене до тоалетна, но някои хора го използват за нещо повече и в своя полза".

Седенето в тоалетната за продължителен период от време обаче може да има недостатъци. Лекарите предупреждават, че натискът на седалището може до предизвика неприятните хемороиди.

Твърде продължителните сесии могат да бъдат и предвестник на "нередно" поведение, пише Lifestyle.bg. Особено ако телефонът ги придружава в тоалетната. "Много хора водят така кореспонденция със странична приятелка или гадже, други пък са гледат порно или влизат в приложенията си за запознанства", казва още Алпърт.

И все пак, да не прибързваме - ако мъжът до нас прекарва твърде голяма част от времето си в тоалетната, по всяка вероятност той просто иска няколко допълнителни спокойни минути насаме.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    Аз за 10 минути съм готов.

    Коментиран от #8

  • 2 Последния Софиянец

    4 4 Отговор
    В мойто заведение имам клиенти които по половин час клечат там.

    Коментиран от #4

  • 3 Почивка

    11 0 Отговор
    от енергийни вампири !
  • 4 Браво

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Надяват се да отидеш да ги забършеш. Тая година пак ли ще излъжеш че ще дадеш на персонала бонус? Аз ще го питам, въпреки че знам каква си скръндза.
  • 5 док

    6 0 Отговор
    Защото им е кеф,затова седят в тоалетната.
  • 6 бай Гъдю

    9 0 Отговор
    Защото са с телефони... Или вестник. ;)
  • 7 нннн

    6 0 Отговор
    Вярно е. Скоро чаках и поскачах дъъълго пред единствената тоалетна на малко заведение. Излезе първо жена, а след 5-6 минути и мъж. Значи, вярно че, мъжете стоят по- дълго.
  • 8 Гол Г.....з......а......р

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Аз седя по час защото насам здраво и без спирка
  • 9 Гретиния

    3 0 Отговор
    Защото Грета я няма , а аз имам списания.....
  • 10 Сила

    5 0 Отговор
    Защото перкат бело...... Или се перкат.... Затова.
  • 11 спомени от лятото

    4 0 Отговор
    Чакам те да дойдеш, чакам те със буйна страст, чакам те, но вече час клечиш под някой храст.
    Знай, страстта ми тлее, може да угасне,
    ако храста в кичесто дърво порасне...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Час и 35 миниути

    4 0 Отговор
    На седмица? Че аз толкова прекарвам на ден! Цели романи съм прочел там.