Last news in Fakti

7 Януари, 2014 09:57 1 209 0

Да хапнеш в ресторант за 1 евро в Испания

  • испания-
  • навара-
  • блюдо

Безработни от Навара създадоха кооператив, който им осигурява работа

Испански безработни от северната провинция Навара откриха интересен начин как да започнат да работят, но и да помагат на изпаднали в беда свои сънародници, съобщават местни телевизии.

18 испанци създадоха кооператив и отвориха ресторант, в който може да се хапне за 1 евро. Менюто е богато и предлага вегетариански и местни блюда, така и разнообразни десерти.

Всичко това се продава за 1 евро, ако се вземе с безалкохолна напитка, която се продава по средната за пазара цена. Освен това в ресторанта няма келнери. Посетителите сами избират от менюто и се самообслужват.

Благодарение на този предприемчив бизнес модел испанците успяват да не работят на загуба и в същото време да предлагат храна на поносима цена за своите сънародници.

Всеки от работещите взема заплата от 800 евро. В ресторанта са инвестирани 250 000 евро за закупуване на оборудване и ремонт на помещението. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА