Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 13:56 1 619 2

Робърт де Ниро за Леонардо ди Каприо: Това момче има нещо специално

  • леонардо ди каприо-
  • мартин скорсезе-
  • робърт де ниро-
  • актьори-
  • убийците на цветната луна-
  • филм

Двамата актьори работят по три филма заедно, включително и лентата на Мартин Скорсезе от миналата година - "Убийците на цветната луна"

Робърт де Ниро за Леонардо ди Каприо: Това момче има нещо специално - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Робърт де Ниро и Леонардо ди Каприо, които участват в три филма заедно през последните 30 години, се срещат за първи път, когато Леонардо се явява на прослушване за драмата "Животът на момчето" ("This Boy's Life") от 1993 г., в която участва и Де Ниро.

Въпреки че Леонардо, който сега е на 49 години, не се е явил на прослушване за главната роля на Тобиас, Робърт разказва на продуцента колко впечатлен е бил от прослушването на младия актьор. Той споделя пред "PEOPLE": "Казах на продуцент Арт Линсън: "Арт, това момче беше наистина много интересно". Не съм го притискал. Просто казах: "Това момче има нещо специално", а те се замислиха и накрая наеха Лео", споделя филмовият ветеран, който наскоро призна, че иска да прекара възможно най-дълго време до 9-месечната си дъщеря.

80-годишният Робърт и Леонардо продължават да работят заедно в драмата "Стаята на Марвин" от 1996 г. и в криминалната уестърн драма "Убийците на цветната луна" от 2023 г. на Мартин Скорсезе.

Говорейки за персонажите им от "Убийците на цветната луна", където той играе племенника на героя на Де Ниро, Леонардо наскоро каза пред "Deadline": "Случи се така, че направих филм "Животът на момчето", в който имах доведен баща насилник в лицето на Де Ниро. Така че това беше едно безумно съвпадение, направих пълен кръг. Чувствах се така, сякаш влизам в същия или подобен персонаж 30 години по-късно, пораснал. Де Ниро все още играеше този насилник. Той беше оскърбителният доведен баща".

"Разработването на образа на Ърнест беше интересно, защото от всички неща, които проучих - всички негови писания, всички свидетелски показания, разговори с роднини в Оклахома - единственият устойчив елемент беше, че този човек е бил доста бавен и лесно манипулируем, че персонажът на Де Ниро Хейл е имал психическа власт над него", споделя още Лео, цитиран от БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 империалист

    2 3 Отговор
    Предпочитам да го гледам в "Титаник". Тайтеник.
  • 2 ПоКУРко

    5 3 Отговор
    Двама Велики актьори! Респект и Адмирации и за Двамата! Невероятна актьорска игра в последния им филм както винаги! Имаше химия и достоверност което го могат малцина избрани в тази професия!