Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 13:57 1 417 2

Коя е Тайла: младата музикална сензация, триумфирала на наградите "Грами"? (ВИДЕО)

  • тайла-
  • певица-
  • изпълнителка-
  • грами-
  • награди-
  • музикална сензация

22-годишната изпълнителка спечели първата награда "Грами" за най-добро африканско изпълнение

Коя е Тайла: младата музикална сензация, триумфирала на наградите "Грами"? (ВИДЕО) - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Тя е само на 22 години, но вече пише история. Тайла е изгряваща звезда на музикалната сцена, но успешно триумфира на последните награди "Грами" и отнесе статуетката за сингъла си "Water" за единственото засега за най-добро африканско изпълнение. За първи път тази година американската Национална звукозаписна академия включи тази категория в списъка на лауреатите на "Грами", пише Дарик.

Tайла е родена в Йоханесбург, Република Южна Африка. "Целта ми беше да съм сред най-големите поп звезди в света", не крие амбициите си певицата. "Аз съм голяма мечтателка и някак си винаги съм вярвала, че това ще ми се случи", разказа Тайла пред BBC. И докато чака звездния си миг, още от ученичка южноафриканката участва в кастинги за мюзикъли, измисля песни и качва кавъри на популярни песни в YouTube.

Сингълт "Water" бе един от най-популярните музикални рефрени, използвани в социалните мрежи ТикТок и Инстаграм през миналата година. Песента на младата южноафриканка влезе в топ 10 на музикалните класации в САЩ, Великобритания, Австралия и още няколко страни.

"Water" приключи 2023 г. като най-стриймваната песен с афроелементи в платформата "Спотифай", а отделно всички полудяха по танца на Тайла и негови имитации станаха вайръл сред младата аудитория.

Тайла не крие, че музиката ѝ е силно повлияна от изпълнители като Майкъл Джексън, Риана, Алия, но тя добавя към нея свое собствено звучене. "Моята култура трябва да е присъства" в песните ми, казва тя пред сп. "People".

Когато все още никой не е чувал за нея, Тайла публикува в акаунта си в Инстаграм свои изпълнения, като дори се осмелява да изпрати част от тях на Дрейк и диджей Халед, но без да получи отговор. Един от клиповете ѝ обаче е забелязан от фотографа Гарт фон Глен, който се свързва с нея и ѝ става мениджър. Резултат от съвместната работа е дебютният сингъл на Тайла - Getting Late, появил се през 2019 г. В него преобладават южноафрикански ритми в комбинация с поп и R'n'B.

Родителите на Тайла обаче не са доволни от перспективата дъщеря им да се отдаде на музиката, като настояват тя да продължи с образованието си. И за да не ги разочарова, след завършването на гимназия записва да учи минно инженерство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.