Last news in Fakti

29 Декември, 2013 16:19 1 471 0

Вирусните инфекции зачестяват

  • инфекции-
  • грип-
  • болни

Грипна епидемия се очаква през януари

Рязко се е увеличил броят на заболелите от вирусни инфекции през последните дни в Благоевград. Денонощно в Спешния център и в лекарските кабинети се преглеждат не само възрастни пациенти, но и малки деца и бебета с виска температура. Според лекарите най-тежко заболяването протича при децата от 2 до 6 години – с болки в мускулите, отпадналост, хрема и стомашно-чревно разстройство, предаде БНТ 1.

Самолечението за хората с хронични заболявания е рисково и за това при първите симптоми на вируса трябва да се потърси лекарска помощ, съветват медиците. В национален мащаб, обаче, от Националния център по заразни и паразитни болести отчитат намаление на болните от вирусни инфекции. Вирусът, който върлува в момента, е придружен с температура, възпаление на трахеята и кашлица, която продължава повече от две седмици.

Характерното за заразата е, че освен типичната хрема, протича със сериозно възпаление на трахеята. В момента най-много са заболелите  в София-област, Видин и Силистра.

Грипна епидемия обаче се очаква след Нова година, прогнозират епидемиолозите. Именно тогава  всички ще се върнат на работа, а децата ще тръгнат на училище и детска градина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА