Last news in Fakti

22 Декември, 2023 14:18 1 702 3

4 навика, с които да забавим стареенето

  • навици-
  • забавяне на стареенето-
  • младост-
  • кожа

Ето как да останем млади по-дълго

4 навика, с които да забавим стареенето - 1
Снимка: Shutterstock

Остаряването е нещо, което никой не иска. Всеки си мечтае да остане млад завинаги, а бръчките по кожата да са само абстрактно понятие, което не важи за вас. Колкото и да искаме да не остаряваме, този процес е необратим. Това обаче не означава, че не можете да противодействате на стареенето и да го забавите.

Има някои ежедневни навици, които могат да ви помогнат да отложите видимото стареене, а и онова, което е невидимо за очите, а именно стареенето на клетките и тъканите.

Като промените някои навици в ежедневието си, можете да забавите стареещите процеси и да върнете младостта на тялото и кожата си.

Кои са ежедневните навици, с които да забавите стареенето?

Яжте колкото се може повече плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са най-богатите източници на антиоксиданти в природата. Антиоксидантите са известни в противодействието си на стареещите процеси. Те съдействат за намаляване на видимостта на бръчките, стимулират синтеза и усвояването на колаген, подобряват еластичността на кожата, борят се със свободните радикали, съдействат за нормалното делене на клетките.

Плодовете и зеленчуците са богати и на витамини и минерали, които подмладяват организма, даряват го с необходимото за провеждане на всички процеси. Освен това са бедни на калории и богати на фибри, което ги прави прекрасни за всеки здравословен хранителен режим и диета.

Движете се и тренирайте колкото се може повече

Движението е здраве. То ще ви помогне да се чувствате по-добре в кожата си, ще задвижи метаболитните процеси, ще осигури достатъчно хранителни вещества и кислород, достигащи до всяка клетка и тъкан. Като се движите повече и тренирате редовно, ще заздравите мускулите си, ще спомогнете за подобряване на енергийните нива, ще стегнете кожата си и ще подобрите метаболитното си здраве. Това е важно с цел удължаване на живота и намаляване риска от ранна смърт.

Зелен чай

Ако включите зелен чай в ежедневната си рутина, той ще ви помогне да забавите стареещите процеси. Зеленият чай е много богат на антиоксиданти и флавоноиди, които забавят стареенето, борят се със свободните радикали, намаляват възпалението и стимулират метаболизма.

Включете храни, богати на омега-3

Омега-3 мастните киселини са много важни за забавянето на стареенето, защото играят съществена роля в процесите във всяка клетка. Те са незаменим хидратант, който освен това участва в регенерацията и изграждането на клетките, пише az-jenata.bg. Чрез включването на полезни мазнини за сметка на вредните вие осигурявате на организма си правилно протичащи процеси. В допълнение тези мазнини съдействат за абсорбирането на мастноразтворимите витамини А, Е, К, които са мощни антиоксиданти, забавящи стареенето.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варненски Моряк

    6 0 Отговор
    Против стареене е нужна истинска Любов!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 село

    2 1 Отговор
    Скъпи дами! Правете секс без да събувате чорапогащника. Само така кожата на лицето ви ще бъде постоянно масажирана и опъната.