Last news in Fakti

19 Декември, 2013 07:00 14 756 0

Кои са 10-те най-добри семейни филма за 2013 г.

  • филми-
  • кино-
  • семейство

Анимациите доминират в избора за семейното кино през тази година

Наближава краят на годината, а филмовите деятели и продуценти вече потриват ръце за сезона на "Оскар"-ите. В повечето случаи обаче продукциите, удостоени с престижната статуетка, не са точно най-популярните сред аудиторията. Поради тази причина "Ентъртеймънт уикли" изпраща 2013-а с класация на 10-те най-успешни семейни филма за изминалата година - но в очите на публиката.

Облачно с кюфтета 2

Шантавата анимация за приключенията на симпатичния професор Флинт получи своето продължение и прикова деца и възрастни пред големия екран. Идеята за свят, завладян от бургери и понички, определено е оригинална, а човек не бива да гледа филма без да е обядвал преди това. Е, приходите от $ 213 млн. са осигурили много обеди на създателите на лентата.

Тайната на горските пазители

Фентъзи анимацията за тийнейджърка, случайно попаднала в магически горски свят, бързо завладя въображението на децата. Лентата има силно социално послание, свързано с екологията, а фактът, че в екипа на озвучителите личи името на Бионсе, само повиши интереса към продукцията. Всичко това събра постъпления от билети на стойност $ 266 млн.
  
Джурасик Парк 3D

“Джурасик парк“ бе един от най-революционните за седмото изкуство филми на 90-те. 3D версията представи продукцията на Стивън Спилбърг в още по-атрактивен вид, а зрителите имаха възможността да се насладят отново на историята за острова, обитаван от генетично възродени динозаври.

Моето малко пони: Момичета от Екуестрия

Филмът по сериала за малките понита очаквано привлече вниманието на малките момиченца. Анимацията смесва магически с тийнейджърски сюжет, което я превърна в любима на семействата с малки деца.
              
 Магьосникът от Оз 3D

Филмът по романа на Лиман Франк Баум е един от най-паметните в историята на киното. Лентата от 1939 г. превърна Джуди Гарланд в звезда и завладя въображението на зрителите по света. 3D версията на продукцията отбеляза 75-ата годишнина от излизането на филма по големите екрани, позволявайки на 3 поколения киномани да се порадват на класиката в много по-атрактивна форма.

Да спасиш господин Банкс

Лентата разказва за дългогодишните опити на Уолт Дисни да убеди писателката Памела Травърс, че неговото студио е способно да филмира успешно книгата й за Мери Попинз. В ролята на великия аниматор влиза Том Ханкс, а в лентата му партнират Ема Томпсън и Колин Фарел. Филмът предлага интересни факти за възрастните зрители и истинско забавление за децата, проследявайки създаването на един от най-популярните детски филми.

42

Филмът разказва историята на Джаки Робинсън - първия чернокож бейзболист, придобил популярност след Втората световна война. Играчът, носил фланелка с номер 42, се превръща в идол на чернокожите във времената на сегрегация в САЩ. Естествено, спортната драма е напоена с политически послания, но пък се превърна в любима на американските семейства.

 

 

Замръзналото кралство

Приказната анимация напомня за златните години на Дисни, когато студиото правеше успешни екранизации на всички популярни приказки. Историята за омагьосаното кралство и смелата принцеса Ана направи триумфално шествие по кината в края на годината. До този момент тя е събрала $ 267 млн., а продуцентите й потриват ръце за още.
             
Аз проклетникът 2

След невероятния успех, който имаше първият филм за най-големия злодей на света Гру, логично последва продължение. Лентата ни показва променения Гру, който, след като осинови три момичета в първия филм, се опитва да бъде примерен баща и да използва уменията си на суперзлодей, помагайки на обществото. Няма как да забравим сладките миньони, които са най-култовите анимционни персонажи от появата на пингвините от Мадагаскар. Филмът разби боксофиса, осигурявайки си постъпления от $ 918 млн.

Университет за таласъми    

Продължението на „Таласъми ООД“ се превърна в любимия филм на децата за изминалата година. Приключенията в университета на Съли и Майк приковаха деца и родители пред киноекраните и донесоха на създателите си постъпления от над $ 700 млн.    


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА