Last news in Fakti

16 Януари, 2024 08:43 987 3

Харисън Форд получи награда за цялостно творчество

  • харисън форд-
  • награда-
  • цялостно творчество

81-годишният Форд прие наградата под бурните овации на залата

Харисън Форд получи награда за цялостно творчество - 1
Снимкa: Shutterstock

Наградите "Изборът на критиците" за 2024 г. увековечиха още повече екшън наследството на Харисън Форд с награда за цялостно творчество и постижения за дългогодишната му кариерата, съобщи People, цитиран от dariknews.bg.

81-годишният Форд прие наградата под бурните овации на залата, след като бе пусната видеокомпилация с някои от най-големите му филмови успехи. "На първо място, наистина съм щастлив, че съм тук тази вечер, за да видя в какво се превръща нашият бизнес и всички талантливи хора, които получават възможности, които вероятно нямаше да съществуват в началото на моята кариера", каза той.

"Тук съм благодарение на комбинация от късмет и работата на прекрасни сценаристи, режисьори и продуценти на филми. Чувствам се огромен късметлия. Щастлив съм за тази чест и я оценявам много високо", каза още той.

Форд отдели време и за да благодари на съпругата си Калиста Флокхарт, че му осигурява подкрепа.

"Искам да благодаря на моята прекрасна съпруга Калиста, която ме подкрепя, когато имам нужда от такава", каза той. "А аз имам нужда от много подкрепа", добави хитовият актьор. "Изключително съм щастлив, че имах възможностите, които имах, и съм изключително благодарен", каза той, преди да завърши речта си, като добави: "Няма да ви отнемам повече време. Благодаря ви."

Режисьорът на "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" Джеймс Манголд връчи статуетката на Форд, като сравни актьора с "хипергигантска звезда".

"Хипергигантът е толкова голям, че в него могат да се поберат 5 милиарда наши слънца, и е толкова тежък, че привлича към себе си други небесни тела", каза Манголд. "Разбира се, Харисън Форд е звезда, но аз твърдя тази вечер, че той е променлив хипергигант."

Той продължи: "Звезда, която е толкова голяма, че съдържа множество хора. Звезда, която е толкова уникална, че привлича други звезди, звезда, която е толкова ярка, че е стоплила живота на всеки от нас в тази зала, в публиката ни и вероятно на тази планета", продължи той.

Манголд изтъкна въздействието на 55-те пълнометражни филма на Форд, изброявайки "Американски графити", "Апокалипсис сега", "Разговорът", "Блейд Рънър", "Свидетел", "Брегът на комарите", "Работещо момиче", "Еър Форс 1", "Беглецът", "Презумпция за невинност" и "Патриотични игри", преди да връчи наградата за постижения на Форд.

През своята несравнима кариера, продължила пет десетилетия, роденият в Чикаго актьор е участвал в редица боксофисови филми, включително епичните поредици "Междузвездни войни" и "Индиана Джоунс", които са спечелили близо 10 милиарда долара в световен мащаб.

Тази година Форд участва в сериала Shrinking на Apple TV+, който му донесе награда за най-добър поддържащ актьор в комедиен сериал. Той също така изигра ролята си заедно с Хелън Мирън във филма 1923 и скоро ще направи своя дебют в Marvel като Тадеус "Гръмовержеца" Рос в Капитан Америка: Brave New World.

Преди това актьорът заяви в предаването "Кой говори с Крис Уолъс?", че не планира да се оттегля от актьорската професия. "Вероятно сега се наслаждавам на правенето на филми повече, отколкото някога", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    1 3 Отговор
    Дадат ли ти тая награда, значи да очакваш ваучер за кални бани
  • 2 джедай

    8 0 Отговор
    Капитан Хан Соло заслужава наградата си! Да са живи и здрави с Калиста!
  • 3 БРАВО

    1 0 Отговор
    И точно признание за кариерата му на актьор и човек...Е, годинките си вървят, позастарял е,но филмите му си остават