Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 14:19 1 357 16

Как нашите мислите влияят върху живота ни?

  • мисли-
  • психология-
  • влияние на мозъка

Мислите могат да контролират събитията в живота ни

Как нашите мислите влияят върху живота ни? - 1
Снимка: Shutterstock

По-голямата част от хората вярват, че животът се влияе от действия, а не от мисли: малко хора вярват в „магически“ утвърждения и мантри. Но какво ще стане, ако го погледнете от гледна точка на психологията? Ето как това, което мислите, влияе на живота ви.

Мислите, по-голямата част от които изобщо не забелязваме, всъщност могат да контролират събитията в живота ни.
Но възможно ли е да ограничите мислите и, като промените посоката им, да промените живота към по-добро? Нека разберем.

Как това, което мислите, влияе на събитията в живота ви?

На мнозина изглежда, че мисълта е вторична и възниква само във връзка с някакво действие, но в действителност не е така. Мисълта може да контролира действията, които извършваме.

Правилното отношение е половината от успеха в почти всеки бизнес. Ако настроението ви е под нулата, има голям риск дори при идеални условия нещо пресилено да попречи на изпълнението на плановете. Какво можем да кажем за реалния живот, в който по-скоро трябва да се сблъскате с много препятствия?

Лесен експеримент

Преди някое събитие се настройте положително, колкото и илюзорни да са надеждите за положителен резултат. Ще видите, че ще намерите на какво да се зарадвате, дори ако събитието наистина е ужасно.

Възможно ли е да се влияе на живота със силата на мисълта?

И така, разбрахме как мислите влияят на живота ни. Но мнозина се интересуват от обратния въпрос: възможно ли е да се влияе върху живота чрез силата на мислите?

За съжаление, в обичайния футуристичен смисъл, едва ли е възможно да се контролират събитията в живота с помощта на мисли. Едва ли под прозореца ви ще се появи куфар с пари и спортна кола, за която отдавна мечтаете, ако си ги представите.

Но е възможно частично да повлияете на събитията от собствения си живот с помощта на мисли и настроения. Опитайте се да не се фокусирате на негативни събития и мисли и дори по-добре - не мислете за тях изобщо. Това ще ви позволи да не се лутате в бездната на меланхолията и монотонността. Опитайте се винаги да поддържате положително отношение: да се надявате на най-лошото със сигурност е практично, но не е твърде забавно.

Както можете да видите, влиянието на мислите върху събитията в живота е двусмислено. От една страна, определени мисли и нагласи могат да повлияят на възприемането на дадено събитие, но от друга страна е възможно да контролирате собствения си живот с помощта на мислите. Естествено, не напълно и не в смисъла на научнофантастичните филми.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нури

    5 3 Отговор
    Всичко е Съдба Как Вие Писано
  • 2 Маг

    13 0 Отговор
    Идея си нямате ! Вашите мисли , и вашите думи имат сила до степен да убият вас , или друг човек ! Или обратното - да ви измъкнат от смъртта !

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 3 Идън

    8 0 Отговор
    Хубава статия но оправете заглавието така, че да има смисъл.
  • 4 Айде пак

    1 2 Отговор
    Обърнахте ли внимание, че отново и отново пак става въпрос за бизнес, пари, коли....
  • 5 Нури

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Маг":

    Вярно е
  • 6 Идън

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Маг":

    Това е така - но е свързано с личностната характеристика на всеки човек. Какъвто е човек- такива са и думите му, и мислите му. Лошите се връщат като бумеранг върху лошия.

    Коментиран от #8

  • 7 Дърт Вейдър

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Маг":

    Хората са тук за да се мъчат и да се страхуват от смъртта, а не да се измъкнат лесно.

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Маг

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Идън":

    Не е така ! Не отнемайте правото на всеки човек да се променя. Някои от най големите светци са били бивши най големи грешници. Човек затова има ум , разум , душевност , и светоусещане. Най голямата сила е силата да критикуваш себе си , и да нанасяш корекции в положителна посока. Когато започнеш силово да си налагаш да си спокоен , постепенно след време спокойствието става твоята истинска същност. Например , както когато някой иска да отслабне. Един вижда проблема , и потегля по дългият , труден и мъчителен път , който ще промени целият му начин на живот , и ще постигне целите си. Друг също вижда проблема , но ще продължи да преяжда.

    Коментиран от #11

  • 9 Идън

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дърт Вейдър":

    Има нещо много по- страшно от смъртта. Това е да убиеш човека у човека или човешкото у човека.
  • 10 Маг

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дърт Вейдър":

    Незнам ! Аз съм тук само от 16000 години , а по онова време още бяхме безсмъртни !
  • 11 Идън

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Маг":

    Нищо не отнемам- не е в моите възможности. Промяната може да настъпи и в обратна посока- от добър човек да стане лош. Но това не е право. Това става поради редица фактори- обстоятелства и дори отказ от мислене. Други хора могат да повлияят на промяната и това е най- честото явление. Светците са постигнали промяната по СОБСТВЕНО убеждение. И въпреки, че са станали светци- животът им като грешници не може да се изтрие. Няма такава гума и индулгенциите също не изтриват греховете.

    Коментиран от #12

  • 12 Маг

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Идън":

    Греховете не се изтриват , а се прощават ! Същността на живота е баланс и равновесие. Никой не е само бял , или само черен. Никой не е толкова въздигнат , че да не прощава греховете на другите човеци. Никой не е толкова праведен , че да е безгрешен. Страхът от участието в равновесието дърпа везните на живота в негативна посока. Страхът да допуснем някой до себе си ни обрича на самота. Страхът да не страдаме пречи на любовта да достигне до нас !

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Идън

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Маг":

    Човек може да се заобиколи и да допусне много хора до себе си и пак да е самотен. Имам си и човек- и любов- но рядко допускам хора до себе си. И това не е страх- това е въпрос на избор. Хора - много- човеци- малко. Има простими и непростими грехове.
  • 14 Идън

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Маг":

    И още нещо- с теб имаме собствени стилове на писане. Това те издава . А аз съм си аз.:)

    Коментиран от #15

  • 15 Маг

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Идън":

    Странни изрази ползвате ! Издава ме , сякаш съм замислил някакво престъпление срещу вас. Ако се страхувате , аз не съм виновен. Не говорете с мен , и се успокойте. Едва ли ще ме срещнете през живота си , но аз не съм вашия проблем. Просто беше обидно. Никога не съм искал нещо от вас! Желая ви здраве и лично щастие !
  • 16 Идън

    0 0 Отговор
    Никовете са ти различни- стилът ти е един.