Last news in Fakti

19 Февруари, 2024 16:17 1 317 20

„Като две капки вода за всяко дете“ събра над 285 000 лева

  • като две капки вода-
  • благотворителен концерт-
  • уницеф-
  • деца-
  • благотворителност

Събраните средства отиват за превенция и закрила на децата от насилие

Над 285 000 лева бяха дарени в благотворителната вечер на любимото шоу за звездни имитации „Като две капки вода за всяко дете“, в продължение на стратегическото партньорство между Нова Броудкастинг Груп и УНИЦЕФ България.

Спектакълът събра едни от най-обичаните български артисти – Владо Михайлов, Александър Сано, Софи Маринова, Маргарита Хранова, Веселин Маринов, Славин Славчев, Михаела Маринова и Миро, които успяха да развълнуват зрителите в дуети с осем талантливи деца. УНИЦЕФ се надява до края на годината да се съберат над 800 000 лв от месечните дарения на зрителите, гласували за любимия си дует в предаването снощи.

Според официалните пийпълметрични данни, предаването е гледано средно от над един милион зрители, което подобрява с над 100 хиляди души най-високо отчетената стойност от трите благотворителни вечери на шоуто, излъчени през 2023 г. Сред аудиторията в активна възраст (18-59 г.),

“Като две капки вода за всяко дете“ отчита аудиторен дял от над 45%, което е повече от два пъти и половина над резултата на втората телевизия в класацията.

40630 месечни и еднократни дарители се обединиха в каузата “ЗаКрила на всяко дете” за превенцията и закрилата на децата от насилие във всичките му форми. С помощта на набраните средства, УНИЦЕФ България ще работи за разпространение на модела на центровете за деца и семейства, пострадали от насилие – “Зона ЗаКрила“ в цялата страна, за превенцията и реакцията в случаите на насилие, сексуална злоупотреба и експлоатация на деца онлайн и ще продължи да обучава различните специалисти – социални работници, здравни и медицински специалисти, полицаи, прокурори, адвокати и др.

“Искрени благодарности на всички, на NOVA, на изпълнителите, на почетното жури, особено на всички деца, какви специални таланти! Благодаря и на всички зрители, за цялата подкрепа и принос, за това, че отворихте сърцата си, за да подкрепите едно общество без насилие. Благодаря ви, че се застъпихте за най-уязвимите деца в България и помогнахте те да бъдат в безопасност”, - каза от сцената Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ в България.

„Като социално отговорна компания, Нова Броудкастинг Груп винаги е подавала ръка на важни инициативи в помощ на уязвими групи от българското общество. Радвам се, че за поредна година съвместните ни усилия с УНИЦЕФ България постигнаха впечатляващи резултати. Правата и благополучието на децата в България са от първостепенно значение и ще продължим да подкрепяме каузи, които осигуряват тяхното по-добро и сигурно бъдеще”, сподели Стефана Здравкова, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

„Като две капки вода“ вече 12 години е номер 1 шоу за забавление в България. Но това да си на върха носи и своите големи отговорности – а именно, че трябва да даваме добър пример. И ние се радваме, че имахме възможност да помогнем на УНИЦЕФ в каузите им вече втора поредна година“, каза Кирил Киров – Кико, продуцентът и доскорошен режисьор на „Като две капки вода“.

Победата в благотворителния епизод грабнаха Софи Маринова и малката ѝ партньорка Валентина, които трогнаха зрителите в залата и пред екраните с изпълнението на „Скитница“ в образа на Лили Иванова. Емоционален финал на шоуто поставиха малките таланти от “Бон-Бон”, които събраха за общо изпълнение на песента “Да бъдеш добър” всички участници, журито - Мария Бакалова, Христо Стоичков, Елена Петрова и Магърдич Халваджиян, както и любимите водещи Димитър Рачков и Герасим Георгиев - Геро.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    19 6 Отговор
    Нищо е това! По - добре да бяха дарили чекмежето !

    Коментиран от #12

  • 2 Това беше най- безличното

    18 3 Отговор
    Предаване!
    И как не ви е стачни, тоя с футболната глава, тоя недодялан човек да го пробутвате като жури?
    Самото предаване беше тягови с тия дълги реклами, водещите- до втръсване и онова с проскубаните мазни кос орляци на главата’
    Но пък децата бяха върхът!

    Коментиран от #9

  • 3 Мдаа

    10 2 Отговор
    Като е благотворително нека и тези социални, адвокати, прокурори и полицаи които ще работят и те да не получават възнаграждения. А не събраните средства от балъците да им отидат за хонорари.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ловеца на акули

    9 2 Отговор
    И как така се знае кой какво гледа в момента,ами ако телевизора работи а аз съм в заведението отсреща как става.И колко пари събрали за един автомобил.
  • 6 Бай Митко

    16 2 Отговор
    Не и не! Това не е за проумяване! От една страна добре е, благотворителни концерти, събиране на капачки, дарения, което се прави от народа не от държавата! В същото това време тя, държавата прави дарения за украйна в милиарди и то за какво да се избиват също деца! Потресаващо е!
  • 7 хикс

    12 3 Отговор
    Странно , за деца пари събираме , а за Окрайна винаги има , ама Европа вече я няма .
  • 8 Българина

    8 4 Отговор
    А в Русия всичко за децата е безплатно , а за насилие над дете дори не може да се мисли .Ама таме цивилизация , не е наркоманска кочина .

    Коментиран от #10

  • 9 Бинго

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Това беше най- безличното":

    Ицката Стоичков не става ни за треньор, ни за спортен съдия или коментатор. Смиляват се над него и вече е рекламно лице на манджите на "Кауфланд" и хазарта, а вече и компетентен член на музикално жури. Тенденцията е да го видим в политиката като колегата му чичо Митко от Мировяне!
  • 10 Бай Митко

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "Българина":

    Адмирации! Така си е! Но сега цялото русофоб ще скочи да те оборва!
    Хубава вечер БЪЛГАРИНО!!!
  • 11 Ами да

    6 2 Отговор
    Това добре като за съпричастност! Но трябва да се вземат парите от големите крадци от политиката! Тогава ще има и финансов ефект!
  • 12 НЯКОЙ

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Можеше и повече да съберат, но журито беше " куцо ,кьораво ,сакато" - пияната Елена Петрова, рекламното лице на хазарта Стоичков. И това е в полза на децата, отврат...
  • 13 Много

    2 2 Отговор
    пари искаха от един еднократен sms.Не всеки може да си го позволи. Ако беше един лев, щяха да съберат много повече. Излиза, че само 75000 души са пуснали. Каузата е добра. Всяка година около Коледа, Фантастико събира по един лев за УНИЦЕФ, ако желаеш да дариш.

    Коментиран от #15

  • 14 ДБил

    4 1 Отговор
    унИЦЕф с бонусите даде ли нещо, или 2 топки?
  • 15 Я го знам !

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Много":

    Покриват си кражбите Фантастико с тая лъжа.

    Коментиран от #19

  • 16 фактите

    0 0 Отговор
    Съжалявам, но изобщо не вярвам и на Уницеф. Кой знае в чии джобове ще потънат тия пари.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.