Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 14:15 1 142 12

На 29 февруари жените могат да предлагат брак на мъжете

  • 29 февруари-
  • предложение за брак-
  • жени-
  • легенда

Ако избраникът откаже, традицията го задължава да купи на отхвърлената невеста копринена рокля

На 29 февруари жените могат да предлагат брак на мъжете - 1
Снимка: Shutterstock

Според средновековна легенда от Ирландия, Света Бриджит се оплакала на Свети Патрик, че жените не могат да предложат брак на любимия човек и покровителят на Ирландия склонил това да става веднъж на седем години.

Света Бриджит обаче успяла да го убеди, това да става по-често – веднъж на 4 години. Оттам идва англосаксонската традиция, жените да могат да предлагат брак на мъжете през високосна година – на 29 февруари. Ако избраникът откаже, традицията го задължава да купи на отхвърлената невеста копринена рокля, пише още NOVA.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С едно уточнение

    3 1 Отговор
    Да предлагат само на жени.
  • 2 Пич

    11 0 Отговор
    Е , нашите жени не са толкова смотани ! Те са истински ловджийки ! Дори знаят как да хванат говедото , като го оставят да мисли , че то ги е хванало !!!

    Коментиран от #7

  • 3 Феминистките

    6 2 Отговор
    Никой ги не ще и те се чудат на кой и как вече да се предложат.Да рупат люцерна и да осиновяват афроевропейци.

    Коментиран от #12

  • 4 Тираджия

    5 0 Отговор
    Значи ще ги сменяме през четири години на 28 февруари.....!
  • 5 Соваж бейби

    6 2 Отговор
    Е това е супер унижение и падение за една жена, да предложи брак !Представям си колко трябва е комплексирана и проста за да не предизвика желание в един мъж за това ?Мъжете са по страхливи и прости и когато наистина се влюби предлага брак по това се познава с изключение на уредени бракове от родители това е друга тема.

    Коментиран от #9

  • 6 Ловеца на акули

    2 0 Отговор
    Свети ПИЖО ще предлага на ПЕНДА,какви са тия патрици,бриджити.
  • 7 Идън

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Никоя или никой не може да те хване, ако ти сам не позволиш това. Понякога да не ти се сбъдне желанието може да е най- големият ти късмет.

    Коментиран от #8

  • 8 Пич

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Идън":

    Е , оставете ми правото на шеги и добро настроение ! Но съм съгласен с Вас ! Древните римляни имат следната поговорка - " Когато боговете особено много намразят някого , започват да му изпълняват желанията " !
  • 9 да ве да

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Соваж бейби":

    "страхливи и прости" викаш, ей това ви е номера в живота на женките, като теб, а всъщност мъжете са хитри и не се ловят на тоя номер и евтини манипулацийки 😂 В капана се хващат само заблудените😉

    Коментиран от #10

  • 10 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "да ве да":

    Не знам мъж ли сте или жена ?Ако си мъж ти е ясно чувала съм го от всеки мъж в разговор съвсем случайно и винаги един и същ отговор.Когато прецени че е намерил жената с която иска да сподели живота си и готов за деца предлага брак.Има и капани разбира се забременее и се върже но не винаги свършва с брак и това не помага.Точно когато един мъж се влюби намира смелост да предложи брак без да е бременна жената това си идва или не в последствие.Примери много имам със страховете на мъж за обвързване дори,братовчеда го мислихме за мека к..ка стана на 17,18..19 няма приятелка ходи сам на почивка брат му по малък вече живееше с едно момиче на 19 години студенти идваха и на гости..Сега е на 22 г оказва се се крило пишлемето още от лицея имал връзка но я криел и приятелката му се натресала в апартамента сама миналото лято сама спонела че чакала ,чакала и по своя идея с куфара един ден пред врата живее в друг град и онзи я пуснал та се запознахме ама не усещам брак много е мързелива и с къприз а другата на брата в млмента бременна не се спира сервира на масата ,чисти помага на лелята на мъжо тоест свекърва си ,а онази опъва скоча на канапето се опънала и търси проблеми критикува всички тя идеална за директорка на училище се кандитарира учена ама .Едва се въздържам да не я завъртя през устата някой ден наопъки а братовчеда добряга скромно момче расло е на село в повечето време с дядо си и баба си съвсем земна натура и да се оженят ще завърши с развод.
  • 11 цьонцью

    0 0 Отговор
    значи мога да предложа на коцан
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.