Last news in Fakti

24 Декември, 2023 09:41 1 513 2

Катастрофа отне живота на основателката на Dixie Chicks

  • катастрофа-
  • кънтри група-
  • лора линч-
  • dixie chicks-
  • дикси чикс

Лора Линч е загинала при челен сблъсък, докато е шофирала без колан

Катастрофа отне живота на основателката на Dixie Chicks - 1
Снимка: Shutterstock

Основателката на американската кънтри група Dixie Chicks е загинала в автомобилна катастрофа в Тексас.

65-годишната Лора Линч е починала при челен сблъсък на магистрала, съобщиха от Тексаския департамент за обществена безопасност. Тя е управлявала автомобила без поставен предпазен колан и е починала на място при сблъсъка, предаде АФП.

В публикация в Instagram настоящите членове на групата обявиха, че са "шокирани и натъжени" от смъртта на Лора Линч.

"Лора беше ярка светлина... нейната заразителна енергия и хумор дадоха искра на ранните дни на нашата група. Нейните неоспорими таланти ни помогнаха да излезем от кръчмите по ъглите на улиците и да се качим на сцените в Тексас и в Средния Запад", се казва в изявлението.

Линч, Робин Лин Мейси и сестрите Марти и Емили Ъруин са първоначалните членове на на групата, когато тя се сформира през 1989 г. През 1995 г. Линч напуска групата, която сега се нарича The Chicks, и е заменена от Натали Мейнс. С Мейнс като водеща певица, подкрепяна от сестрите Ъруин, триото се прочува в края на 90-те години на миналия век, превръщайки се в една от най-продаваните женски групи в историята със своя трогателен синтез от блуграс, рок и кънтри.

През 2003 г. в навечерието на американската инвазия в Ирак Мейнс заявява пред публика на концерт в Лондон, че се "срамува", че тогавашният президент Джордж Буш е родом от Тексас, и че групата "не иска тази война и насилие". Коментарът се разпространява като вирус и The Chicks са включени в черния списък на музикалната индустрия. Кънтри станциите бързо спират да излъчват музиката им, която включва хитове като "Wide Open Spaces", "Goodbye Earl" и популярен кавър на "Landslide" на Fleetwood Mac, припомня БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симо

    5 1 Отговор
    "Коментарът се разпространява като вирус и The Chicks са включени в черния списък на музикалната индустрия. Кънтри станциите бързо спират да излъчват музиката им" ........ в сърцето на демокрацията, такова нещо!!?? Ужас!!
  • 2 Порно

    4 1 Отговор
    Цензура от най брутален тип