Last news in Fakti

10 Януари, 2024 08:35 1 538 4

Популярен актьор от сериал на Netflix бе тежко ранен в Газа

  • идан амеди-
  • актьор-
  • сериал-
  • фауда-
  • ранен-
  • газа

Идан Амеди, познат от "Фауда", вече е в съзнание и в умерено добро състояние

Израелският певец и актьор от сериала на Netflix „Фауда“ Идан Амеди беше тежко ранен, докато се биеше като резервист от израелските отбранителни сили в централната ивица Газа, и беше транспортиран с хеликоптер в болница в понеделник.

Бащата на Амеди потвърди нараняването, като каза на новинарския сайт Walla късно в понеделник, че животът на сина му вече не е в опасност. Братовчедът на актьора Айелет също публикува информацията в Instagram и помоли обществеността да се моли за неговото възстановяване.

Според сведения от вторник Амеди е дошъл в съзнание и е реагирал, като състоянието му вече е посочено като умерено. Говорител на медицински център Шеба, където е хоспитализиран Амеди, не потвърди тези съобщения.

Въпреки това, Ави Исахароф, съсценарист на телевизионния хитов сериал „Фауда“, в който Амеди играе елитен войник на IDF, действащ дълбоко в Западния бряг и Газа, туитна, че „в такъв ужасен ден има капка светлина: Идан се е събудил и реагира и състоянието му се определя като средно тежко.“

Амеди е служил като резервист на IDF в бойно-инженерния корпус, когато е бил ранен, като според съобщенията е получил шрапнелни рани по цялото си тяло. Това се е случило при инцидент, при който шестима други резервисти, всички бойни инженери, са били убити, когато експлозиви, предназначени за разрушаване на тунел, детонирали по време на дейност в централния бежански лагер Ал-Бурейдж в Газа.

Идан Амеди е на 35 г., е музикант, автор на песни и актьор. Роден и израснал в Йерусалим. Родителите му са кюрдски имигранти. Актьорът е женен и има две деца. Отбил е военната си служба в инженерния корпус на израелските отбранителни сили между 2006 г. и 2009 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фирест Гъмп

    6 2 Отговор
    В лявата или в дясната буза?
  • 2 Говорит Москва

    0 5 Отговор
    Има и патриоти по света
  • 3 щом изчистиха хамас от

    0 1 Отговор
    газа , значи победиха . сега е важно да си сложат свое правителство и вечерен час . сигурно никой не го познава . местните му се радват . да оздравява . друг път пак ще го викат . мосад се справиха .
  • 4 Георги

    0 1 Отговор
    Фауда е най безвкусната wannabe нарскос и елите отряд (филма) ционистка пропаганда с най еднодневните и безлични персонажи