Last news in Fakti

11 Януари, 2024 11:32 1 608 6

Гордън Рамзи разкри как учи децата си да работят и да спестяват пари (ВИДЕО)

  • гордън рамзи-
  • кулинар-
  • деца-
  • финанси-
  • пари-
  • спестявания-
  • работа

Известният кулинар разказа как отглежда децата си, учи ги да разпределят финансите си и да не бъда разглезени, докато ядеше последното си ястие

Гордън Рамзи разкри как учи децата си да работят и да спестяват пари (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Един от най-успешните кулинари Гордън Рамзи споделя, че е научил децата си да боравят разумно с парите.

В клип от интервю за предаването "Last Meals" в YouTube, известният готвач разкрива пред водещия Джош Шерър, че насърчава децата си да пестят пари, като по Коледа удвоява това, което са успели да спестят през годината.

"Всеки път, когато получават месечните си джобни, по няколкостотин долара, колкото спестят за 12 месеца, толкова им давам за подарък за Коледа", казва Рамзи на водещия Джош Шерер.

Той добави, че това е начин, по който да научи децата си да имат правилно отношение към парите и да работят здраво.

"Те трябва да останат верни на себе си и да спестяват всеки долар", каза Рамзи. "И така, когато започнат да работят - на около 10, 11, 12, 13 години - могат да имат някаква почасова работа или да вършат услуги на близки и съседи, постепенно мислите им се фокусират върху кариерните им пътища."

След това 57-годишният шеф сподели, че възпитава децата си "противоположно" на начина, по който е израснал.

"Те са супер дисциплинирани и се стремят да бъдат такива, човече", добави той, докато ядеше последното си ястие. Last Meals е шоу, което създава последното ястие, което гостите на предаването биха изяли, ако има тази възможност, докато разговарят за живота, смъртта, житейските уроци, кариера, семейство и всичко важно от живота.

Гордън Рамзи също така повдигна въпроса как напомня на децата си да не приемат за даденост лукса, в който са израснали заради баща си.

"Когато започвахме да пътуваме и седяхме в невероятна бизнес или първа класа, винаги им казвах: "Помислете какво бихте могли да направите с тези пари, когато стигнете там", каза Рамзи. "И ако си мислите, че плащаме 10 000 долара за билет за бизнес класа, защото сте Рамзи, забравете. Вървете в правия път."


Рамзи има шест деца със съпругата си Тана. Меган, близнаците Холи и Джак и Матилда са над 20-годишни. Оскар е на 4 години, а най-малкият Джеси е роден през ноември.

Това не е първият път, в който известният готвач говори за възпитанието на децата си относно стойността на парите.

В интервю за The Telegraph през април 2017 г. Рамзи заяви, че не планира да завещае състоянието си на децата си.

"То определено няма да отиде при тях и това не е защото са сбъркали нещо, а за да не ги разглезим", каза Рамзи пред The Telegraph. "Единственото нещо, за което се договорих с Тана, е, че те ще получат 25-процентен депозит за апартамент, но не за целия апартамент".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раз два три

    15 0 Отговор
    Браво, Гордъне, българските родители да се учат!

    Коментиран от #2

  • 2 Соваж бейби

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Раз два три":

    От дядо ми наследих такъв тип възпитание ,прехвърлих го и на дъщерята .Не знам дали не е нож с две остриета .Побърза да завърши лицей все ревеше че и се работи не да си губи време да учи .Като по малка и поработи лятото купи си айфон куса от свободата да имаш пари и решаваш .Сега работи много и по празниците сама изяви желание да замества двойна надница ,кога и остава време и да учи не знам двете неща ги съчета пари и работа ама се притеснявам да не блокира някой ден.Въпреки че я мотиварат парите и бонуси когато и дава шефа още повече се наема,други нейни колеги ги хваща мързел,почти не излиза да се забавлява като колегите си не знам какво и стана.

    Коментиран от #3

  • 3 Даааа

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Соваж бейби":

    Спокойно.... Така е по-добре, защото се учат на отговорност, защото ако някой "снася" постоянно няма да си мръднат пръста за нищо! Аз също съм като теб и въпреки, че сме разделени с майка ѝ за всеки получен лев искам да бъде в резултат от нещо направено.... дори и с оценките в училище съм обвързал всеки "бонус".... 🤣

    Коментиран от #4

  • 4 Соваж бейби

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Даааа":

    Мотивира се от гл. мениджерка като и видяла фиша за заплатата на месец 27 години е жената вече с мъж сега ще излиза в майчинство скоро ще ражда.Но преди това сама си купила къща,кола не е нещо кой знае какво лукс ама с двете и ръце без спонсори.Моята имаше проблемен пубертет и все още не вярвам на промяна не знам?Явно я заболя че мъжо не я зема в семейния бизнес няма и доверие.Беше много строг една седмица след като завърши лицей -средно и спря джобните, веднага я вреди на работа при познат в ресторант в началото я мързеше имаше ядове вечер излизаха с компания .Шефа и я изгони 8 дни и да мисли ще работи или да напуска и от тогава забрави циркове с диярия тука минава номера с белешка или да търси доктори за почивни дни.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.