Last news in Fakti

12 Януари, 2024 09:25 754 3

Черна вечерна рокля на Мерилин Монро се продава на търг за 200 000 долара

  • на търг-
  • мерилин монро

И още ценни предмети на холивудската звезда ще бъдат предложени за продажба

Черна вечерна рокля на Мерилин Монро се продава на търг за 200 000 долара - 1
Снимкa: Shutterstock

Ценни предмети от личната колекция на холивудската звезда Мерилин Монро ще бъдат продадени на търг през март.

Колекцията обхваща различни аспекти от живота и кариерата ѝ, включително рокли, специално изработено червило и снимки на Монро от снимачните площадки.

Най-скъпият предмет в колекцията е черна вечерна рокля, носена по време на снимките на филма "The Seven Year Itch" през 1955 г., чиято цена се очаква да достигне до 200 000 долара.

На търга ще бъдат предложени и предмети, принадлежали на основателя на списание Playboy Хю Хефнър, който почина през 2017 г.

Един от другите тоалети на Монро, които се предлагат на търг, е сатенено лавандулово трико, което тя носи за снимка в декемврийския брой на списание Life от 1958 г.

Роклята е с деколте, украсено с букети от цветя от плат и шифонени пояси в розово, лавандулово и кремаво. Цената на роклята може да достигне 40 000 долара.

В търга са включени и оригиналната програма и квитанция за билет, които Монро е получила, когато е присъствала на тържеството по случай рождения ден на бившия президент Джон Ф. Кенеди през 1962 г.

Тя се прочу със серенадата на президента с изпълнението на "Happy Birthday", докато носеше прозрачна, прилепнала по кожата рокля на Jean Louis, която ѝ беше ушита точно преди събитието, пише dariknews.bg.

Източник: www.marica.bg


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мича

    3 0 Отговор
    И за 2 лева да я дават, няма да ми стане.
  • 2 СТИГА БЕ

    3 0 Отговор
    Цялата наядена от молците или миришеща на с...ма, или нафталин. Ама ценности , сър
  • 3 бай Даньо

    0 0 Отговор
    А дали подрастващото поколение със сигурност знае коя е тази и какво е допринесла за света...