Last news in Fakti

12 Март, 2024 14:56 967 11

Учени: Хлябът и сладкото на закуска ни правят по-непривлекателни

  • въглехидрати-
  • рафинирани въглехидрати-
  • рафинирани храни-
  • привлекателен

Според изследователи закуската с нерафинирани въглехидрати влияе на привличането

Учени: Хлябът и сладкото на закуска ни правят по-непривлекателни  - 1
Снимка: Shutterstock

Хората, които закусват с рафинирани въглехидрати - бял хляб, печива, сладки храни, може да се сторят по-непривлекателни на противоположния пол, установяват френски учени, цитирани от БТА и Асошиейтед прес.

Изследователи от университета в Монпелие установиха, че количеството въглехидрати, което човек консумира, е статистически свързано с привлекателността на лицето му, оценявана от хетеросексуални представители на противоположния пол.

Според резултатите тези, които са предпочели високогликемична закуска с рафинирани въглехидрати, получават по-ниска оценка за привлекателността на лицето както при мъжете, така и при жените. За преработените въглехидрати е известно, че повишават нивата на кръвната захар.

Рафинираните въглехидрати са храни, обработени по начин, който обикновено премахва голяма част от хранителната им стойност, като например бялото брашно, захарта, много пакетирани закуски, предлагани в търговската мрежа.

Изследването показва също, че постоянната консумация на рафинирани въглехидрати на закуска е свързана с по-ниски оценки за привлекателност, независимо от фактори като индекс на телесна маса и възраст.

Консумацията на високоенергийни храни повишава оценките за привлекателност, показва също изследването.

В изследването са участвали 104 мъже и жени от Франция, като някои от тях са получили високогликемична закуска, а други - нискогликемична. Те били помолени също да попълнят въпросник, за да посочат колко рафинирани въглехидрати обикновено консумират.

След това други хетеросексуални доброволци оценили привлекателността на лицето на представители на противоположния пол по снимки, направени два часа след предоставената закуска.

Изследователите забелязали някои разлики между половете. При следобедните закуски при мъжете приемът на високоенергийни храни бил свързан с по-ниска оценка на привлекателността, докато приемът на високогликемични храни е бил свързан с по-висока оценка на привлекателността.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кленя

    10 1 Отговор
    аре учените да си едът сутрешното изхождане а ние нормалните да си едем кво ни кеф и да се кефим на живота
  • 2 Не е

    10 0 Отговор
    Вярно ! Когато направя на някоя красива дама филийка със сладко , тя веднага ме харесва !
  • 3 Павел пенев

    11 0 Отговор
    Мара простата с нови преписани измишльотини и препоръки какво да закусваме. Много е жалко това тъпо същество, но дори не разбира това.

    Коментиран от #7

  • 4 12...34

    9 0 Отговор
    Всеки ден закусвам,намазана филия със сладко и сиренце и съм 76 кг.188.Супер ми е.
  • 5 Шпек

    6 2 Отговор
    В Перник закусваме с бира или ракия ако искаме да се харесаме на някого
  • 6 Хасковски каунь

    3 0 Отговор
    Но сити и щастливи
  • 7 УСА боклук

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Павел пенев":

    Павле,
    ние сме тъпи , че и четем глупостите. Тя от нас живее
  • 8 Ами да!

    3 0 Отговор
    Ежте бумбаре, скакалци и цървечета! Ного са полезни. Пълни с ватаминки.
  • 9 фактите

    0 0 Отговор
    За Мара говори снимката - паспортен формат със слънчеви очила се издокарала. За психиатър.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.