Last news in Fakti

26 Декември, 2013 14:00 2 103 0

"Българската Коледа" събра 1,5 млн. лева за малчуганите

  • българската коледа-
  • деца-
  • зрение-
  • слух-
  • концерт-
  • народния театър "иван вазов"

Тази година кампанията бе насочена към деца с увредено зрение и слух

"Българската Коледа" събра 1,5 млн. лева за малчуганите - 1
Снимки: БГНЕС

Над 1,5 млн. лева е сумата, която бе събрана от кампанията „Българската Коледа” 2013 след края на благотворителния спектакъл, който се провежда под егидата на държавния глава. По традиция и 11-ото издание на концерта се състоя на сцената на Народния театър “Иван Вазов”.

На благотворителния спектакъл присъстваха президентът Росен Плевнелиев, министър-председателят Пламен Орешарски, еврокомисар Кристалина Георгиева и Георги Първанов (президент на Република България 2002-2012).

Кампанията на “Българската Коледа” през 2013-2014 година е под наслов „За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух“. В подкрепа на каузата на сцената на Народния театър излязоха Йорданка Христова, Орлин Горанов, Любо Киров, Ансамбъл „Чинари”, квартет „Славей”, трио „Сопрано”, X Factor-ите Жана Бергендорф, Ана-Мария и Людмила Йовчева, Богдана Петрова, Рафи и малките певци от „Бон-Бон”.

Популярни лица на Българската национална телевизия, бTВ и Нова телевизия, големи български спортисти и актьори също изразиха съпричастността си към кампанията. На сцената на Народния театър излязоха и деца, подкрепяни от „Българската Коледа“. Водещи на благотворителния спектакъл бяха актьорите Тончо Токмакчиев и Ани Михайлова от "Шоуто на Канала".

Благотворителната инициатива тази година е ориентирана към подпомагането на деца, страдащи от различни очни и слухови заболявания. Средствата от кампанията ще бъдат насочени и за закупуването на високотехнологична апаратура в университетските и областните болници в страната, която да осигури диагностика на увреждания в слуха и зрението още в ранна детска възраст. Инициативата ще продължи да подпомага всички деца, нуждаещи се от скъпоструващо лечение. „Българската Коледа“ се провежда целогодишно.

Чрез благотворителната кампания 2012-2013 бе финансирано лечението на 485 деца с неврологични заболявания, а за десет рехабилитационни центъра в цялата страна бе осигурена модерна техника.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА