Last news in Fakti

5 Февруари, 2024 12:58 1 575 18

Любо Нейков: "Сглобка" е хрумка на измислени хора, занимаващи се с измислени неща

  • любо нейков-
  • актьор-
  • артист-
  • постановка-
  • театър-
  • телевизия

Актьорът е категоричен, че "по-красива от България няма"

Любо Нейков: "Сглобка" е хрумка на измислени хора, занимаващи се с измислени неща - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

"Харесвам България. Харесвам хората. Ние сме малко на крайностите - когато мразим, мразим много здраво, много лошо, но когато обичаме, такава обич никъде другаде не може да намери човек." Това каза в интервю за БТА актьорът Любомир Нейков.

Според него изживяваме времената такива, каквито са. "Тъжно ми е като видя села, които са обезлюдени, но смятам, че и това ще го преодолеем, защото по-красива от България няма", категоричен е актьорът, който неведнъж е обикалял страната заради работата си.

Той е в Русе по повод на предстоящата премиера на Русенския театър "Натюрморт със затлъстял племенник" от румънския драматург Йон Сапдару. В спектакъла, който ще бъде представен на 18 февруари т. г., Нейков участва в главната роля на племенника. Режисьор е директорът на Русенския театър Боян Иванов.

"Това е съвременна комедия. В нея ме убеди да участвам режисьорът, с когото се познаваме от студентските години. Не съм работил досега в Русенския театър. За пръв път ми е и е много забавно, защото тук намерих големи приятели и страхотни колеги", каза Нейков.

На въпрос дали е лесно в днешно време да си актьор Нейков обясни, че това е като всяка професия в България - има своите трудности и хубави моменти.

"Въпросът е да си обичаш професията, да обичаш това, с което се занимаваш, и да го правиш по най-добрия начин. Дали ще метеш улиците, дали ще изхвърляш кофите, дали ще боядисваш някакви сгради, ако го правиш с любов, ще се чувстваш щастлив", каза актьорът.

На въпрос как като човек, който борави със словото, дешифрира "изкуствен интелект", "сглобка" и "времеубежище", избрани за думи и изрази за 2023 година, Нейков отговори, че лично тези думи ги използва изключително рядко в общуването си.

"Времеубежище" е роман, който ние сме обсъждали. Относно въпросната "сглобка" - не съм използвал тази дума, защото нито я харесвам, нито я одобрявам, нито пък това, което седи зад нея. "Сглобка" е хрумка на някакви измислени хора, занимаващи се с някакви измислени неща, които не са в полза на нас, хората, и на обществото. Това, което правят, и това, с което се занимават, не достига до нас. То нас не ни занимава, това занимава единствено само тях и техния приятелски кръг", каза още актьорът.

На въпрос кои са неговите три думи за миналата година, актьорът отвърна, че му се иска те да са много важни за целия му живот.

"Понеже така се и казвам - това са любов, мир и да сме здрави. Това са трите най, най, най-важни думи. В последните години усетихме колко е важно да живеем в мир. На годините, на които съм, мъдростта ми дава да кажа колко е важно да обичаме и да бъдем обичани. И, разбира се, най-важното е да сме здрави", каза още актьорът.

Актьорът коментира и дали политиците надминават артистите в превъплъщенията си. "Не, това са изключително лоши артисти. Актьорът лъже, но лъже красиво. И в голяма степен, когато гледаш един актьор и неговата изява на сцена или във филми, виждаш как хубаво се превъплъщава, а те не умеят, фалшиви са, дрънчат като цинкови кофи и им личи колко са неискрени", каза Нейков.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    12 11 Отговор
    На тоя какво му разбира дебелата кратуна .Аман от разбирачи

    Коментиран от #17, #18

  • 2 И от

    9 2 Отговор
    Искъро по - дълбоко нема !
  • 3 Просто човек

    8 8 Отговор
    Да не забравяме колко просто.тия дойде от тоя и неговите участия...
  • 4 бай Бончо

    15 3 Отговор
    Още един прогледна след 30 годишната демокрация .Ставаме све повече
  • 5 Асенчо

    2 12 Отговор
    Дебелият русофил оформи мнение по въпроса.
  • 6 анонимен

    11 2 Отговор
    Веднага хейт по Любо Нейков. Хубаво им е казал. Като актьор аз го харесвам, той си има своите кусури, жив човек е, но хубаво е нападнал, ако може да се нарече „нападка“ това правителство. Аз ползвам думата „сглобка“ на майтап, защото мисля, че тя е унижение както за партиите, участващи в управлението, така и за политика, а и за народа. Те искат ние да ги възприемаме като „сглобка“, а не като нормална коалиция. Някои хора ги дразнят хора като Любо Нейков, а приемат Христо Мутафчиев, Калин Сърменов, Морфов и Евгени Будинов, които са сервилни към политици. Калин Сърменов, в кабинета си в Сатирата, има снимки с човек, който е бил премиер, без значение кой е той. Да псуваш не е хубаво, но по-добре човек на изкуството публично да псува управляващите, отколкото да ги ласкае.
  • 7 зевзек

    10 4 Отговор
    Ленчето, Кокоряка, и Лорер, определено не стават за артисти, те може да са само сглобкаджии, ниското ниво, даден им е шанс, не заради таланта им, а заради обстоятелствата, оказали се на правилното място, в правилното време, всички такива случки са само временни обаче
  • 8 диетолог

    0 7 Отговор
    Известният комик обича жена си......със колан за херния.
  • 9 БеГемот

    2 0 Отговор
    Тя България е красива ама българите не са и душите грозни и су.ратя...щото то вътрешната грозота се отразява и на физиономията и на начина по който се обличаш,начина по който говориш ,начина по който мълчи и на цялото излъчване...
  • 10 волан

    3 0 Отговор
    С колан....а не със колан.
  • 11 Любоо,

    6 5 Отговор
    твоя врат не е от зарзават. Сглобката ти осигури мамбото.
  • 12 Въй

    7 4 Отговор
    Този т.нар. комик отдавна не го понасям. Не мога да го трая!
  • 13 Един от многото

    8 5 Отговор
    чалгаджии, които играят за пари и правят халтура.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мнение

    7 3 Отговор
    Дори и така да е, ти Любо не забогатя ли благодарение на статуквените телевизии, спонсорирани от посолството и бг мафията???

    Изведнъж известните личности в България, започнаха с разни риалитита, сериали, "комедиини" предавания и др. подобни зле скалъпени продукти, да успиват народа си, сякаш всички проблеми в държавата са вече решени?!
    Няма сатира, няма комедийна критика към управляващите, няма сериали по сценарий от случващото се в страната, само американски зле копирани и скалъпени екшън помии и разни шоута, на които и дрогирани не биха се смели?!

    Обаче жълтопаветната био маса се радват, че били "интелигенцията" в България?!
    Жалка картинка!

    Народе събуждай се най-после и си върни държавата от окупиралите я фащисани интереси!!!

    Колкото до "известните" като Любо Нейков!
    Бяхте забавни в началото, когато не бяхте пристанали на статуквото, сега сте жалки!
    Не случайно рейтингите ви са такива!
    Мисирковите медии са обречени на разпад, защото не остана вече кой от народа да им се върже!
  • 16 пенко

    5 2 Отговор
    МНОГО МНОГО СА Т ЪПИ ТЕ !!!! НЕ МОЖЕ ДА ИМА ЗГЛОБКА ОТ МЕКИ- ТАФТА - ТИНЯ И ТИКСО --- МОЖЕ ДА ИМА САМО --- С Л Е П К А !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.