Last news in Fakti

4 Февруари, 2024 15:39 6 387 20

"Правилото 2-2-2" - проста рецепта как да имате дълга и щастлива връзка

  • правило-
  • рецепта-
  • 2-2-2-
  • дълга връзка-
  • любов-
  • взаимоотношения

Въпреки че правилото 2-2-2 е невероятно просто на теория, то е по-трудно за следване на практика

"Правилото 2-2-2" - проста рецепта как да имате дълга и щастлива връзка - 1
Снимкa: Shutterstock

Всеки от нас е чувал, че изграждането на силни, хармонични взаимоотношения означава непрекъсната работа върху себе си, търсене на компромиси и готовност за жертви. Но какво ще стане, ако всичко е много по-просто? Ще ви кажем какво се крие зад „правилото 2-2-2“, което набра популярност в интернет през последните години (и какво мислят психолозите за него).

Романтичната любов е може би едно от най-красивите чувства, които можем да изпитаме. Заличава всички различия и дава усещане за безгранично щастие. Когато една връзка едва започва, изглежда, че винаги ще бъде същата приказка - изпълнена със страст, романтика и нови впечатления. Но тогава започваме да живеем заедно, появява се прословутото ежедневие, деца, проблеми в работата. Чувствата избледняват и страстта отслабва. С годините много съпрузи започват да се отдалечават един от друг. И накрая всеки от тях открива, че до него вече не стои романтичен партньор – духовно близък човек, в когото някога са се влюбили, а съквартирант, с когото споделят общо жилищно пространство и бюджет.

Неизбежно възниква въпросът защо се случва това?

Наистина ли няма магическа рецепта за дълъг и щастлив съвместен живот? Но има такава рецепта и те се състои в „правилото 2-2-2“, което ви помага да избегнете рутината и да запалите отново огъня на романтиката във връзката си. Според него именно това му позволява да остане на една и съща дължина на вълната със сродната си душа в продължение на много години.

Какво е "правилото 2-2-2"?

Няма нищо сложно или революционно в правилото 2-2-2. Всяко число представлява определен период от време, който ще ви помогне да се сближите с партньора си.

Първа двойка

На всеки две седмици планирайте романтична среща с любимия човек на неутрална територия. Това може да е съвместно пътуване извън града, посещение на ресторант или пикник в парка.

Важно условие: на срещата ви не трябва да има други хора (приятели, родители или деца). Струва си да прекарвате време само един с друг, както беше преди, когато връзката едва започваше. Такива романтични срещи ще ви помогнат отново да се почувствате свързани с партньора си - да разберете как живее този човек, какво го тревожи. Освен това най-вероятно ще се подготвяте за среща (избирайки специално облекло, правите грим и прическа), което означава, че вашият любим ще има шанс да ви види в нова светлина и извън обичайната домашна природа.

Втора двойка

На всеки два месеца планирайте уикенд заедно - можете да отидете на почивка или да релаксирате сред природата с палатки. Забравете за домакинските задължения (те могат да изчакат няколко дни), работата и смартфоните. Съсредоточете се само върху релакса с партньора си. Промяната на монотонната среда и новите ярки впечатления ще обогатят багажа на вашата връзка. И може би дори ще насърчат интересни експерименти.

Трета двойка

Ходете на обща почивка на всеки две години. Отново правилото, което важи тук е, че трябва да сте само двамата. Можете да отидете в нова страна или да отидете в познат хотел, където сте почивали в началото на връзката ви и с който имате много приятни спомени. Също така е важно да изберете място за почивка и маршрут на пътуване с любимия си. Този обединяващ фактор ще помогне да направите бъдещите ваканции приятни и за двамата партньори и ще укрепи връзката ви.

