Last news in Fakti

31 Януари, 2024 00:30 4 288 39

Вибраторите за двойки променят завинаги играта в секса

  • вибратор-
  • секс-
  • двойки

Сексуалният живот става още по-атрактивен с подходящата секс играчка

Вибраторите за двойки променят завинаги играта в секса - 1
Снимкa: Shutterstock

Страстен секс, пешън секс, сластен секс - може да се каже, че независимо от точния подбор на думи, всички говорим за едно и също нещо - максимална наслада в любовната игра между партньорите. Често се оказва, че липсващият елемент тук е подходящата секс играчка - едно малко, но важно допълнение, внасящо отдавна чаканото разнообразие в нашия сексуален живот.

Използването на секс играчки отдавна не е табу, дори напротив - увеличава се броят на хората, които прибягват до тях, за да увеличат удоволствието - своето и това на партньора си. От Passion.bg дори допълват, че на пазара вече се предлагат и т.нар. вибратори за двойки - вибратори, които могат да се използват и от двамата партньори по време на полов акт, съответно удвояващи насладата от него.

Вибраторите за двойки - удоволствие на квадрат

С вибраторите за двойки, удоволствието винаги е умножено по две. Благодарение на силните си вибрации, тези малки, но “работливи” секс играчки доставят наслада и на двамата партньори едновременно.

И тук става наистина интересно, защото някои от вибраторите за двойки разполагат и с дистанционни за контрол, което позволява на единия партньор да “направлява” другия в моментите на наслада. По-бързо или по-бавно? Повече или по-малко вибрация? Един от нас определя това, водейки се от емоциите на другия. Звучи наистина предизвикателно, нали?

Вибраторите за двойки променят завинаги играта в секса
Снимкa: Shutterstock

Колко важен е сексът в една връзка?

Нека го кажем направо - много! Макар и да звучи смело, можем да заявим, че има немалко връзки, основаващи се единствено върху секс. Не че намираме това за най-добрия възможен вариант, тъй като има и други важни неща за всеобщата хармония, но е факт, че сексуалната химия между партньорите може да бъде силно свързващо звено помежду им.

За съжаление, твърде много връзки се разпадат поради липсата на добър секс или липсата на секс изобщо. Редовният полов живот е свързан с редица емоционални “придобивки” като чувство на щастие, подобрено самочувствие, намален стрес, повишено чувство на интимност между партньорите и т.н.

От физическа гледна точка, любовната игра може да допринесе за по-добра функция на имунната система, по-добро сърдечно здраве, подобрена мозъчна функция и като цяло се брои за една добра тренировка. Не вярвате на последното? Според проучванията, 30 минути секс изгарят между 213 и 276 калории, което определено допринася и за по-добра физическа форма.

Тук е моментът да се отбележи, че има немалко хора, които нямат нужда от редовен секс. Това са хора с по-ниско либидо, за които по-редките сексуални контакти са напълно достатъчни. Често обаче сексолозите се сблъскват със ситуации, при които либидото на единия партньор е осезаемо по-високо от това на другия. Това може да доведе до сериозни проблеми, включително и раздяла, тъй като единият от двамата партньори не се чувства задоволен на сто процента от своята половинка.

Какво можем да направим при ниско либидо?

Препоръчително е при подобни проблеми да се консултирате със специалист, който би имал достатъчно добра академична основа, за да реши проблемите ви. Често обаче можете да попаднете на различни съвети в това отношение, сред които да подобрим диетата си, да спортуваме повече, да спим по-качествено и като цяло да поддържаме по-здравословни отношения със своя партньор. Понякога дори малките жестове могат да предразположат другия за приятни моменти в спалнята.

В този ред на мисли, винаги можете да опитате да изненадате партньора си. Например, дамите могат да сюрпризират половинката си със секси бельо, а господата да върнат жеста с някоя нова и интересна секс играчка. Тук можете да впрегнете цялата си креативност, знаейки какво харесва партньорът ви. От ново бельо до вкусна вечеря, вино и свещи, придружени от любима музика - понякога не ни е нужно чак толкова много, за да изявим желание за секс.

Колко често да правим секс, за да бъдем щастливи?

Както вероятно очаквате, науката не е дала конкретен отговор на този въпрос и надали това някога ще се случи. Може да се каже, че тук отговорът е по-скоро субективен, защото това зависи от либидото на партньорите и индивидуалните нужди на всеки човек - за някои веднъж в седмицата е достатъчно, а за други - по-скоро не.

Според престижното издание Medical News Today, например, любовната игра поне веднъж седмично води до по-щастлива и пълноценна връзка, както и по-високо чувство на удовлетворение в двойката. Вие можете и по-често? Е, със сигурност не се колебайте да се радвате на високото си либидо!

Кой и кога създава вибраторите?

Връщайки се към вибраторите, знаехте ли, че тяхната история вероятно започва още от древни времена? Това поне ни говорят откритията, направени през годините.

Според учените, първият тип вибратор или средство за самозадоволяване е бил под формата на фалосовиден камък. Извършвайки обичайната си дейност, палеонтолозите се натъкват още на подобни “инструменти”, направени от слонова кост, метал и други материали. В гробница на династия Хан пък са открити бронзови фалоси, по отношение на които ще оставим фантазията ви да заработи сама.

Историческите данни показват, че първият електрически вибратор е изобретен от британеца д-р Джоузеф Гранвил още през 80-те години на 19-и век. Любопитен факт е, че представяйки своето изобретение, д-р Гранвил посочва, че вибраторът е предназначен да се използва от… мъже. Но не за каквото вероятно си мислите, а за лекуване на проблеми като болки, гръбначни заболявания и дори загуба на слух. Що се отнася до използването му за сексуални цели, д-р Гранвил е вярвал, че вибраторът може да помогне при случаи на импотентност.

Истинският бум на вибраторите обаче настъпва в началото на миналия век, когато те вече са активно маркетирани сред масовата публика - както мъже, така и жени. Тогава те се представят като медицински продукти, които могат да лекуват практически всичко - от премахването на бръчки до сериозни болести като туберкулоза.

Нещо повече, когато лекарите използват вибратори при дамите, те се стараят да избягват контакт с клитора, тъй като постигането на сексуално удовлетворение не стои на дневен ред. В своя статия от 1917 година обаче гинекологът Джеймс Ууд споделя нещо интересно, което е забелязал, използвайки вибратор - жените, които са по-чувствителни, започват да изпитват сексуална наслада от провежданата терапия.

Едва през 60-те и 70-те години на миналия век, когато настъпват годините на сексуалната революция, на вибраторите започва да се гледа като на средство за постигане на сексуално удоволствие. Започват да се предлагат на пазара именно като секс играчки, а компаниите производители не спират да усъвършенстват техния дизайн и функционалности. Днес на пазара се предлагат разнообразни модели, включително и вибратори за двойки, благодарение на които двамата партньори могат да получат удоволствие по едно и също време.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Много поучително

    13 7 Отговор
    Ако двойката започне да ползва вибратор за двойки, това означава че в скоро време в спалнята им ще се появи гост от Африка. Между другото това е мечтата на всяка жена.
  • 18 Изкуствен интеуект

    2 4 Отговор
    Новите високотехнологични вибратори с wifi, Bluetooth и чип от пералня, са много подходящи. Бързо вдигат оборотите и можете да си цъкате на телефона и едновременно да си гледате мача на спокойствие в хола, докато жена ви е заета в спалнята.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Име

    2 3 Отговор
    Тя го иска, той я иска!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Aлфа Bълкът

    2 2 Отговор
    Ей туй дето мяза на броеница, да го издърпаш от някоя като моторна резачка.
  • 25 Обяснете моля

    2 3 Отговор
    Авторката Разбрахме че двойния вибратор е върхът на удоволствието Единия му край е за жената а другия за какво служи
  • 26 Ох ли

    3 3 Отговор
    Ръгай чушки в боба нека да е лют
  • 27 руzcлямците

    2 4 Отговор
    обичат да ги бие тока
  • 28 Акула

    2 4 Отговор
    Страхотна статия госпожа Маринова но Най Естественото е Истинската Връзка и Хетеро Сексът
  • 29 Ехото...

    4 5 Отговор
    Статията поражда повече въпроси , отколкото дава отговори ! Например :
    Как двойката ползва двоен вибратор , от двете страни ?
    Каква е тази двойка ?
    Защо ползват такъв вибратор ?
    Как трябва да реагира обществото на такова ползване ( извращение ли е , или е модерно ) ?!
    Трябва ли в знак на съпричастност , да обикаляме надомно , да оправяме такива двойки ?
    Наред ли да караме , или да оправяме само женският екземпляр ?
    Дискриминационно отношение ли ще бъде , ако оправяме само женският екземпляр ?
    И т.н. , и т.н.

    Коментиран от #30, #34

  • 30 Акула

    6 4 Отговор

    До коментар #29 от "Ехото...":

    НЕ Всяка Двойка Ползва Вибратори
    Естествения Секс е Върхъ

    Коментиран от #31, #32, #33, #36

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Научи

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "Акула":

    Се да разбираш какво си прочел ! Статията е за двойки , които ползват вибраторите ! Нормалните не са обект на интерес от тази статия !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Хасковски каунь

    2 1 Отговор
    Има един сорт краставици " ГЕРГАНА" с брадавици. Ей тва нещо съм чувал, да знаете много помагало.
  • 36 Мери Члери

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Акула":

    Ела в Джакузито ти и Естествено Кисе си донеси
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.