Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 13:32 3 745 6

Новият сериал за Хари Потър ще получи колосален бюджет от 2 милиарда долара

  • хари потър-
  • дж. к. роулинг-
  • сериал-
  • филми-
  • бюджет-
  • продукция-
  • уорнър брадърс-
  • уорнър брос

Всяка серия от първия сезон на поредицата ще има бюджет от близо 200 милиона долара

Новият сериал за Хари Потър ще получи колосален бюджет от 2 милиарда долара - 1
Снимки: Shutterstock

Феновете на Хари Потър ще получат сериал, който ще струва на Warner Bros 2 милиарда долара. Продуцентската къща ще заснеме десет серии в студията си в Лийвсдън, Хертс от новата поредица за "момчето, което живя".

Плановете за продукцията на проекта, който ще бъде базиран на седемте любими книги на Дж.К. Роулинг, все още не са официално обявени. Въпреки това тази седмица източници посочват, че напълно очакват сериите за Потър да бъдат заснети в Обединеното кралство, а британските творчески и технически таланти отново да са на преден план в изготвянето на сериите, както беше волята на Роулинг и при оригиналните филми за магьосниците.

Твърди се, че бюджетът ще бъде около 200 млн. долара за серия, което го изравнява с този на "Домът на дракона" на HBO, също заснет на територията на Warner Bros.

Компанията потвърди плановете си за сериал по книгите за Хари Потър през април миналата година и посочи, че би искала да започне снимките по-късно тази година или в началото на следващата, стига да успее да се справи със сценариите и кастинга сравнително бързо.

Планът е да се създаде мащабен проект, който в десет последователни години да проследи приключенията на Хари Потър и неговите приятели възможно най-подробно, като отрази детайлите в книгите, които филмите не успяха.

Изпълнителният директор Кейси Блойс обещава, че новият сериал ще бъде "вярна адаптация", която "ще се потопи дълбоко във всяка от емблематичните книги, на които феновете продължават да се наслаждават през всичките тези години".

Филмите по книгите за Потър, разбира се, бяха феноменално успешни, като спечелиха близо 8 милиарда долара в световен мащаб и направиха звезди младите актьори, изпълнили главните роли - Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт, както и увеличиха приходите на множество утвърдени таланти, сред които Хелена Бонъм Картър, Ралф Файнс, Гари Олдман, Маги Смит, Майкъл Гамбън и Ричард Харис. Книгите са продадени в 600 милиона екземпляра в световен мащаб.

Дж. К. Роулинг и агентът Нийл Блеър ще бъдат изпълнителни продуценти на телевизионния сериал чрез своята компания Bronte Film and TV.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 надарена кака

    2 5 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки!
  • 2 АБВ

    3 4 Отговор
    Аман от тъпотии
  • 3 БгТопИдиот🇧🇬

    7 2 Отговор
    Говедарски боливудски сатанистки полюции.
  • 4 Зомбайо

    6 2 Отговор
    Главните герои ще са хомосексуалисти, отсега залагам. Ще има много калпави магьосници и много силни и независими вещици.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.