Въпреки че правилото 2-2-2 е невероятно просто на теория, то е по-трудно за следване на практика, отколкото изглежда. Понякога възникват непредвидени обстоятелства, които променят плановете ни. И се случва сами да търсим извинения, за да оправдаем нежеланието си да променим нещо в една връзка - умора от работа, необходимост да спестим пари този месец или лошо настроение, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 А перхидролената кривоноска

    6 2 Отговор
    колко дълга и щастлива връзка има? Хахахах? С шефа си, плешивия шопар Ганю от Шуменския ПУЦ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 съвет

    8 6 Отговор
    ако искате дълга връзка избягвайте пластмасовите инфлунещоситам а ако искате щаслива връзка то тогава вече сте обречени ! жените мразят мъжете им да са щасливи…

    Коментиран от #9

  • 5 7542

    8 18 Отговор
    Едно и също нещо. Не разбрахте ли, че такива правила не съществуват след 15-20 г съвместен живот. Иска се разнообразие. На запад още преди 30г -40г са измислили суинг. За да не се разбиват семействата. Всеки, който го отеича лъже. Всеки има нужда от нещо ново за да се чувства жив. Мъже или жени все тая, валидно е за всички.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Име

    0 1 Отговор
    Нашето е Е-В
  • 8 Ами да

    5 3 Отговор
    Ама не ще бе! След 38 години! А и парите стигат само за едната двойка!
  • 9 Хаха

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "съвет":

    Зависи на каква жена си уцелил
  • 10 опала

    4 5 Отговор
    аз пък за миг си помислих, че става дума за 2 пъти в едната, после 2 пъти в друфата и накрая 2 пъти в третата

    Коментиран от #12

  • 11 Дааа

    9 3 Отговор
    За здрава връзка се иска, по 2 хил да им оставяш всеки месец за лично ползване..
    Поне 2а оъти да я пускаш у месеца да хойка с друг айгър за разнообразие...
    И за всичко да е точно, да работиш на 2 места, хем по малко ще се виждате, хем ще изкарваш 2 пъти повече за нуждите им...
  • 12 Дааа

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "опала":

    И аз така си помислих, а тя мислила за същото, но с други...
  • 13 Да бе !

    10 1 Отговор
    Това прилича на съвет от обрулените от живота женици от Бг- мама , който са зарязани за...найсти път , а дават акъл на другите как да късат връзката си лекомислено ! С големи претенции към всеки мъж , а накрая когато някой алкохолик се закачи за тях , лъжат всички , и себе си , че са свалили мъж от извънземен мащаб !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Пурко

    5 2 Отговор
    Поредните глупости на Венелинчето... Прекалила е с четенето на любовни романи и гледане на сълзливи индийски сериали и е решила, че може дава акъл за щастливи връзки
  • 16 Ъхъ

    5 1 Отговор
    Пълни глЮпости.
  • 17 Евгени от Алфапласт

    2 3 Отговор
    Като се стопли времето, вдовицата ме води да я опрашвам всяка седмица по чукарите. Или по морето. Важното е щерката й (26 г.) да не е с нас, че се разсейвам. Младото си е младо, даже и с наднормено тегло.
  • 18 Анонимен

    3 0 Отговор
    Която обичам знае как!
  • 19 дядо поп

    2 0 Отговор
    Правилото 2 – 2 – 2. Два пъти секс , два пъти бой и два лева за хляб , на ден!
  • 20 Констатираща

    0 0 Отговор
    Добри предложения, може би, защитаващи интересите на определени институции, но трудно изпълними за средностатистическия българин, както е и споменато в статията. Обикновено, грижата за децата, липсата на заместник за отглеждането им, както и финансовите и трудови ограничения, не позволяват такива екстри на повечето млади семейства, освен това, една такава почивка, вместо да ги сближи, може много да ги отдалечи и дори да е повод за раздяла, ако няма разбиране и компромиси между двамата. Всичко зависи от възпитанието на партньорите още в най-ранна детска възраст и изградената им ценностна система, относно брака, любовта и личностните взаимоотношения. Казано е, че нищо друго така не сближава хората, както прекараните заедно трудности така, че които се обичат и си приличат, които са добре възпитани и имат желание за съвместен живот, тях нищо не може да ги раздели.