Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 11:32 1 019 7

Най-романтичните храни за Свети Валентин

  • романтика-
  • романтично-
  • романтична вечеря-
  • свети валентин-
  • храна

Ако искате да зарадвате половинката си с вкусна романтична вечеря у дома, това са продуктите, на които да заложите

Най-романтичните храни за Свети Валентин - 1
Снимки: Shutterstock

За стотици влюбени двойки в момента тече трескава подготовка за най-романтичния празник, честван по цял свят, Свети Валентин. Той всяка година е съпътстван с красива украса, сантиментални подаръци, скъпи жестове и дори пищни празненства на 14 февруари, макар че не се смята за официален празник.

Денят на влюбените е започнал като литургичен празник, на който се почита светец на име Валентин. През 18 век, в Англия, празникът придобива и романтичния си облик - ден, в който влюбените двойки изразяват чувствата си чрез цветя, сладки, картички и др. Символите на Св. Валентин са сърцето, гълъбите и фигурки на крилатия Купидон, готов във всеки един момент да насочи стрелите на любовта към потенциални влюбени. Основна част от романтика на празника е и вкусната храна.

Запознайте се с 5-те най-романтичните храни, с които може да зарадвате вашата половинка. Може да ги поднесете под формата на класическа романтична вечеря или подарък - кутия изисквани шоколадови бонбони например.

Най-романтичните храни

Шоколад - Със сигурност, във вашето валентинско меню трябва да присъстват шоколадови изделия - чист шоколад под формата на сърце, шоколадови мъфини, бисквитки или кейк, съветва Foodpanda. Все пак шоколадът е един от най-популярните афродизиаци.

Палачинки - Може да изненадате половинката си още на закуска с вкусни палачинки, поднесени със сметана, шоколадов сироп или крем, горски плодове. Ще си спечелите допълнителни точки, ако ги поднесете във формата на сърце.

Хайвер - хайверът е изискан деликатес, който би се вписал чудесно във вашата романтична вечеря. Направете малки хапки от прясно изпечена багета и ги намажете с черен хайвер. Може да поднесете и кошнички от белтък, пълнени с червен хайвер.

Омар и морски деликатеси - Ако искате да изненадате любимия човек подобаващо, може да подготвите обилно средиземноморско меню. Цял омар, поднесен с лимон и други морски деликатеси като скариди, миди, октопод и др. е пиршество за сетивата.

Месо - ако предпочитате месо, то най-добре да бъде червено. Телешкото е добър избор. Ако искате да приготвите нещо по-специално, заложете на гъши дроб, поднесен върху канапе от ябълка или ананас.

Бонус: Не забравяйте и виното. Червеното вино все пак е един от символите на Свети Валентин. Може дори да изработите персонализиран етикет за бутилката с вашите имена и романтично послание.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Идън

    6 1 Отговор
    Романтиката е състояние на духа и няма никакво значение дали ще ядете хайвер- за мен е голяма гадост- или супа от спанак и ориз.. Много по- важното е да е сготвено с любов.. този един ден е празник за търговците- всички тези розови и захаросани неща опошляват любовта... Има други начини да я демонстрирате- подарявайте любов- не откъснати цветя, които ще изхвърлите- защото увяхват...
  • 2 Сиса

    5 0 Отговор
    Шампанско и ягоди ... :))))
  • 3 Гост

    1 6 Отговор
    Боб , зеле , кисели краставички и после романтични звуци под юргана.
  • 4 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    2 4 Отговор
    Утре за мен е Трифон зарезан . Този Валентин не го празнувам.
  • 5 Ломския

    0 0 Отговор
    18ти век Англия някой си валентин,А празнуват ли англичаните Трифон Зарезан Българския празник.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.