Last news in Fakti

23 Януари, 2024 13:29 1 595 13

Рийз Уидърспун показа как яде сняг и отврати феновете си (ВИДЕО)

  • рийз уидърспун-
  • актриса-
  • сняг-
  • ядене-
  • ледено-
  • зима

Някои загрижени фенове на кино звездата се зачудиха дали снегът, събран от колата, е безопасен за ядене

Рийз Уидърспун показа как яде сняг и отврати феновете си (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

На Рийз Уидърспун ѝ се наложи да се защити, след като загрижени фенове я предупредиха за яденето на сняг. За учудване на мнозина холивудската звезда и мултимилионер обича да яде сняг.

По-рано през януари звездата от "Професия блондинка" сподели видео в TikTok, показващо как се наслаждава на "Chococinno" направена от сняг, събран от колата ѝ, който след това покрива със сиропи от шоколад и солен карамел.

Реакцията на интернет потребителите беше разнопосочна. Всички сме чували „не яжте жълтия сняг“, както коментира един последовател, но очевидно невинно изглеждащият бял сняг също крие своите скрити опасности.

@reesewitherspoon

Snow days were made for Chococinnos ❄️☕️

♬ Let's go - Official Sound Studio

„Не, не, не... снегът не е за ядене,“ един потребител коментира. "Можете да се разболеете сериозно."

„Обичам те, Рийз, но като човек, който е израснал в Минесота, нашите учители винаги топят снега, за да покажат колко е мръсен и защо не трябва да го ядем! Бъдете внимателни!", пише друг.

„Само аз ли съм загрижен, че тя го е взела от колата си?“, попита един последовател, въпреки че Уидърспуун отговори, че всъщност снегът е бил загребан от скара за готвене - "но това лошо ли е?"

И тогава дойде големият въпрос: "Не знаете ли, че птичките акат в този сняг?"

Откакто сподели рецептата си, 47-годишната Уидърспуун публикува още три видеоклипа, отговаряйки на въпросите на загрижените си последователи.

„Има толкова много хора тук, които казват, че снегът е мръсен, така че отидохме и взехме сняг от задния двор, разтопихме го в микровълновата фурна и е чист", сподели още тя, питайки. "Това лошо ли е? Не трябва ли да ям сняг?"

@reesewitherspoon Replying to @Mel ♬ original sound - Reese Witherspoon

В друг клип Рийз Уидърспун каза: „Явно ние сме в категорията на хората, вярващи в „Живееш само веднъж“ и може би веднъж годишно тук вали сняг. Но искам да кажа нещо. Беше вкусно. Беше толкова хубаво."

В последна публикация Уидърспун обърна внимание на липсата на филтриране, преди да направи мразовития десерт за нея и децата ѝ.

„Не съм израснала, пиейки филтрирана вода,", разказа Рийз. "Пихме вода от чешмата. Всъщност слагахме устата си на крана и след това понякога, например през лятото, когато беше горещо, пиехме директно от маркуча в градината."

@reesewitherspoon Replying to @Gio ♬ original sound - Reese Witherspoon

След това тя се пошегува: „Може би затова съм такава“, добавяйки: „Това, което ми казвате, е, че трябва да филтрирам снега, преди да го ям ? Просто не мога. Филтриран сняг. Не знам как да направя това."

Какво казва науката?

Едно проучване, ръководено от професор по химия, Париса Ария, от университета Макгил в Квебек, Канада, през 2016 г. установи, че снегът абсорбира токсични съединения, отделяни от автомобилните изгорели газове. Но някои учени са съгласни, че следите от химикали, открити в снега - дори в градове с много трафик - не достигат вредни нива.

През 2017 г. проучване в Румъния установи, че е безопасно да се яде чист сняг, който е на половин ден, и че е по-безопасно да се яде през по-студените месеци. Но след два дни снегът не е безопасен за ядене, каза Ищван Мате, професор в унгарския университет Sapientia в Трансилвания.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдурко

    13 0 Отговор
    Няма проблеми - стига да не яде жълт сняг! Току виж и харесало....
  • 2 снега е спасил много хора ,

    4 1 Отговор
    съдържа тежка вода . от нея се пълнее . хората са сноби . вода искат , и се почва - минерална, студена да е , газирана ама с лимон, а да се опазва е важно . навремето писаха за простутка на карамански на околовръсното как си миела милото с шишета вода . Не пестела, а и не омила добре
  • 3 Ех тези

    4 0 Отговор
    ценности,какво скоро ще ядат, така или иначе само сняг. Друго няма да имат, така че да свикват.
  • 4 Чудо големо !

    3 2 Отговор
    Аз пък ям конски фашкий против подагра.
  • 5 Механик

    6 0 Отговор
    ГМО-бройлери. Облъчени до безобразие. Дори ставането от леглото сутрин им се вижда неимоверно геройство и невероятен риск.
    И тия тръгнали да бият руснаците, китайците и корейците.
    Мушмуроци.
  • 6 Кадир

    2 2 Отговор
    Още е надрусана от нова година.

    Коментиран от #11

  • 7 глоги

    2 1 Отговор
    холивудската звезда и мултимилионерКА обича да яде сняг.
  • 8 имаджин

    3 1 Отговор
    Рийз Уидърспун ,яж сладолед,а не сняг,като искаш да ядеш нещо студено. Сняг ядяхме едно време,когато бяхме деца и се замеряхме със снежни топки. Тогава снегът беше много по-чист от сегашния.
  • 9 Гост

    3 0 Отговор
    Но брашно от скакалци няма проблем, нали така, пр0паднали jeндъри?
  • 10 Тотално фиаско

    1 0 Отговор
    Нямам думи толерастията до какви морални деградации и мозъчни проблеми води. Ако искам ще си сложа сняг да не казвам къде и ще си го снимам, познат си качваше на фейсбука "творчеството" след като е бил в тоалетната...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.