Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 12:29 1 479 6

Коя е най-щастливата година от брака?

  • брак-
  • любов-
  • щастие-
  • година-
  • време-
  • връзки-
  • отношения-
  • партньори

Изследване показва, че през третата година от брака партньорите постигат най-голяма хармония

Коя е най-щастливата година от брака? - 1
Снимка: Shutterstock

Третата година от брака е най-щастлива, тъй като тогава двойките започват да се чувстват удобно в съвместното си съжителство. Изследване сред 2 000 женени възрастни установило, че годината след сватбените вълнения е последвана от година, в която партньорите се опознават, но през третата година те вече приемат несъвършенствата на другия и започват да правят планове за деца, а това допълнително заздравява връзката им.

Финансовият аспект на брака

Изследването, осъществено по поръчка на британската адвокатска кантора Слейтър и Гордън, специализирана в семейното право, анализирало динамиката на съвременния семеен живот. То установило, че до третата годишнина и двете страни са доволни от финансовите последици от брака, свързани със споделянето на сметките и разходите.

Луксът, свързан с влизането на две заплати в семейството, също допринася за щастието в третата година от брака, както и близкият край на ремонтите и подобренията по семейното жилище. Изследването показало още, че петата година от брака е най-тежка заради фактори като умора и дори изтощение от увеличаващата се работа и децата, пише Струма.

Битовите теми и различията

Опознаването на партньорите, честите спорове за поделянето на домакинската работа и стресът от финансовите проблеми също оказват влияние. Появата на деца в семейството около петата година поставя връзката под допълнително напрежение.

Изследването установило още, че седмата година е „кладенецът“ и изплуването от него открива пътя за дълъг и щастлив брак. Една трета от участниците в допитването заявили, че няма достатъчно обич в брака им, а 20% признали, че има дни, в които съжаляват за решението си да минат под венчило.

Разминаванията в желанието за секс, различните хобита и предпочитания също създават проблеми след първите години на брака. Половината от участниците в изследването заявили, че сватбата е най-щастливият ден в живота им, а първата годишнина от брака е втората най-щастлива след третата година.

10% от участниците са споделили, че обичат партньора си по-малкото, отколкото в сватбения ден. Около 20% заявяват, че бракът им не се развивал така, както им се е искало, а 40% признават, че биха могли да направят повече, за да са щастливи в брака си.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее...

    5 0 Отговор
    За някои бракове има много и много щастливи години , за други най щастливата година е , когато бракът приключии !
  • 2 Тази

    2 2 Отговор
    преди брака !
  • 3 Гаглей

    0 3 Отговор
    Годината след брака

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 хихи

    0 0 Отговор
    "Особености на българския семеен живот"
    1. Жениш се.
    2. Правиш едно дeте.
    3. Спираш да спиш с жена си само за да й е гадно.
    4. Гледаш да забършеш нещо чуждо.
    5. Дебнеш я тя да не забърше нещо за да й е още по-гадно