16 Януари, 2024 10:05 8 349 3

Рецепта на деня: Супа лебание

  • лебание-
  • супа-
  • турска кухня-
  • кисело мляко-
  • какво да сготвя

Турска супа с нахут

Рецепта на деня: Супа лебание - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 300 г кисело мляко;
  • 8 ч.ч. вода;
  • 1 яйце;
  • 3 щипки сол;
  • 1 ч.ч. варено жито;
  • 1 ч.ч. сварен нахут.

За застройката:

  • 2 с.л. масло;
  • 1 с.л. сушена мента.

Начин на приготвяне:

  • 1. Загрейте тенджера на силен огън. Сипете в нея киселото мляко и 7 ч.ч. топла вода, разбъркайте.
  • 2. В купичка сипете 1 ч.ч. студена вода и яйцето. Разбийте добре с помощта на тел. Добавете в тенджерата заедно със солта. Бъркайте сместа в продължение на 10 минути непрекъснато, за да се сгъсти.
  • 3. След това добавете предварително сварения и обелен нахут и предварително накиснатото за 1 нощ и сварено жито. Разбъркайте. Захлупете и варете супата 20 минути на силен огън.
  • 4. За застройката разтопете маслото в тенджерка и добавете сушената мента или джоджен. Разбъркайте и дръпнете от котлона.
  • 5. Добавете застройката към супата, като разбърквате внимателно с помощта на дървена лъжица, пише 24kitchen.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 добра е ,

    2 2 Отговор
    мисля че идва от израел . Има и мебание . Бобец наместо нахуд . С люти чушки е супер . Турците я лапат с турска ракия . хахаха

    Коментиран от #3

  • 2 абе,

    4 2 Отговор
    В това зимно време най-добра си е топла пилешка супа подправена с малко лимонов сок.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.